Zoeken

Nieuwsberichten

Meisjes drie in actie tijdens World Cup in Puurs. Foto Christian Degroote

Topsporters Acro trekken naar Rzeszow voor World Cup & Riac

Woensdag 7 jun 2023

Van 9 tot 11 juni gaat in het Poolse Rzeszow de World Cup & Internationale competitie Acro door. Voor België zien we het seniores meisjes drie en het juniores meisjes paar in actie.

Nagenieten van een geslaagde Best Show Teams Finale 2023

Dinsdag 6 jun 2023

Op zaterdagavond 3 juni 2023 vond de 19de editie van de Best Show Teams Finale plaats in de Topsporthal te Gent. Met maar liefst 1.600 aanwezige supporters een sfeervolle editie!

Vier gymnasten Toestelturnen jongens naar World Challenge Cup Osijek 2023

Dinsdag 6 jun 2023

Van 8 tot 11 juni gaat in Osijek, Kroatië, opnieuw een World Challenge Cup door. Voor België zien we 4 seniores Toestelturnen jongens aan het werk.

World Cup Tel Aviv 2023 - Brons, 5e en 8e plaats op Toestelfinales

Zaterdag 3 jun 2023

Yléa Tollet (De Gympies Keerbergen) & Margaux Dandois (Oefening geeft kracht Duffel) komen van 1 tot 4 juni in actie op de World Cup in Tel Aviv (ISR). Op donderdag en vrijdag stonden de kwalificaties op het programma. Zondag 4 juni turden Margaux Dandois en Yléa Tollet de Toestelfinale aan grond. 

Q&A - Trampolinecentrum Deinze bestaat 1 jaar! - What's next?

Vrijdag 2 jun 2023

Ondertussen reeds een jaar geleden werd het Trampolinecentrum in Deinze opgestart, de eerste stap richting een gestructureerde topsportwerking voor Trampoline. Ook benieuwd hoe dit eerste jaar verlopen is en hoe de toekomst voor Topsport Trampoline eruit ziet? Trainer Simon Timmerman geeft je een inkijk in het afgelopen jaar en gymnasten Nina en Louise vertellen hun ervaring in het Trampolinecentrum tot nu toe.

Wie wint dit weekend de Best Show Teams Finale 2023?

Vrijdag 2 jun 2023

Het wedstrijdseizoen 2022-2023 zit er bijna op! Afsluiten doen we in stijl met de Best Show Teams Finale, dé apotheose van het dans-, demo- en rope skipping democircuit.

Delegatie WAGC 2022

Ranking WAGC TRA-DMT-TU

Donderdag 1 jun 2023

Jullie zaten misschien al in spanning te wachten, maar nu alle selectieve wedstrijden zijn afgelopen, presenteren we jullie graag de ranking voor de WAGC 2023.

What's to come - Juni 2023

Donderdag 1 jun 2023

Wat er in de laatste maand van het seizoen allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

Erika Pinxten en Victor Martinez werden Belgisch kampioen in de discipline Toestelturnen

Dit zijn de nieuwe Belgische kampioenen

Dinsdag 30 mei 2023

Van 27 tot 29 mei stonden de Belgische kampioenschappen op het programma, dé afsluiter van een fantastisch wedstrijdseizoen. Onze gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes en jongens, Acro, Trampoline, Tumbling en Ritmiek gaven dit weekend nog een allerlaatste keer het beste van zichzelf. 

Clubapp - aangepaste online inschrijvingsmodule beschikbaar!

Vrijdag 26 mei 2023

De online inschrijvingsmodule voor de leden werd aangepast aan de nieuwe Clubapp. Clubs kunnen starten met het opzetten van hun inschrijvingsmodule.

Versterk jij ons Gymfed én WK-team?

Vrijdag 26 mei 2023

Krijg je energie van communiceren en organiseren? Ben je een teamplayer en wil je graag het WK Turnen in eigen land mee beleven? Check, join our team!

Met jouw school naar het WK Turnen? Dat kan!

Dinsdag 23 mei 2023

De beste gymnasten ter wereld live aan het werk zien? Dat doe je op het WK Turnen 2023 in Antwerpen. Ben jij leerkracht in het basis- of secundair onderwijs en wil jouw school het WK Turnen van dichtbij meemaken? Kom op maandag 2 oktober met jouw klas naar het WK Turnen en neem deel aan de winactie. 

Best Show Teams Finale 2023 - Selectie DEMO bekend

Dinsdag 23 mei 2023

Op zaterdag 20 mei vond in Sportcentrum Sint-Gillis-Dendermonde de Ros Beiaard Cup plaats. Hoog tijd dus om de selectie voor de Best Show Teams Finale bekend te maken.

Maak je klaar voor het Belgisch Kampioenschap TU TRA TRS DMT A-, B-niveau

Maandag 22 mei 2023

We maken ons klaar voor het Belgisch Kampioenschap TU TRA TRS DMT A-, B-niveau! Van 27 tot 29 mei organiseert Gymfed in samenwerking met Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge het Belgisch kampioenschap Tumbling & Trampoline A-, B-niveau. De gymnasten zullen strijden om de Belgische titels in Sport Vlaanderen te Brugge. 

Vier Belgische gymnasten nemen deel aan de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn

Zondag 21 mei 2023

Om de 4 jaar organiseren Special Olympics International en een gastland de Wereldzomerspelen. Een magisch en spectaculair moment dat meer dan honderd landen samenbrengt in een volledig olympische sfeer. Dit jaar is Duitsland aan de beurt. Voor België komen 4 gymnasten in actie. 

Ben jij aanwezig op één van deze Freerunning events volgend weekend?

Vrijdag 19 mei 2023

Wist jij al dat er volgend weekend maar liefst twee (!) Freerunning events plaatsvinden? Altijd al eens Freerunning willen proberen, of nieuwe mensen willen ontmoeten die dezelfde passie delen als jou, dan is nu je kans! 

Alessia Verstappen in actie op het WK Ritmiek 2022 in Sofia - Foto T. Schreyer

EK Ritmiek - Kwalificaties dag 2

Donderdag 18 mei 2023

Van 17 tot 21 mei gaat het Europees kampioenschap Ritmiek door in Baku, Azerbeidzjan. Alessia Verstappen (Happy Gym vzw) en Béatrice Valeanu (FfG) trekken naar Azerbeidzjan om er de Belgische driekleur te verdedigen. Op vrijdag 19 mei stond de tweede kwalificatiedag op het programma.

Hoe bouw je als clubbestuur aan een sterk trainersteam?

Dinsdag 16 mei 2023

Trainers bepalen in grote mate het succes van de sportclub. De complexe sporttechnische vereisten van onze sport en de huidige sociale en maatschappelijke context leggen een hoge druk op onze (jonge) lesgevers. Een goed opgeleid trainersteam is dan ook belangrijk om tegemoet te komen aan de eisen en verwachtingen van ouders en sporters. 

Naast de initiatorcursus, opleiding Kidies en basisgym in de club, bieden we nu ook opleidingen omtrent de mentale begeleiding van gymnasten gericht naar competitietrainers.

Alessia Verstappen in actie op het WK Ritmiek 2022 in Sofia - Foto T. Schreyer

Mis niets van het EK Ritmiek

Maandag 15 mei 2023

Van 17 tot 21 mei gaat het Europees kampioenschap Ritmiek door in Baku, Azerbeidzjan. Alessia Verstappen en Béatrice Valeanu trekken naar Azerbeidzjan om er de Belgische driekleur te verdedigen.

Vijfde plaats voor juniores op Team Cup Toestelturnen Berlijn

Maandag 15 mei 2023

Op 12 en 13 mei ging in Berlijn de Junior team Cup door. Acht Belgische juniores Toestelturnen jongens trokken naar de Duitse hoofdstad om er deel te nemen aan de competitie. Ze eindigden op een knappe 5de plaats met het team.

Niet te missen Parkour-evenementen deze maand!

Vrijdag 12 mei 2023

In Brugge en Mechelen vinden tijdens het laatste weekend van mei grote parkour events plaats, deels ondersteund door Gymfed.

Foto Otto Vandroogenbroeck

Topsport Trampoline - iets voor jou?

Vrijdag 12 mei 2023

Gymfed investeert in de Topsportwerking Trampoline aan de hand van structuren en initiatieven op verschillende vlakken. Interesseert dit jou (in de toekomst)? Lees dan snel verder…

Deze Vlaamse gymnasten behaalden hun selectie voor het Belgisch kampioenschap

Vrijdag 12 mei 2023

De Belgische kampioenschappen sluiten het competitieseizoen af. Op 27, 28 en 29 mei nemen de beste A- en B-gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes, Toestelturnen jongens, Ritmiek, Acro, Tumbling en Trampoline het tegen elkaar op! Kom jij voor hen supporteren? 

Clubmeetings in verschillende disciplines, ben jij er ook bij?

Donderdag 11 mei 2023

De overlegplatformen in de verschillende disciplines nemen graag de tijd om terug te blikken én vooruit te kijken, samen met de clubs. Daarvoor worden in de maand juni clubmeetings georganiseerd (vroegere ATV) in verschillende disciplines

Jouw gymnasten met vertrouwen laten presteren op wedstrijd

Woensdag 10 mei 2023

Laten we direct met de deur in huis vallen: Wat is het belangrijkste om te weten als trainer om je gymnasten te laten presteren op wedstrijd? Met deze vraag start de eerste podcast aflevering met gastspreker Elyne De Meyst. De start van een inspirerende podcastreeks over de mentale groei en ontwikkeling van gymnasten. Lees hier de strafste uitspraken en tips die je als trainer al veel vroeger had willen weten.