Zoeken

Nieuwsberichten

Q&A - De juniores schrijven geschiedenis op EK!

Vrijdag 17 mei 2024

Het EK Turnen 2024, wat een succes was dat voor onze Belgische juniores! 

Europees kampioenschap Ritmiek 2024

Vrijdag 17 mei 2024

Van 22 tot 26 mei gaat het Europees kampioenschap Ritmiek door in Boedapest, Hongarije. Alessia Verstappen en Béatrice Valeanu trekken naar Hongarije om er de Belgische driekleur te verdedigen. Naast de senioren komen ook de junioren in actie. 

Met jouw club op het Olympic Festival?

Vrijdag 17 mei 2024

Met jouw club deze zomer schitteren op het strand van Middelkerke? Het kan tijdens het Olympic Festival waar we samen met onze Gymfed-clubs een unieke olympische beleving op het strand creëren en supporteren voor onze gymnasten in Parijs!

Vacature - Lead financiën

Woensdag 15 mei 2024

Het leiden en beheren van alle financiële activiteiten. Het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van financiële strategieën en samenwerken in een gepassioneerd team? 
Dat kan, wij zoeken een Lead Financiën voor onze werking. Vanaf wanneer? Vanaf nu!

Maak je klaar voor het Belgisch kampioenschap 2024

Maandag 13 mei 2024

Dit weekend is het zover! Van 18 tot 20 mei strijden de gymnasten van het A- en B-niveau in de disciplines Toestelturnen meisjes, Toestelturnen jongens, Acro, Ritmiek, Tumbling en Trampoline voor de Belgische titels. 

Dubbel goud op World Cup Burgas

Zondag 12 mei 2024

Van 10 tot 12 mei gaat de FIG World Cup Acro door in Burgas, Bulgarije. Beide Belgische teams, meisjes drie en meisjes paar, zijn goed voor goud. 

Entreetest Toestelturnen meisjes °2015 en °2016

Vrijdag 10 mei 2024

Droom jij ervan om net zoals Nina Derwael & Maellyse Brassart ooit naar de Olympische Spelen te gaan? Jouw avontuur start bij de entreetesten, de eerste stap in de topsportpiramide.

Best Show Teams Finale 2024 - Selectie DEMO bekend

Woensdag 8 mei 2024

Op zaterdag 4 mei vond in Sportcentrum Sint-Gillis-Dendermonde de Ros Beiaard Cup plaats. Hoog tijd dus om de selectie voor de Best Show Teams Finale bekend te maken.

Toonzaalproducten Janssen-Fritsen 15% goedkoper

Woensdag 8 mei 2024

Nog op zoek naar gymnastiekmateriaal? Grijp nu je kans, mét korting!

Instructeur of Trainer B in het najaar: schrijf je in

Woensdag 8 mei 2024

Voor alle trainers die training geven aan competitiesporters is de cursus Instructeur of Trainer B dé te volgen opleiding. Investeer in jezelf en in je toekomst! Deze opleiding bestaat uit verschillende modules en de specifieke modules staan dit najaar gepland!

Een initiatorcursus in jouw club in 2025?

Maandag 6 mei 2024

Lijkt 2025 best nog veraf voor jou? Wij starten alleszins nu al met de voorbereidingen om alle Initiator cursussen in 2025 in te plannen. Wil jij een organisatie in jouw club en zo de eigen trainers de mogelijkheid geven zich dicht bij huis op te leiden? Grijp dan nu je kans!

Best Show Teams Finale 2024 - Selectie ROPE SKIPPING bekend

Maandag 6 mei 2024

Op zondag 5 mei vond in Sportcentrum De Klodde te Zele de Democup plaats. Hoog tijd dus om de selectie voor de Best Show Teams Finale bekend te maken.

EK Turnen I Brons voor Sien Ghekiere bij de juniores

Zondag 5 mei 2024

Dag 5 op het EK Turnen in Rimini, op het programma staan de toestelfinales bij de juniores en de teamfinale bij de seniores. Voor België komen 3 juniores in actie tijdens de toestelfinales. Sien Ghekiere (De Gympies Keerbergen) pakt het brons aan de Damesbrug.

EK Turnen I BRONS juniores meisjes

Vrijdag 3 mei 2024

Na de dames van het Baloise Team BELGYM komen de juniores meisjes in actie op het EK Turnen. Het juniores team haalt het BRONS in het teamklassement en pakt 4 toestelfinales.

Maellyse Brassart pakt Olympisch ticket

Donderdag 2 mei 2024

5 Belgische gymnasten op de Olympische Spelen in Parijs, voor dat 5de ticket zorgde Maellyse Brassart tijdens haar kwalificatiewedstrijd op het EK Turnen in Rimini.

6 tips hoe jouw club meer vrijwilligers kan aantrekken

Donderdag 2 mei 2024

Het is een hele uitdaging om de clubwerking draaiende te houden. Mensen lijken het alsmaar drukker te hebben en gaan duidelijk bewuster met hun tijd om. En hoe ga je daar als club dan mee om? Want zonder vrijwilligers ... De keynote van Koen Vermeulen op de Algemene vergadering was een voltreffer. Heb je hem gemist? Geen nood, in dit artikel lees je must knows!

EK Turnen I Kwalificaties Baloise Team BELGYM dames

Donderdag 2 mei 2024

Na de heren staat van 2 tot 5 mei in Rimini, Italië, het Europees kampioenschap Turnen voor de dames op het programma. Het Baloise Team BELGYM werkte hun kwalificaties af en wordt 9de, Maellyse Brassart pakt het laatste Olympisch ticket.

What's to come - mei 2024

Dinsdag 30 april 2024

Wat er in mei allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

Clubprestatie in de kijker - April 2024

Dinsdag 30 april 2024

Elke prestatie, groot of klein, verdient een applaus! Deze maand zetten we graag deze clubprestaties in de kijker. Proficiat aan alle sporters!

Gymfed neemt afscheid van drie bestuursleden

Maandag 29 april 2024

Op zaterdag 27 april werden de nieuwe bestuursleden van de federatie verkozen. Met de komst van een nieuw bestuursorgaan nemen we ook afscheid van enkele bestuursleden die zich de afgelopen jaren met hart en ziel hebben ingezet voor Gymfed.

Mis niets van het EK Turnen dames

Maandag 29 april 2024

Van 2 tot 5 mei staat in Rimini, Italië, het Europees kampioenschap Turnen voor de dames op het programma. De gymnasten van het Baloise Team BELGYM komen in actie tijdens de kwalificaties, die selectief zijn voor de team- en toestelfinales.

Algemene vergadering: ontdek de nieuwe bestuurders!

Zaterdag 27 april 2024

Op zaterdag 27 april vond in Edegem de Algemene Vergadering van Gymfed plaats. Naast de voorstelling van het beleidsplan 2025-2028, het toelichten van het actieplan en de goedkeuring van de begroting werden er ook Gymfed-bestuurders verkozen. Wij stellen hen graag aan jullie voor.

Trainingskamp Trampoline, DMT en Tumbling in Portugal

Zaterdag 27 april 2024

Het Technisch Comité Trampoline van de Europese federatie organiseert deze zomer een trainingskamp in de 3 disciplines (TRA, DMT en TU). Dit gaat door van 21 tot 27 juli in Sangalhos (POR).

19de in allroundfinale op EK Turnen

Vrijdag 26 april 2024

Van 24 tot 28 april staat het Europees kampioenschap Turnen voor de heren in Rimini op het programma. In de toestelfinale aan het rek wordt Kyano Schepers (Olympia Houthalen) VICE-EUROPEES kampioen! In de allroundfinale eindigt hij 19de.

2 finales voor juniores op EK Turnen jongens

Donderdag 25 april 2024

Dag 2 op het Europees kampioenschap Turnen voor de heren in Rimini. De juniores komen vandaag in actie tijdens de kwalificaties, die selectief zijn voor de allround- en toestelfinales.