Zilver voor Noor Careelmont & Laura Fransen op WAGC

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 5 apr 2018   ‐   Tweet

#acrobatics2018

De Belgische meisjes pakken de eerste medaille

Vandaag stonden naast de laatste kwalificaties ook de finales op de planning voor de jongste gymnasten op de WAGC. Met maar liefst 3 teams trad België aan in de finales om 16.00 uur deze middag.

11-16 jaar Heren vier

De Heren vier komen als eerste aan bod om de medailles te verdelen. Zij brachten hun tempo – oefening zoals opgelegd door de internationale federatie.

De Britten turnden opnieuw hun tempo – oefening op de tonen van Fake ID, het publiek weet die enorm te appreciëren. Ook de jury weet de oefening te smaken en geeft het team een score van 27,300 - een bronze medaille. Team Kazachstan had een tweede plaats te verdedigen. Vol enthousiasme brachten zij een stoere oefening met technisch correcte elementen met hoge amplitude. De score uit de kwalificaties overtreffen ze flink met 27,300 punten, goed voor zilver omdat zij technisch hoger wisten te scoren. De Russen turnden foutloos en bevestigden hun eerste plaats uit de kwalificaties. Rusland gaat met de eerste gouden medaille naar huis van de wereldjongerenkampioenschappen te Antwerpen!

 1. Rusland - 27.500
 2. Verenigd Koninkrijk - 27.300
 3. Kazakstan - 27.300

11-16 Gemengde paren

Vervolgens turnden de gemengde paren hun finale, waarin Viktor Vermeire en Ineke Debilde de Belgische kleuren verdedigden. In deze categorie turnden de finalisten een balans routine.

Als achtste geplaatst, begonnen zij vol enthousiasme aan hun nummer the twist. Met 26.400 evenaarden Viktor en Ineke de score uit de kwalificaties. Een zevende plaats op hun eerste groot toernooi is een prachtprestatie! Het team uit Canada weet publiek en jury te ontroeren met een aangrijpende routine, de ganse zaal werd stil en genoot. Een score van 27,250 levert Canada een vierde plaats op. Het gemend paar uit Rusland weet in een finale van hoog niveau een plaats in te halen, met een technisch zeer sterk nummer behalen zij de bronzen medaille. Team Israël tapte uit het hetzelfde vaatje als Canada: de gevoelige snaar van het publiek. De choreografie was net dat tikkeltje origineler en iets overtuigender gebracht. In combinatie met een technisch quasi perfecte uitvoering levert dit een zilveren medaille op met 27.600 punten. De Britten Cunningham Cheri-may en Hill Joseph moeten sterk uit de hoek komen om hun eerste plaatse te behouden. Ze reageerden met fenomenale uitvoering van hun balansoefening. Met 28.450 laten zij de concurrentie ver achter zich en bevestigen ze hun rol van topfavoriet.

 1. Groot-Brittannië - 28.450
 2. Israel - 27.600
 3. Rusland - 27.350

11-16 Meisjes paren

De derde finale is die voor meisjes paren, zij brengen hun temporoutine. Voor België komen Noor Careelmont & Laure Fransen in actie, zij wisten zich als vierde te plaatsen en hopen stiekem op een podiumplaats…

De deelnemers van de finale stegen echt boven zich uit, met technische en artistieke hoogstandjes op de vloer. Het Nederlandse duo Robin Hooijenga & Anna Koster lieten toch enkele steekjes vallen ten opzichte van de kwalificaties en werden vierde. Zoals bij de gemengde paren, wist het Verenigd Koninkrijk de titel te verdedigen bij de meisjes paren. Een quasi foutloze routine met enorme artistieke gezwindheid brengt hen het goud met 28,400 punten. Het meisjes duo uit Portugal kwam erg onspannen hun vrolijke en originele routine brengen, goed voor brons. Belgische duo met Noor & Laure wist de stress te bedingen en kwam artistiek nog beter uit de verf dan voordien. Voor een prachtige tempo oefening beloont de jury hen met 27,650 punten en een ZILVEREN medaille!

 1. Groot-Brittannië - 28.400
 2. CAREELMONT Noor & FRANSEN Laura (BEL) 27.750
 3. Portugal - 27.700

11-16 Heren paren

De heren paren turnen de voorlaatste finale van de dag. Geen Belgen tussen de deelnemers die hun tempo-oefening brengen.

Het jongens paar van Groot Britanie met Archie & Andrew kwamen als leiders van de kwalificaties de finale binnen. Enkele uitvoeringsfouten bezorgden hen een iets mindere score van 28,200 en uiteindelijk de bronzen medaille. Na hen turnden de Russen Leonid & Oleg, zij overstegen zichzelf en turnden zich met ongelooflijke technische perfectie onverwacht voorbij de Britten met 27,500 punten. Als laatste kwamen de Israëliers Nadav & Hen aan de beurt, met de oefening van hun leven kwamen ze op 28,200 en dat bezorgde hen de gouden medaille.

 1. Israel - 28.200
 2. Rusland - 27.500
 3. Groot-Brittannië - 27.250

11-16 meisjes trio's

De laatste finale van de dag is voor de meisjes groepen, zij brengen opnieuw hun balansoefening. De formatie met Amélisse Das, Lauren Verbrugghe & Elise Vos verdedigt de Belgische driekleur.

De Britse Molly, Sumaiya en Trudie brachten met Michaël Jackson een enorm expressieve oefening en de hele zaal in vervoering. Zowel een artistieke als uitvoeringscode boven de 9 levert hen een dik verdiende gouden medaille met 28,800 punten. Achter hen lagen de scores dicht bij elkaar. Rinat, Tamar & Michael van Israel blonken uit in artistieke waarde en maakten zo aanspraak op de zilveren medaille. Tot eigen verbazing turnden onze noorderburen met Ismay, Kaya & Zola zich naar een bronzen medaille.

Onze eigen Belgische Lauren, Amélisse & Elise haalden als achtste de finale en brachten hun beste oefening van het wereldjongerenkampioenschap. Ze konden hun score naar 27,450 verbeteren door een schitterende uitvoering. Achteraf waren ze klaarblijkelijk erg tevreden over hun prestaties, terecht!

 1. Groot-Brittannië - 28,800
 2. Israel - 28.200
 3. Nederland - 28.050


Na een lange maar deugddoende dag kijken we uit naar zondag, wanneer de categorieën 12-18 jaar en 13-19 jaar op het programma staan, tot dan!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen