WK Turnen 2015: Delhaize TOP-team meisjes naar Testevent in Rio

Inge Doens   ‐  Zaterdag 24 oktober 2015   ‐   Tweet

#delhaizeTOPteam

Lisa en Rune turnen donderdag allroundfinale!

Op het WK artistieke gymnastiek in Glasgow heeft het Delhaize TOP-team meisjes zich geplaatst voor het olympisch testevent in Rio (april 2016). Daar zijn nog vier olympische tickets te verdienen. Lisa Verschueren en Rune Hermans mogen naar de individuele allroundfinale.

De mooie Belgische teamprestatie werd bij elkaar geturnd door Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe), Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth), Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Rune Hermans (Gym Haacht), Julie Croket (GymMAX). Reserveturnster Dorien Motten (Turnkring Bilzen) kwam in Glasgow niet in actie.

De meisjes startten op de vloer en zetten meteen een prima gezamenlijke score van 55.099 punten neer. Rune, die in Glasgow haar eerste WK turnde, kan hier de hoogste score (13.966) achter haar naam zetten. Op de sprong krijgen we 3 scores boven de 14.000 punten (Rune, Gaelle en Cindy). Het team krijgt het zwaar te verduren als zowel Gaelle als Laura een fout maken aan de brug. Zowel Cindy, Rune als Lisa kunnen hun oefening wel zonder grote fouten afwerken, de 16-jarige Cindy verrast hier opnieuw met een score boven de 14.000 punten (14.033). Het laatste toestel: de balk, kan het meisjesteam turnen zonder grote fouten. Julie Croket, net opnieuw fit geraakt na een lange revalidatieperiode, wordt enkel op balk ingezet, ze blijft op het toestel en geeft hiermee het team opnieuw wat vertrouwen. De andere turnsters (Rune, Lisa, Laura en Gaelle) werken af zonder grote fouten. Laura weet zich na haar mindere prestatie op de brug mentaal goed te herpakken en geeft het team nog een score van 14.000.

Met een puntentotaal van 219.780 punten plaatsten ze zich op een 11de plaats in de eindrangschikking en evenaren hiermee hun prestatie van het WK in Nanning (2014). Van 16 tot 24 april turnen ze samen met BRA, FRA, GER, ROU, AUS, KOR en SUI voor de laatste 4 teamtickets. USA, RUS, GBR, CHN, ITA, JPN, CAN en NED wisten zich rechtstreeks te plaatsen voor de Spelen.

Individueel haalde Lisa met 55.449 punten de hoogste Belgische score, Rune volgt met 55.332 punten, we zien hen donderdag terug in de de allroundfinale (24 beste turnsters).

Prima gedaan meisjes! We zijn ontzettend trots op jullie!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen