Zoeken

Nieuwsberichten

Online Gymfed Cups Tumbling

Dinsdag 18 mei 2021

Na de Online Gymfed Cups Tumbling in april, krijgen de tumblers komende zaterdag 22 mei een tweede kans om te schitteren in de Online Gymfed Cup.

Instructeur B en Trainer B: data opleidingen 2021-2022 online

Vrijdag 14 mei 2021

Waarom het nieuwe seizoen niet starten met een trainersopleiding op jouw maat? Gymfed organiseert komend seizoen in samenwerking met VTS opnieuw tal van opleidingen.

Perspectief sportsector

Woensdag 12 mei 2021

Na het overlegcomité op 11 mei hebben we zicht op nieuwe perspectieven voor de sportsector vanaf 9 juni, wat staat er op de planning?

Club in de kijker - Gymclub Tienen

Woensdag 12 mei 2021

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In mei willen we jullie graag voorstellen aan Gymclub Tienen.

Online Gymfed Cup Recrea

Dinsdag 11 mei 2021

Tijdens de Online Gymfed Cups geven de gymnasten het beste van zichzelf in hun vertrouwde trainingsomgeving. Vervolgens worden hun oefeningen gestreamd en gejureerd. Vandaag een verslagje van de Online Gymfed Cups Recrea TU-TRA en recrea Toestelturnen.

Word jij de volgende initiator kleutergymnastiek?

Maandag 10 mei 2021

De initiatorcursus kleutergym is dé basisopleiding voor elke lesgever kleutergym. Grijp je kans en ga ervoor!

Zet sport niet langer op de reservebank

Zondag 9 mei 2021

58 Vlaamse sportfederaties, 20.000 sportclubs en 1,4 miljoen sporters lanceren open brief aan Overlegcomité en GEMS: “Zet sport niet langer op de reservebank.”

Outdoor sporten in groepen van 25 sporters

Vrijdag 7 mei 2021

Vanaf zaterdag 8 mei staan er versoepelingen in het outdoor sporten op het programma. Outdoor sporten mag in groepen van 25 personen met onderling contact, ongeacht de leeftijd van de sporters. Wat moet je weten?

Festivals Zomer 2022

Vrijdag 7 mei 2021

De zomer is nog maar goed en wel gestart of we kijken al uit naar de volgende. In juli 2022 staan twee toffe events op de planning in Zwitserland, European Gym For Life & Eurogym!

Online Gymfed Challenge Rope Skipping

Dinsdag 4 mei 2021

Elke week zetten we binnen onze online wedstrijden en challenges een discipline in de kijker en dit keer is Rope Skipping aan de beurt.

Tachina Peeters is Europees kampioen Tumbling, junior Brent Deklerck pakt zilver op DMT

Zondag 2 mei 2021

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees kampioenschap door voor onze gymnasten Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline. Op zondag 2 mei kwamen maar liefst zeven gymnasten in actie om hun finale te springen. De jonge Brent Deklerck pakt zilver op DMT en Tachina Peeters kroont zich tot Europees kampioen Tumbling!

Kwalificaties Synchroon Trampline EK

Zaterdag 1 mei 2021

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees kampioenschap door voor onze gymnasten Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline. Op 1 mei zagen we de Synchroon springers Trampoline in actie. Ons Belgisch duo turnde een knappe opgelegde maar bij de tweede reeks ging het helaas mis. 

Foto European Gymnastics

Brons voor België op Teamfinale Tumbling Europees kampioenschap

Vrijdag 30 apr 2021

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees kampioenschap door voor onze gymnasten Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline. Op 30 april zagen we de seniores Tumbling opnieuw in actie in de Teamfinale. Ze eindigden op een knappe derde plaats!

Twee finales voor juniores op EK TU-TRA-DMT Sochi

Vrijdag 30 apr 2021

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees kampioenschap door voor onze gymnasten Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline. Op 30 april kwamen tijdens de kwalificaties twee juniores en twee seniores in actie. Samen verzamelden zij twee finales. 

Zes finales voor België op EK TU-TRA-DMT Sochi

Donderdag 29 apr 2021

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees kampioenschap door voor onze gymnasten Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline. Op 29 april beten de eerste gymnasten de spits af in de prachtige competitiehal. Er werden maar liefst 6 finales bijeen gesprongen op de eerste kwalificatiedag.

Liliane Roegies - 1958-2021

Afscheid van Liliane Roegies

Donderdag 29 apr 2021

Met ontzettend veel droefheid melden wij de gym-community het overlijden van Liliane Roegies op 23 april 2021. 
Liliane werd 62 jaar en overleed na een korte ziekte.

Online Gymfed Dance Challenges

Dinsdag 27 apr 2021

In de maand april stonden er twee online dance challenges op het programma, namelijk 'The Greatest Online Dance Show' en de 'Create the Gymfed Dance Challenge 2021'. Een laagdrempelig aanbod voor onze dans en demo clubs.

Start to Skip: Rope Skipping in jouw club!

Dinsdag 27 apr 2021

Heb je interesse om een afdeling Rope Skipping te starten in jouw gymclub? Gymfed zorgt volgend seizoen voor alles wat je nodig hebt om van start te gaan!

Doe mee aan onze allernieuwste Challenge: De Outdoor Gymfed Cup

Maandag 26 apr 2021

Vanaf 3 mei staat er een nieuwe Challenge op het programma: De Outdoor Gymfed Cup. Deze 3 weken durende challenge staat open voor alle Gymfed-leden vanaf 13 jaar waarbij de deelnemers zo snel mogelijk en individueel een compacte 8-kamp afleggen. De bedoeling is om een zo laag mogelijke eindtijd neer te zetten. Klaar voor de uitdaging?

Goud en brons op World Cup in Sofia

Zondag 25 apr 2021

Vandaag, 25 april, stond de finale op het programma van de World Cup Acro in Sofia (BUL). Het meisjes drie turnde een zeer knappe oefening en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Het heren vier liet zich eveneens van hun beste kant zien en kaapte de bronzen medaille weg!

Allroundfinale EK Toestelturnen

Zaterdag 24 apr 2021

15de plaats voor Luka Van den Keybus in AA-finale

Vrijdag 23 apr 2021

Na de allroundfinale bij de dames is het de beurt aan de heren op het EK Toestelturnen in Basel. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint Niklaas) wist zich tijdens de kwalificaties te plaatsen bij de 24 beste turners. In de allroundfinale wordt hij knap 15de.

Jutta Verkest knap 10de in allroundfinale

Vrijdag 23 apr 2021

Vrijdag 23 april, de start van de finales op het Europees kampioenschap Toestelturnen in Basel. De Belgische driekleur in de allroundfinale bij de meisjes wordt vertegenwoordigd door Jutta Verkest (Gymflex) die knap 10de werd op dit EK!

Luka Van den Keybus (foto: Thomas Schreyer)

EK Toestelturnen: allroundfinale voor Luka Van den Keybus

Donderdag 22 apr 2021

Na de kwalificaties bij de dames is het vandaag, donderdag 22 april, de beurt aan de heren op het Europees kampioenschap Toestelturnen. 5 Gymnasten van Team BELGYM komen tijdens de kwalificaties in actie, Luka Van den Keybus selecteert zich voor de allroundfinale.

EK Toestelturnen: Kwalificaties meisjes

Woensdag 21 apr 2021

Woensdag 21 april, D-day voor de meisjes van Team BELGYM. In de St Jakobshalle in Basel staan de kwalificaties van het Europees kampioenschap op het programma.