Dubbel goud op World Cup Burgas

Melanie Verstockt   ‐  Zondag 12 mei 2024   ‐   Tweet


Van 10 tot 12 mei gaat de FIG World Cup Acro door in Burgas, Bulgarije. Beide Belgische teams, meisjes drie en meisjes paar, zijn goed voor goud. 

Finale - 12/5

Na een mindere dag op zaterdag zijn Maysae Bouhouch (KT Aalst) en Silke Macharis (ART GYM) er terug helemaal klaar voor. Ze zetten een sterke combined oefening neer en zijn, met 28.250 punten, goed voor goud. 

Resultaat finale - seniores - meisjes paar

 1. BEL - Silke Macharis & Maysae Bouhouch - 28.250 punten
 2. ISR - Maya Velner & Rony Cohen - 28.090 punten
 3. UKR - Ruzanna Vecheruk & Anhelina Cherniavska - 27.710 punten

Regerende Europees kampioenen meisjes drie, Mirte Vercauteren (SPORTAC86), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) en Lauren Verbrugghe (ART GYM) gaan door op hetzelfde elan van de afgelopen dagen en schitteren opnieuw met hun combined oefening. Ze behalen, met een topscore van 29.980 punten, het goud. 

Resultaat finale - seniores - meisjes drie

 1. BEL - Mirte Vercauteren, Sofie Jaeken & Lauren Verbrugghe – 29.980 punten
 2. UKR - Karina Ostrovska, Elina Kozachanska & Alina Puhach - 28.330 punten
 3. USA - Mariam Tutberidz, Grace Vonder Haar & Kayla Vonder Haar - 27.120 punten

Kwalificaties - 11/05

Op de tweede dag van de kwalificaties turnen beide teams hun tempo-oefening. Voor Maysae Bouhouch (KT Aalst) en Silke Macharis (ART GYM), loopt het niet zoals gepland. Met een score van 24.580 punten staan ze op de 10de plaats. Met een totaalscore van 52.460 punten kunnen de meisjes zich als 5de selecteren voor de finale op zondag 12 mei. 

Mirte Vercauteren (SPORTAC86), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) en Lauren Verbrugghe (ART GYM) behalen, met een score van 28.770 punten, voor hun tempo-oefening de eerste plaats. Door hun sterke prestatie vrijdag en zaterdag weten de meisjes zich als eerste team team, met een score van 57.940 punten, te selecteren voor de finale. 

Kwalificaties - 10/05

Beide teams brengen op vrijdag 10 mei hun balansoefening. Meisjes paar, Maysae Bouhouch (KT Aalst) en Silke Macharis (ART GYM), komen als eerste Belgische team aan de beurt. Zij nemen het op tegen tegen teams uit Groot-Brittannië, Oekraïne, Amerika, Israël, Bulgarije, Polen en Kazachstan. Met een score van 27.880 weten ze de eerste plaats te behalen. 

Meisjes drie, Mirte Vercauteren (SPORTAC86), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) en Lauren Verbrugghe (ART GYM), brengen eveneens een fantastische oefening. De meisjes nemen het op tegen teams uit Groot-Brittannië, Oekraïne, Amerika, Duitsland, Israël en Bulgarije. Zij behalen, met een score van 29.170, de eerste plaats voor hun balansoefening. 

Op naar dag twee waar beide teams hun tempo-oefening turnen.  

Delegatie

Meisjes drie

 • Mirte Vercauteren (SPORTAC86)
 • Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics)
 • Lauren Verbrugghe (ART GYM)
Meisjes paar
 • Silke Macharis (ART GYM)
 • Maysae Bouhouch (KT Aalst)

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen