Zoeken

Nieuwsberichten

Jouw attest & meer info omtrent Kaderweekend en Kaderdagdans

Dinsdag 29 sep 2020

Schrijft mijn club in of ik? Wanneer krijg ik mijn attest van deelname? Hoelang blijven de online sessies en de webinars beschikbaar? We geven je graag deze extra info mee!

Vacancy Top Sport Manager

Maandag 28 sep 2020

Gymtopia op het Kaderweekend

Maandag 28 sep 2020

Gymtopia is een (sporttechnisch) programma voor 7- en 8-jarigen dat kadert binnen het Gymfed-sportmodel. Dit is onze lange termijnvisie op het opleiden en begeleiden van sporters volgens hun noden, wensen en ontwikkeling.Gymtopia is het nieuwe programma.

Krijg tot 30 euro terug via het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds

Maandag 28 sep 2020

Ben je aangesloten bij het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds, of lijkt het je wel een goed ziekenfonds om je bij aan te sluiten? Dan hebben we goed nieuws want onze partner betaalt ook dit seizoen tot 30 euro van het inschrijvingsgeld van je sportclub terug!

Gedragscode Corona voor G-Sporters

Vrijdag 25 sep 2020

De corona crisis ... het zijn bizarre tijden voor iedereen. We dienen onze zwakkere groepen in de maatschappij te beschermen en zorg te dragen van elkaar.

Webinar op 24/10 om 11.30 uur

Vrijdag 25 sep 2020

Geef jij les aan G-Gymnasten? Dan is dit een niet te missen sessie voor jou!

Dag van de sportclubbestuurder VSF - digitale editie

Vrijdag 25 sep 2020

De Dag van de Sportclubbestuurder, georganiseerd door de Vlaamse Sportfederatie, op zaterdag 24 oktober zal volledig digitaal plaatsvinden. We schakelen over naar webinars en veranderen niets aan de inhoud.

Neem deel aan de Wase Gymcup 2020

Vrijdag 25 sep 2020

Tijdens het weekend van 31 oktober en 1 november organiseert Gymfedclub Gym Waasland de Wase Gymcup. Het is al de 17de editie van deze internationale competitie toestelturnen.

Trainers App: nu ook rapport 'bezetting zaal' beschikbaar!

Donderdag 24 sep 2020

Op vraag van een aantal clubs werd in de Trainers App een rapport ontwikkeld die de bezetting van de zaal weergeeft.

Inspiratie voor jouw lessen kleutergymnastiek

Donderdag 24 sep 2020

Jij bent een toptrainer en dus steeds op zoek naar nieuwe oefenstof voor jouw lessen kleutergymnastiek. Met deze nieuwsbrieven geven we je graag inspiratie, tips en suggesties.

Beeldmateriaal oefenstof Gymtopia beschikbaar

Woensdag 23 sep 2020

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en daarom hebben we de oefenstof van Gymtopia - het nieuwe (sporttechnische) programma voor 7- en 8-jarigen - in beeld gebracht.

Workshop blessurepreventie - GetFit2Gym

Maandag 21 sep 2020

Sporten is leuk en gezond. Jammer genoeg leidt dit ook soms tot sportletsels. Gelukkig kan de kans op het oplopen van sportletsels sterk verlaagd worden via sportletselpreventie. Onder het motto “Jong geleerd is oud gedaan” is het belangrijk om jonge gymnasten de principes van sportletselpreventie bij te brengen, zodat deze steeds onlosmakelijk verbonden worden met sportparticipatie.

Afscheid bestuursleden Gymfed

Vrijdag 18 sep 2020

Zaterdag 5 september stond de online Algemene Statutaire Jaarvergadering op het programma. Met de verkiezing van de nieuwe Raad van Bestuur van Gymfed nemen we ook afscheid van 3 bestuurders.

Corona: iemand in de club test postief - wat nu?

Vrijdag 18 sep 2020

We hopen het niet, maar de kans bestaat natuurlijk dat iemand in je club positief test op Covid-19. Wat moet je doen?

Inschrijvingen Kaderweekend@home & Kaderdagdans@home geopend

Vrijdag 18 sep 2020

In oktober staan naar goede gewoonte het grootste opleidingsweekend van Vlaanderen, het Kaderweekend en de Kaderdag Dans op de agenda. Je kan vanaf nu inschrijven voor de online editie van deze events!

E-magazine More than Gym #11 nu online

Woensdag 16 sep 2020

Ontwerp én win je eigen turnpak

Woensdag 16 sep 2020

Gymfed en Agiva zijn op zoek naar de artiest in jullie. Laat je inspiratie de vrije loop en ontwerp je eigen turnpak. Vergeet je tekening niet op te sturen naar het vermelde adres en wie weet win jij wel je eigen originele pakje!

Consumptiecheque: ook te besteden in de sportclubs

Vrijdag 11 sep 2020

De regering heeft een solidaire relancemaatregel genomen die het mogelijk maakt voor werkgevers om een "consumptiecheque" te geven aan hun werknemers, die deze kunnen besteden in de horeca, de cultuursector en sportverenigingen. De cheque is volledig vrijgesteld van belastingen en socialezekerheidsbijdragen.

Programma Kaderweekend@home & Kaderdag@home 2020 online

Vrijdag 11 sep 2020

Het Kaderweekend en de Kaderdag Dans gaan dit jaar naar aanleiding van de huidige situatie @home door. In totaal zullen er 40 online sessies aangeboden worden en 6 webinars.

Gymstars nu ook online beschikbaar!

Vrijdag 11 sep 2020

Goed nieuws! De Gymstars kaarten en oefenstof met meer dan 1200 oefeningen zijn nu ook online beschikbaar. Via een clubabonnement van €50/jaar krijg je toegang tot dit platform via jouw persoonlijk Gymfed-profiel.

Handige Gymfed-tools waarvan je nog niet wist dat ze bestonden

Donderdag 10 sep 2020

Ben jij al ingelogd in 'Mijn Gymfed'? Via je persoonlijk profiel ontdek je tal van Gymfed-tools die speciaal ontwikkeld werden voor onze clubs, leden, juryleden en trainers. Super handig voor een vlot en gymtastisch sportjaar, ontdek ze snel!

29 initiatorcursussen in 2020-2021

Woensdag 9 sep 2020

De Gymnastiekfederatie en de Vlaamse Trainersschool organiseren samen trainersopleidingen. Op het eerste niveau situeren zich de initiatorcursussen, Dé opleiding voor elke (beginnende) trainer. Ben je 16 jaar of ouder, schrijf je dan in!

Club in de kijker - Jong en Moedig Genk

Woensdag 9 sep 2020

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In de maand september is dat Jong en Moedig Genk.

Daan Kenis, Jimmy Verbaeys en Jonathan Vrolix sluiten topsporthoofdstuk af

Maandag 7 sep 2020

Daan Kenis (Turnclub De Eik Lommel), Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) en Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen) vormen reeds jarenlang een vaste waarde binnen het Belgische team Toestelturnen jongens. Na heel wat nationale en internationale prestaties sluiten de jongens hun hoofdstuk in het topsportcentrum af.

WIN een waardebon van €400 bij Janssen-Fritsen

Maandag 7 sep 2020

De derde editie van het More than Gym Doeboek is uit. Doe mee aan deze wedstrijd en maak kans op een waardebon van 400 euro om nieuw materiaal aan te kopen voor jouw club!