Goud en brons op World Cup in Sofia

Elien Van Deynse   ‐  Zondag 25 apr 2021   ‐   Tweet

#weareacro

25.05 - Finales in Sofia

Vandaag, 25 april, stond de finale op het programma van de World Cup Acro in Sofia (BUL). Het meisjes drie turnde een zeer knappe oefening en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Het heren vier liet zich eveneens van hun beste kant zien en kaapte de bronzen medaille weg!

Finale

In Sofia (BUL) stond op 25 april de finale van de World Cup Acro op het programma. Twee Belgische teams wisten zich met hun tempo-en balansoefening de voorbije dagen te kwalificeren voor deze finale. Na lange tijd konden beide teams eindelijk nog eens genieten van een internationale competitie. Tijdens deze finale begonnen alle teams terug vanaf nul en turnden ze hun combined oefening.

Meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas),Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) kwam als eerste Belgische team in actie. Ze streden tegen 4 andere teams (2 Rusland, Wit-Rusland en Bulgarije) en turnden als derde team. De meisjes brachten een zeer knappe oefening en lieten geen enkele steek vallen. Met een totaalscore van 29.960 (!) punten gaven ze hun eerste plek niet meer uit handen en mochten ze de gouden medaille in ontvangst nemen. Wat een bekroning van hun harde werk! 

Ook het heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Volharding Boom) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) wist zich te plaatsen voor deze finale. Zij namen het op tegen 5 sterke teams (2 Rusland, Israël, Kazachstan & Oekraïne) en kwamen als 2de aan de beurt.

De jongens turnden een nieuwe choreografie en toonden enkele mooie delen aan de jury. Ze kregen uiteindelijk 28.950 (!) punten voor hun combined oefening en eindigen hiermee op een zeer knappe 3de plaats, brons it is! Ze dienen enkel de jongens van Oekraïne en Rusland te laten voorgaan. Een mooie prestatie van het heren vier die met deze World Cup hun eerste internationale ervaring opdeed!

Dikke proficiat aan alle gymnasten en coaches. Het was genieten om jullie eindelijk terug in actie te kunnen zien. Op naar het wereldkampioenschap in Genève (SUI)!

Kwalificatie dag 2

Op dag twee van de kwalificaties van de World Cup in Sofia turnde het mannen paar Noam Patel (STB Gymnastics Berchem) en Robin Casse (VGL Niel) hun tempo-oefening. Net zoals gisteren verliep ook vandaag niet alles even vlot en enkele foutjes kosten hen belangrijke punten. De jury gaf de oefening uiteindelijk 24.650 punten. Dat brengt hen op een totaal van 52.450 punten, helaas te weinig om aan te treden in de finale van zondag 25 april.

(Foto 24.04 Bulgarian Federation)

Daarna was het de beurt aan het meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas),Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics). Voor hen stond vandaag de balansoefening op het programma. De delen verliepen goed, enkel een foutje bij de afsprong bracht hen even uit concentratie. De oefening was vandaag goed voor 25.630 punten. Met een totaalscore van 53.660 punten weet het meisjes drie zich als derde te plaatsen voor de finale

(Foto 24.04 Bulgarian Federation)

Als laatste was het de beurt aan heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Volharding Boom) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze). Ook voor hen stond vandaag de balansoefening op het programma. De jongens turnden een zeer knappe en opzwepende oefening en kregen een mooie score van 28.670 van de jury. Dat brengt hen na de kwalificaties op de 6de plaats met een totaalscore van 53.770 punten, ook voor hen voldoende voor de finale!

Morgen, zondag 25 april, staat de finale op het programma. Het meisjes drie en heren vier zullen hun combined oefening turnen omstreeks 15.30 uur Belgische tijd. De wedstrijd is live te volgen via de livestream. Veel succes!

Kwalificatie dag 1

Heren paar, Noam Patel (STB Gymnastics Berchem) en Robin Casse (VGL Niel), beet met hun balansoefening de spits af van deze World Cup. Voor het eerst turnden de jongens in duo, na een mooie carrière in heren vier, op een internationale competitie. Ze scoorden 27.800 punten.

Daarna was het de beurt aan meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics). Ook voor hen de eerste keer dat ze in deze formatie op de wedstrijdvloer stonden. Het team van Bo startte op deze eerste kwalificatiedag met hun tempo-oefening en lieten enkele spectaculaire delen zien. Ze kregen een mooie score van 28.030 punten van de jury! Enkel het Russische team deed beter met 28.640 punten.

Als laatste was het uitkijken naar het heren vier van Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Volharding Boom) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze). De jongens turnen pas sinds dit jaar in de senioren competitie, het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden! De jongens kregen uiteindelijk 25.100 punten van de jury voor hun tempo-oefening. 

Belgische delegatie:

Morgen, 24/4, staat de tweede kwalificatiedag op het programma. Noam en Robin zullen hun tempo- oefening turnen en de andere twee teams hun balansoefening. Daarna weten we welke teams er in actie komen tijdens de finale op zondag 25/4.

  • Zaterdag 24/4 - Kwalificaties
    • 15.30-16.38 uur - Heren paar Tempo, Meisjes drie Balans
    • 17.20-18.00 uur - Heren vier Balans

Veel succes allemaal!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen