ZILVER voor Bo Hollebosch, Yana Vastavel en Lise De Meyst!

‐  Dinsdag 10 april 2018   ‐   Tweet

#acrobatics2018

Vandaag, dinsdag 10 april, stonden in de Antwerpse Lotto Arena de finales op de World Age Group Competitions Acrobatische gymnastiek in de leeftijdscategorieën 12-18 en 13-19 jaar op de planning. Bo Hollebosch, Yana Vastavel en Lise De Meyst wisten in de categorie Meisjes drie 13-19 jaar de ZILVEREN medaille in de wacht te slepen.

De laatste finale van de dag werd geturnd bij de Meisjes drie met als Belgisch hoogtepunt het trio Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Lise De Meyst en Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics). Deze meisjes nestelden zich na de kwalificaties op een derde plaats.

In alweer een sterke finale moesten de Belgische meisjes foutloos turnen om kans te maken op het podium. Ze kwamen als laatste aan de beurt en de druk was voelbaar in de zaal. Ze gaven het beste van zichzelf en haalden artistiek alles uit de kast om jury en publiek te overtuigen. Met een artistieke score van 9.3 en een totaalscore van 28.600, mochten de dames enkele minuten later plaats nemen op de tweede plaats van het podium. De meisjes konden onder het luide gejuich van het publiek hun emoties niet te baas.

Het goud was weggelegd voor Beatriz Carneiro, Rita Ferreira en Bruna Goncalves. Na de kwalificaties wisten zij ook de finale winnend af te sluiten. Het podium werd aangevuld met een bronzen medaille voor Israël. Nikol Aleinik, Meshi Hurvitz en Inbal Zeitounei toonden een slim opgebouwde en prachtig uitgevoerde choreografie met zuiver uitgevoerde gymnastische elementen.

Ook de andere Belgische gymnasten wisten knappe oefeningen in de finale neer te zetten:
  • Nora Dejonghe en Nelle Van Der Taelen (Ambitious Pro Gymnastics) - Meisjes paar 12-18 jaar - 8ste
  • Seppe Beyens en Margot Bogaerts (Volharding Boom) - Gemengd paar 12-18 jaar - 4de
  • Simon De Wever en Rajo Timmermans (TK Wercher) - Heren paar 12-18 jaar - 5de
  • Zara Maesele, Lisa Notebaert en Lotte van Overmeeren (Sportac Deinze) - Meisjes drie 12-18 jaar - 6de