Nina Derwael pakt Olympisch ticket

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 8 maart 2024   ‐   Tweet

#wearegym

Van 7 tot 10 maart staat in Bakoe, Azerbeidzjan, de derde World Cup Toestelturnen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) verzekert zich tijdens de kwalificaties aan balk voor de Olympische Spelen in Parijs. 

De derde World Cup in het individuele selectietraject richting de Olympische Spelen. De opdracht voor Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) was duidelijk, zich plaatsen voor de toestelfinale aan balk en voldoende punten halen in de World Cup ranking. In het World Cup-klassement aan de balk staat ze na de wedstrijden in Caïro en Cottbus momenteel eerste. De 2 gymnasten van de nog niet-geplaatste landen op één specifiek toestel, waarbij de 3 beste resultaten tellen, verzekeren zich van een individueel allroundticket voor Parijs. Met een totaalscore van 13,433 punten staat ze 4de in het klassement en verzekert ze zichzelf van de toestelfinale. In de toestelfinale pakt ze het brons. Daarnaast haalt ze hiermee haar ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. 

Hoe verloopt het World Cup-traject?

Van februari tot april staan 4 wereldbekers op het programma. De 2 gymnasten van de nog niet-geplaatste landen op één specifiek toestel, waarbij de 3 beste resultaten tellen, verzekeren zich van een individueel allroundticket voor Parijs. Elk land kan maximum één plaats per toestel behalen.

  • 15.02 - 18.02 - Caïro (EGY)
  • 22.02 - 25.02 - Cottbus (GER)
  • 07.03 - 10.03 - Baku (AZE)
  • 17.04 - 20.04 - Doha (QAT)

Na de deelname aan de World Cup in Bakoe wordt beslist of de gymnasten verder in actie komen voor de laatste World Cup.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen