Zoeken

Nieuwsberichten

Geslaagden jurycursus Acro 2023

Vrijdag 1 dec 2023

De jurycursus en de eerste 2 examens acro zijn afgelopen.

Infomeeting Tumbling - opname

Vrijdag 1 dec 2023

Op donderdag 30 november organiseerden we een online infomoment voor juryleden en trainers Tumbling. Hierbij hebben we veranderingen, verduidelijkingen of nieuwigheden tov van vorig seizoen op een rijtje gezet. Op die manier is iedereen goed voorbereid voor het komende wedstrijdseizoen.

Geslaagden jurycursus Tumbling 2023

Donderdag 30 nov 2023


Ontdek waarom een initiatorcursus volgen belangrijk is

Woensdag 29 nov 2023

Als trainer weet ja als geen ander dat het geen eenvoudige taak is om telkens weer de meest optimale training te geven voor al je sporters. Het is dan ook essentieel om met een diploma voor je groep staat. Zoë Van Hulle (SPORTAC86) en Ine Gheysens (SPORTAC86) hebben beiden de initiatorcursus Rope Skipping in hun thuisstad Deinze gevolgd. Gymfed deed een interview met beiden om te polsen hoe zij hun initiatorcursus beleefd hebben.

Wedstrijden TRA-DMT: What's new?

Dinsdag 28 nov 2023

Het nieuwe wedstrijdseizoen staat voor de deur en we kijken er alvast naar uit. 

Q&A - De gymnasten blikken terug op een fantastisch WK TU TRA DMT 2023

Maandag 27 nov 2023

Van 9 tot 12 november ging het wereldkampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline door in Birmingham (GBR). We zagen er maar liefst 10 Belgische gymnasten in actie! Ook benieuwd naar hun WK-ervaring? 

Toestelturnen meisjes behalen mooi resultaat in Charleroi

Maandag 27 nov 2023

Op 25 en 26 november kwamen vier topsporters Toestelturnen meisjes in actie tijdens de Internationale competitie Top Gym in Charleroi. Dit was tevens de laatste internationale wedstrijd van 2023. 

Nieuwe datums Trampoline AB-wedstrijden

Vrijdag 24 nov 2023

Naar aanleiding van de openstaande wedstrijden is er een oplossing gevonden voor het AB-niveau.
Bedankt aan alle clubs die mee gezocht hebben naar mogelijke oplossingen, we zullen in 2024 toch een aanbod van 3 wedstrijden kunnen doen.

België straalt tijdens de European Show Contest 2023

Vrijdag 24 nov 2023

ERSO organiseerde in samenwerking met de Nederlandse Rope Skipping Organisatie (NRSO) de 5de ERSO Show Contest die plaats vond op 25 november 2023 in Zeist (NDL).

Mooie resultaten van gymnasten Toestelturnen meisjes in Combs-la-Ville

Donderdag 23 nov 2023

Eén beloften en één junioren topsportteam Toestelturnen meisjes namen op 18 en 19 november deel aan de internationale competitie in Combs-la-Ville, Frankrijk.

Q&A - Het gouden topsport trio Acro

Dinsdag 21 nov 2023

In april 2023 konden we het meisjes trio Mirte Vercauteren (SPORTAC86), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) en Lauren Verbrugghe (ART GYM) voor het eerst aan het werk zien bij de senioren tijdens de World Cup Acro in Puurs. Sindsdien wisten ze de ene gouden medaille na de andere binnen te halen. In oktober werden ze bekroond tot Europees kampioen.

De nieuwe Belgische kampioenen Rope Skipping zijn bekend

Maandag 20 nov 2023

Op zondag 19 november organiseerde Gymfed in samenwerking met de club Sipiro het Belgisch kampioenschap Rope Skipping individueel 13+. Pieter-Jan De Backer (XL Rope & Dance vzw) en Mirte Schuurmans (XL Rope & Dance vzw) kroonden zich tot Belgische kampioen in de categorie 19+ jaar.

Lani Spiessens vice-wereldkampioen Tumbling bij de junioren

Maandag 20 nov 2023

Junioren die voldoende punten wisten te sprokkelen tijdens het WAGC werden geselecteerd om op 19 november mee te doen aan de Junior Worlds in Birmingham (GBR). 

Geslaagden jurycursus Ritmiek 2023

Maandag 20 nov 2023

Duitse topcoach Ulla Koch als interim-headcoach

Vrijdag 17 nov 2023

De Duitse topcoach Ulla Koch wordt de nieuwe interim-headcoach van de topsportwerking in de discipline Toestelturnen Dames bij Gymfed. “Ulla Koch is een kampioenencoach met meer dan 40 jaar evaring. We zijn ongelofelijk trots dat een topcoach als Ulla ons team komt versterken binnen ons Prestatieprogramma in samenwerking met Sport Vlaanderen. We kijken ernaar uit om met de technische en interdisciplinaire staf onze gymnasten klaar te stomen richting de komende competities." stelt Ruben Neyens, Topsportmanager van Gymfed.

Dag drie van het WAGC Tumbling, Tramoline & DMT 2023

Woensdag 15 nov 2023

Van 16 tot en met 18 november staat de World Age Group Competition in de disciplines Tumbling, Trampoline en Dubbele minitrampoline op het programma. In Birmingham (GBR) komen 38 Belgische gymnasten in actie. Daar zullen ze strijden tegen heel wat anderen landen om een plekje in de finale te bemachtigen.

Vrouwenteam Tumbling

WK TU TRA DMT 2023 - 5de en 8ste plaats in finale Tumbling

Zaterdag 11 nov 2023

Van 9 tot 12 november gaat het 37ste werldkampioenschap Tumbling, Tramoline en Dubbele Minitrampoline door in Birmingham (GBR). Tien Belgische gymnasten strijden er om een plek in de finale. In de teamfinale Tumbling eindigden de vrouwen op de vierde plaats. Individueel eindigen Evi en Louise op de 5de en 8ste plaats. 

Schrijf je vanaf nu in voor een trainersopleiding in 2024

Vrijdag 10 nov 2023

Vanaf nu kan je inschrijven voor het volledig opleidingsaanbod in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool in 2024. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen per cursus is beperkt om voldoende kwaliteit en leermomenten te kunnen garanderen.

Club in de kijker - G-Gym Vlimmeren

Woensdag 8 nov 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan G-Gym Vlimmeren!

Bronzen medaille voor juniorenteam tijdens 2023 Swiss Cup

Maandag 6 nov 2023

Op vrijdag 3 november werd in Wallisellen (SUI) de Swiss Cup voor junioren georganiseerd. Zes Belgische junioren meisjes kwamen ook in actie en behaalden prachtige resultaten. 

Opleiding Totale sporter centraal bij jou in de club?

Maandag 30 okt 2023

Wil je de trainers in jouw club helpen om motiverend te communiceren met hun sporters? Wil je ze handvaten geven om hun sporters nog beter te kunnen gebruiken? Wil je ze tips aanreiken om groeigerichte feedback te geven?

Geslaagden jurycursus Trampoline en DMT

Vrijdag 27 okt 2023

Job opportunity: Headcoach WAG

Dinsdag 24 okt 2023

Vacature: Headcoach Toestelturnen meisjes

Maandag 23 okt 2023

Gymfed is op zoek naar een Headcoach Toestelturnen meisjes van wereldklasse om leiding te geven aan de implementatie van het Gymfed prestatieprogramma en uiteindelijk het toekomstige succes van de Belgische Olympische prestaties te stimuleren en te behouden.

EK ACRO 2023 - Senioren trio brengt drie gouden medailles mee naar huis

Maandag 23 okt 2023

Van 18 tot en met 22 oktober ging het Europees Kampioenschap Acro door in Varna, Bulgarije. België verzamelt drie gouden medailles!