Zoeken

Nieuwsberichten

Regionale Kidies opleidingen

Vrijdag 3 jul 2020

Wil je volgend seizoen op een gestructureerde, kwaliteitsvolle en vooral leuke manier aan de slag gaan met kleuterturnen? Dan kan Kidies jou hierbij helpen! Tijdens de Kidies opleidingen leer je het programma op een actieve manier kennen zodat je onmiddellijk er mee aan de slag kan.

Thomas More lanceert enquête naar herkennen en ingrijpen van grensoverschrijdend gedrag bij de jeugdtrainers

Woensdag 1 jul 2020

Grensoverschrijdend gedrag, zou jij ingrijpen als je het zag? Thomas More Hogeschool heeft in samenwerking met onder andere Sport Vlaanderen en Centrum Ethiek in de Sport een online vragenlijst ontwikkeld voor jeugdtrainer. Deze vragenlijst peilt naar gedachten, gevoelens en gedrag van jeugdtrainers wanneer ze signalen van grensoverschrijdend gedrag oppikken.

Organisatie Eurogym 2020 maakt nieuwe data bekend van haar uitgestelde editie

Dinsdag 30 jun 2020

Van 04 tot 08 juli 2021 vindt in Reykjavik (ISL) de uitgestelde 12de editie van het gymfestival EUROGYM plaats. Het event wordt georganiseerd door de Ijslandse federatie, in samenwerking met de stad Reykjavik.

Selectieprocedures EK TRA-DMT-TU

Dinsdag 30 jun 2020

Door de Coronacrisis wordt het Europees Kampioenschap Trampoline, Dubbele Minitrampoline en Tumbling, dat gepland stond in bij in Zweden, verschoven naar 29 april tot 2 mei 2021 in Sochi (RUS). De Koninklijke Belgische Turnbond heeft de aangepaste selectieprocedures hiervoor goedgekeurd.

Planning juryopleiding zomer en najaar 2020 beschikbaar

Dinsdag 30 jun 2020

Wil jij jurylid worden of ga je een recyclage of opfrissing volgen?... De planning voor de zomer en het najaar is gekend!

Indoor sporten met contact toegelaten

Vrijdag 26 jun 2020

Woensdag 24 juni was voorlopig de laatste persconferentie van de nationale veiligheidsraad. De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus voor de maanden juli en augustus werden verder versoepeld.

Geniet van 30% korting met groepsaankoop Janssen-Fritsen

Vrijdag 26 jun 2020

Gymfed slaat opnieuw de handen in elkaar met materiaalpartner Janssen-Fritsen en biedt de clubs een mooie korting aan van 30% bij de aankoop van nieuw sportmateriaal.

Coördinator URBANBEACH gezocht

Donderdag 25 jun 2020

Zoek je een uitdagende vakantie-activiteit? Perfect! Als coördinator van het “urban sports beach project” start je mee de activiteiten op. Freerunning, skating, calisthenics, streetball zijn de core, maar daarnaast werken ze ook rond leuke alternatieve beach sporten.

Lode Grossen sluit carrière af bij Gymfed

Donderdag 25 jun 2020

Na een succesvol parcours voltooit Lode Grossen zijn carrière als Algemeen Manager bij de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Lode zegt Gymfed en de sportwereld echter geen vaarwel, zo zal hij vanaf september 2020 als extern adviseur de eliteploeg Toestelturnen Meisjes mee ondersteunen ter voorbereiding van de Olympische Spelen 2021 en gaat hij bij de Vlaamse Zwemfederatie aan de slag als Technisch Directeur Topsport.

Turnmateriaal in aanbieding bij Janssen-Fritsen

Maandag 22 jun 2020

Gymfed-partner Janssen-Fritsen heeft heel wat speciale kortingen in de aanbieding. Heeft je club nood aan nieuw materiaal, neem dan snel een kijkje.

Vlaamse Regering bevestigt haar steun aan WK Artistieke Gymnastiek 2023

Vrijdag 19 jun 2020

Van 1 tot en met 8 oktober 2023 vormt het Antwerps Sportpaleis the place to be voor alle gymnastiekfans. De Vlaamse regering bevestigde vandaag, vrijdag 19 juni, haar steun aan dit topevenement.

Denkcellen worden overlegplatformen

Donderdag 18 jun 2020

Elke 4 jaar worden de denkcelleden van een discipline opnieuw verkozen... en het is weer zover... of toch niet helemaal?

Noodfonds Vlaamse regering

Woensdag 17 jun 2020

Het Coronavirus heeft een grote invloed op het Vlaamse verenigingsleven. De Vlaamse Regering trekt 87 miljoen uit voor de lokale sport-, cultuur- en jeugdverenigingen.

Schrijf je in voor de Instructeur B opleiding

Vrijdag 12 jun 2020

Wil jij je trainerskennis graag naar een hoger level brengen en beschik je al over het diploma initiator? Dan is de opleiding Instructeur B Competitie perfect voor jou!

Winnaars Agiva-fotowedstrijd gekend

Donderdag 11 jun 2020

Sinds 18 mei kunnen we terug buiten sporten, en daar zijn we heel blij om! Om onze sporters een duwtje in de rug te geven, geven wij 10 Agiva-waardebonnen weg van 30 euro!

More than Gym #10 - Lees hem nu

Donderdag 11 jun 2020

We hebben bewogen weken achter de rug met Coronavirus Covid-19. Maar wij zaten daarom niet stil. Ontdek hier de tiende editie van het More than Gym E-magazine!

Vacature: Topsportschool coach Toestelturnen meisjes

Woensdag 10 jun 2020

Gymfed is vandaag de derde grootste sportfederatie in Vlaanderen en groepeert meer dan 130 000 individuele leden uit zo’n 320 clubs.

Verloren voorwerpen afgelopen seizoen

Woensdag 10 jun 2020

Heb je iets verloren afgelopen seizoen? Neem dan zeker een kijkje tussen onderstaande foto's.

Club in de kijker - Klimop R.T. Merksem

Woensdag 10 jun 2020

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Het seizoen sluiten we af met Klimop R.T. Merksem!

Update 09/06 Internationale kalender

Woensdag 10 jun 2020

De internationale planning werd door het coronavirus goed door elkaar geschud. UEG (Europese gymnastiekfederatie) en FIG (internationale gymnastiekfederatie) werken intussen grondig aan de kalender van de komende maanden.

Sportkamp deze zomer in je club?

Dinsdag 9 jun 2020

Het feit dat je ook indoor mag trainen én dat contactsporten (vanaf 1 juli) toegelaten worden, zet het licht op groen om de turn- en sportkampen deze zomer in onze clubs te laten doorgaan.

Topsporters Acro zetten punt achter topsportcarrière

Maandag 8 jun 2020

De topsportschool in Gent staat reeds jaren garant voor gymnastiek op hoog niveau, zo ook in de discipline Acro. Binnen deze discipline besloten 5 gymnasten hun topsportcarrière te beëindigen.

Gymtopia, de basis voor elke 7- en 8 jarige sporter

Zaterdag 6 jun 2020

Gymtopia is een discipline overschrijdend programma voor 7- en 8-jarigen dat kadert binnen het Gymfed-sportmodel. We gaan er vanaf seizoen 2020-2021 mee aan de slag!

ATV's online te bekijken

Zaterdag 6 jun 2020

In normale tijden zouden we dit weekend, 6 juni, elkaar ontmoeten op de Algemene Technische vergaderingen. Het moment waarop de nieuwigheden voor het komende samen met de trainers en juryleden besproken worden. Helaas kunnen we dit niet in een live versie doen, daarom gaan we voor een online editie!

FAQ - Trainingen in coronatijd

Vrijdag 5 jun 2020

Vanaf woensdag 1 juli gaat een volgende fase van de exitstrategie. In groepen van 50 kunnen we zowel indoor als outdoor aan de slag. In deze bubbel is het toegelaten om je sporters te helpen en wordt onderling contact toegelaten. Een nieuwe stap, maar wat mag wel? Waar moet ik mij aan houden? Wij bundelen jullie meest gestelde vragen omtrent het sporten in Corona-tijd in dit artikel.