Zitten deze sessies op het Kaderweekend al in jouw favorietenlijstje?

Phoebe De Potter   ‐  Maandag 5 september 2022   ‐   Tweet

#kaderweekend

Onze tips voor het Kaderweekend 2022

Het Kaderweekend gaat dit jaar terug fysiek door op 22 en 23 oktober in Gent. We vuren een uitgebreid en straf programma op jullie af. In dit artikel lichten we voor jou de niet te missen sessies uit. Bovendien kan je jouw favorietenlijstje samenstellen zodat je op een vlotte manier jouw programma kan samenstellen.  

Bestuur - Start het Kaderweekend met de ontbijtsessie: de sportclub van de toekomst, hoe ziet die eruit?

Maatschappelijke ontwikkelingen dwingen de clubbestuurders om na te denken over de toekomst hun club. Hoe zorg je er als club voor dat je niet alleen nu, maar ook op lange termijn een goede koers vaart? Een ideale inleiding om samen met collega-bestuurders van andere clubs en met een lekker ontbijt het Kaderweekend te starten.

Mentaal - Blij dat je er bent! 

Je begint enthousiast aan je training, je vliegt er volledig in, en toch is niet iedereen helemaal mee. De ene is nog aan het dromen, de ander wil nog vertellen over de dag. Herkenbaar? Tijdens deze interactieve sessie leer je hoe een check-in ervoor zorgt dat vragen, verhalen of emoties ruimte krijgen, zodat iedereen met de volle aandacht aanwezig kan zijn. Je leert de check-in/check-out kaarten 'Blij dat je er bent!' gebruiken én denkt na over andere manieren om vlot te checken hoe je sporters de training of wedstrijd binnenkomen en verlaten.

Gymtopia - Stap voor stap integreren in de club

Je kan meteen je clubwerking helemaal afstemmen op Gymtopia, maar ook stap-voor-stap is dit mogelijk. De club van Docent Sofie Van den Bossche is gestart met de precompetitie en nadien komen nu de recreatieve groepen aan de beurt. Hoe zij het aanpakken, wat ze geleerd hebben en wat ze (eventueel) gaan aanpassen komt je te weten tijdens deze sessie.

Coaching - Breng je probleem mee naar deze sessie, samen vinden we een oplossing!

Zit je met een vraag rond mentaal welzijn van je gymnasten tijdens trainingen of wedstrijden? Vind je zelf geen zelf antwoord? Cedric is prestatie- en gezondheidspsycholoog en zoekt samen met jou naar een oplossing!

Kidies - Klein materiaal (her)gebruiken in verschillende lesonderdelen

Een demoles waarbij er aan de slag wordt gegaan met klein materiaal dat elke keer terug komt en eventueel extra materiaal aan wordt toegevoegd. Zo wordt (klein) materiaal efficiënt gebruikt van het ene naar het andere spel. Kevin De Wit geeft maar liefst 3 verschillende sessies boordevol inspiratie, check dus zeker ook de andere Kidies sessies!

Dans - De Kaderdag Dans wordt vanaf dit jaar één met het Kaderweekend

Ook de lesgevers Dans kunnen terecht op het Kaderweekend. Van ballet tot hiphop, van core stability tot blessurepreventie, een gevarieerd en uitdagend programma voor elke lesgever dans. Ontdek snel alle sessies!

Sporttechnische en mentale sessies in elke discipline

Voor elke discipline zijn er zowel sporttechnische als mentale sessies. Tracht een gevarieerd programma samen te stellen en denk eens out of the box. 

Tip: Vind de meest relevante sessies voor jou door te filteren op de fase waarin jouw sporters zich bevinden. Nog niet zeker welke dit is? Doe hier de quiz!

Ontdek het volledige programma

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen