WK Turnen: vandaag Delhaize TOP-team jongens in actie!

Inge Doens   ‐  Zondag 25 okt 2015   ‐   Tweet

#DelhaizeTOPteamMet de steun van


Kwalificatiewedstrijd jongens - dag 1

Vandaag (zondag 24 oktober) en morgen zijn het de kwalificatiewedstrijden van de heren op het WK Turnen in Glasgow. Ook hier zien we de 24 beste teams van het WK 2014 aan de start. Voor alle teams komt het er op aan zich bij de eerste 16 van het klassement te plaatsen om verder kans te maken op een ticket voor de Spelen. De Top-8 is selecteert zich rechtstreeks voor de Spelen, de landen die eindigen op plaats 9 tot 16 turnen op het Testevent (april in Rio) voor de overige 4 teamtickets.


Er worden 4 subdivisies afgewerkt, morgen staan de overig 4 op het programma. Het Belgische team komt vandaag in actie in subdivisie 3 (17.40 uur: tijd in België). Definitieve resultaten zijn pas morgenavond (rond 23.30 uur - na het afwerken van de 8 subdivisies) bekend.

Het Belgische jongensteam o.l.v. headcoach Gerard Speerstra heeft, net zoals bij de meisjes, de ambities zich te plaatsen bij de Top-16. Het team eindigde op het WK in 2014 op een 19de plaats. Mathematisch hebben ze iets moeilijker dan de meisjes om zich in die Top-16 te nestelen. Maar alles is mogelijk, dat hebben we ook gisteren gezien met het Roemeense meisjesteam dat compleet de mist inging en slechts 13de eindigde, onze Noorderburen verrasten dan weer met een 8ste plaats en een rechtstreekse selectie voor de Spelen.

Voor het Belgische turnen: Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge), Florian Landuyt (Sportac Deinze), Maxime Gentges (Gymclub Malmedy), Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen), Siemon Volkaert (GymMAX vzw), Donna-Donny Truyens (Blauwput Omnisport - Reserve).
Ze starten aan de ringen waar Florian de aftrap mag geven van de wedstrijd.

We wensen ze alle succes toe!
Je kan hun wedstrijd volgen via de live verslaggeving op de Gymfed-app!

Subdivisie 4: met Korea, Griekenland en Colombia
In deze rotatie zagen we geen toplanden aan het werk. Niettemin weet Korea (10de op het WK in Nanning) zich zoals verwacht voor België te plaatsen. Na de eerste wedstrijddag eindigt het jongensteam op een 9de plaats. Morgen komen de overige 12 landen aan de beurt.

Subdivisie 3: met China, Japan en BELGIE!!
Start om 17.40 uur. We volgen deze wedstrijd LIVE via de Gymfed-app!

Subdivisie 2: met Duitsland, Rusland en Zwitserland
We zagen hier een sterke wedstrijd. Rusland plaatst zich met 352.692 punten achter Groot-Brittannië. Toch een grote foutenlast bij het Russische team dan we gewoon zijn, ze scoren 4 punten minder dan op het WK in 2014. Zwitserland daarentegen weet zijn score te verbeteren met meer dank 5 punten (350.127 punten). Duitsland staat voorlopig 5de met 345.717 punten.

Subdivisie 1: met Puerto Rico, Brazilië en Groot-Brittannië
Groot-Brittannië mocht als gastland meteen in de 1ste subdivisie aan het werk. In een goed gevulde SSE Hydro Arena turnden ze een puntentotaal van 354.417 punten bij elkaar. Een drietal punten minder dan op het WK vorig jaar in Nanning waar ze 4de eindigden, maar het is nog wat vroeg, een plaats bij de Top-8 zit er voor hen zeker en vast wel in.
Brazilië (7de op het WK 2014) verzamelde 349,057 punten en Puerto Rico (21ste in 2014) turnde 331,327 punten bij elkaar. 335.000 punten zullen, lijkt ons, wel nodig zijn om bij de Top-16 te belanden.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen