Sam D'Hoop knap 8ste in finale World Games

Delphine Gosseye   ‐  Zondag 17 jul 2022   ‐   Tweet

#twg2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die in actie komen tijdens de World Games in Birmingham, de grootste internationale competitie in hun sportieve carrière. Naast onze acrogymnasten is het in de discipline Tumbling Belgisch kampioen Sam D'hoop die de Belgische driekleur bij de heren verdedigt.

Sam D'Hoop (Turnkring Oostakker) komt in Birmingham in actie in de discipline Tumbling. Als hoogtepunt uit zijn parcours tipt hij zijn 4de plaats op de World Cup in Valladolid en het behalen van de selectieplaats voor de World Games tijdens het wereldkampioenschap in 2019. Tijdens het afgelopen Europees kampioenschap in Rimini toonde hij met zijn 6de plaats in de finale dat hij klaar is voor zijn avontuur in Birmingham.

In Birmingham neemt Sam het op tegen de gymnasten uit Canada, Groot-Brittanië, Amerika, Denemarken, Frankrijk, Portugal, Oekraïne, Japan en Australië. 

Finale

In de finale zien we de 8 beste gymnasten in actie. Tijdens de kwalificaties wist Sam zich als 7de te selecteren. In de finale zien we hem in actie met een knappe reeks met een triple gehurkte salto als einddeel. In de landing tikt hij helaas met de handen de mat waardoor dit deel niet niet wordt meegerekend in de moeilijkheid. Sam wordt knap 8ste in zijn eerste World Games Finale, mooi gedaan Sam!

Kwalificaties

Sam vat zijn wedstrijd aan als 5de gymnast, mooi in het midden dus van het deelnemersveld. Hij springt twee mooie reeksen en plaatst zich als 7de voor de finale. In de finale zien we de 8 beste gymnasten terug.


Competition Format

We zien Sam in Birmingham in actie tijdens de kwalificaties, waar hij samen met 9 andere gymnasten twee reeksen springt. In de finale zien we de 8 beste gymnasten terug, waar eveneens twee reeksen op de planning staan. Alle gymnasten springen één reeks in de finale, de top 4 brengt een tweede reeks. De finales starten vanaf nul, de gymnast die met zijn twee finalereeksen de hoogste score weet neer te zetten pakt het goud. 


Wat zijn de World Games?

De World Games, of Wereldspelen, zijn een internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn en vinden net als de Olympische Spelen om de vier jaar plaats. De elfde editie, met zo'n 4 000 atleten uit 37 sporten, gaat van 7 tot 17 juli door in het Amerikaanse Birmingham.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen