Zoeken

Nieuwsberichten

Club in de kijker - Busta Move

Woensdag 8 feb 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In februari zetten we Busta Move in de kijker!

Technische sessie TTJ op donderdag 23 februari

Zondag 5 feb 2023

Op donderdag 23 februari van 17 u tot 19 u plannen we een eerste Technische Sessie over de ontwikkeling van prestatiegedrag. De sessie is zeer praktijkgericht en vindt plaats in turnhal Gymnopolis in Mechelen, Plattebeekstraat 1.

Groot Belgisch kampioenschap 2023

Woensdag 1 feb 2023

Onze Waalse collega's van FfG, Fédération francophone de Gymnastique, organiseren eind mei opnieuw het Groot Belgisch kampioenschap in Halle aux Foires te Libramont. Op 27, 28 en 29 mei nemen de beste A- en B-gymnasten het tegen elkaar op! Ben jij ook van de partij?

What's to come - februari 2023

Woensdag 1 feb 2023

Wat staat er in februari op het programma? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & vergaderingen!

Opvragen strafregister - veel voorkomende vragen

Maandag 30 jan 2023

Vanaf 1 februari 2023 dient iedereen die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voor te leggen aan de sportorganisatie waarmee ze een (nieuwe) overeenkomst afsluiten. Wat betekent dit voor jouw club?

We lijsten graag de meest voorkomende vragen hierover voor jullie op.

Levenslang leren - iets voor jou als trainer?

Maandag 30 jan 2023

Analyseren, reflecteren en je eigen trainersgedrag aanpassen... deze competenties zijn noodzakelijk zijn voor trainers die ook persoonlijk willen blijven groeien. 

Het uittreksel strafregister opvragen als sportclub: wat en hoe?

Donderdag 26 jan 2023

Vanaf 1 februari 2023 dient iedereen die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voor te leggen aan de sportorganisatie waarmee ze een (nieuwe) overeenkomst afsluiten. Wat betekent dit voor jouw club?

Ontdek het volledige sporttechnisch aanbod voor dit seizoen

Dinsdag 24 jan 2023

Gymfed beschikt over tal van sporttechnische programma's, van kleutergym tot wedstrijdcompetitie. Maar welk programma hanteer jij nu best voor jouw groep? We sommen ze hieronder voor jou op. Beschikt jouw club nog niet over net dat programma waar jij mee wilt werken? Luister dan even bij je bestuur wat de mogelijkheden hiertoe zijn.

Volg nu de module 1 Instructeur, afgestemd op gymnastiek

Woensdag 18 jan 2023

Ben jij initiator en wil je een stapje hoger om jouw sporters nog beter te begeleiden? Dan staat de Instructeur-opleiding vast al op jouw to-do lijstje van 2023. Deze opleiding is opgebouwd uit verschillende modules en de eerste module kan je binnenkort volgen, helemaal afgestemd op Gymnastiek.

We danken regiocoördinator Niels voor de samenwerking!

Dinsdag 17 jan 2023

Gymfed zet sinds een aantal jaren in op het uitbouwen van een regionale werking binnen de 10 gekozen regio’s.

Selectieprocedure WK 2023 gekend

Maandag 16 jan 2023

Het wereldkampioenschap Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline gaat door van 9 november tot 12 november in Birmingham, Groot-Brittannië.

Tips en tricks om op een gepaste manier om te gaan met jouw resultaten

Maandag 16 jan 2023

Het nieuwe wedstrijdseizoen is officieel van start gegaan! De eerste wedstrijd van het seizoen, dat is altijd een beetje spannend. Afgelopen weekend toonden de sporters in het C-niveau in de disciplines Tumbling, Trampoline en Toestelturnen meisjes wat ze in hun mars hebben!

Kandidaturen open voor Gymfed-organisaties in 2023-2024

Vrijdag 13 jan 2023

Het nieuwe wedstrijdseizoen is nog maar pas gestart maar we blikken al even vooruit naar volgend seizoen! Vandaag lanceren we de eerste versie van de kalender voor 2023-2024! Vanaf nu kan elke club een kandidatuur indienen om in het seizoen 2023-2024 een Gymfed-activiteit te organiseren.

Steun voor sportclubs in energiecrisis: aanvragen energiesubsidies

Vrijdag 13 jan 2023

De energiecrisis raakt tal van sectoren en organisaties volop in hun werking. Ook bepaalde sportclubs worden geconfronteerd met stijgende energie-uitgaven, terwijl zij hun werking (op een democratische en kwalitatieve manier) zo goed als mogelijk blijven continueren. Het Vlaams Parlement keurde daarom eind december 2022 twee steunmaatregelen voor sportclubs goed. 

Q&A - WK Turnen in Antwerpen, een inkijk in de organisatie!

Vrijdag 13 jan 2023

Een WK Turnen in België, kan dat? Een WK met 's werelds beste gymnasten en onze eigen toppers van Team BELGYM? Dat kan! Van 30 september tot 8 oktober 2023 vormt het Antwerps Sportpaleis the place to be voor alle gymnastiekfans voor het WK Turnen.

Club in de kijker - Creativa Schelle

Woensdag 11 jan 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We springen het nieuwe jaar in met Creativa Schelle! 

Selectieprocedure WAGC TRA-DMT-TU 2023 goedgekeurd

Woensdag 11 jan 2023

Van 16 tot 19 november gaat in Birmingham (GBR) de World Age Group Competition door in de disciplines Trampoline, DMT en Tumbling.

Sportkamp boeken voor deze paas- of zomervakantie? Check!

Woensdag 11 jan 2023

Zit jij alweer met je handen in het haar om die lange zomer te overbruggen met kampen en verlof? Geen paniek, wij hebben de oplossing. Met de sportkampen van Sporta vind je gegarandeerd het perfecte kamp voor jouw zoon of dochter.

Tips voor een goede wedstrijdvoorbereiding

Woensdag 11 jan 2023

Op 14 en 15 januari staan de eerste wedstrijden van het nieuwe jaar op de planning. Hoe kan je jouw sporters optimaal voorbereiden en begeleiden tijdens de wedstrijdweekends? Wij geven jullie alvast de nodige tips mee.

Foto Liesbeth Coremans

Het wedstrijdseizoen 2023 gaat van start

Maandag 9 jan 2023

Kijk jij ook zo hard uit naar het nieuwe wedstrijdseizoen? Dit weekend is het zover! Op zaterdag 14 en zondag 15 januari gaan de eerste wedstrijden van 2023 door. De sporters in het C-niveau in de disciplines Tumbling, Trampoline en Toestelturnen meisjes bijten de spits af van het wedstrijdcircuit! 

Foto's Gymgala 2022 online

Vrijdag 23 dec 2022

Afgelopen weekend, op 17 en 18 december, werd het gymnastiekseizoen afgesloten tijdens een spetterend Gymgala in de Lotto Arena te Antwerpen. Zowel Belgische als internationale gymnasten en special acts schitterden in de show, en dat werd vastgelegd door tal van fotografen!

Versterk jij ons Gymfed-team?

Donderdag 22 dec 2022

Van 30 september tem 8 oktober 2023 organiseren wij het Wereldkampioenschap Turnen in Antwerpen. Om naast dit grote event ook onze algemene werking optimaal te laten functioneren zoeken we extra tijdelijke voltijdse medewerkers.

Een hart voor gymnastiek? Join ons WK-promoteam!

Woensdag 21 dec 2022

Staat het WK Turnen met stip in jouw agenda aangeduid, heb je zin om deel uit te maken van ons WK-promoteam én gratis naar het WK Turnen te komen kijken? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Christian Degroote

Dit was het Gymgala 2022!

Zondag 18 dec 2022

Zaterdag 17 en zondag 18 december trokken gymnastiekfans over heel België naar de Lotto Arena voor de 22ste editie van het Gymgala. En wat was het de moeite! De beste Belgische en internationale gymnasten zetten alles op alles tijdens 3 wervelende shows.

Q&A - Ken jij de Topsportschool al?

Vrijdag 16 dec 2022

Turnen op topsportniveau én je middelbare studies op een regulier tempo afronden, kan dat wel? Ja hoor! Het wordt mogelijk gemaakt door de Topsportschool in Gent. Jo Van Hoecke, coördinator Topsportschool Gent, vertelt er alles over.