Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Toestelturnen meisjes

Problemen Gymfed-website en app

Maandag 29 april 2019

Update selectie EK Toestelturnen

Dinsdag 2 april 2019

Van 10 tot 14 april staat in Szczecin (Polen) het Europees kampioenschap Toestelturnen op het programma. Zaterdag 6 april reist de Belgische delegatie af naar Polen.

Succesvolle Entreetest Toestelturnen Meisjes 2019

Maandag 1 april 2019

Afgelopen zaterdag, 30 maart, hebben 194 meisjes uit 41 clubs deelgenomen aan de entreetest Toestelturnen Meisjes.

Medicijnen en wedstrijden - wat mag en wat mag niet?

Maandag 3 december 2018

Je bent jong, sportief en neemt deel aan wedstrijden, daar horen geen medicijnen bij, maar soms kan het niet anders. Je wil natuurlijk niet als dopinggebruiker aanzien worden, dus wat nu…?

Geniet van het ledentarief op onze activiteiten!

Zaterdag 1 december 2018

Alle leden van de Gymnastiekfederatie krijgen op vertoon van hun lidkaart toegang tot het ledentarief op tal van activiteiten (uitgezonderd Gymgala en internationale evenementen) georganiseerd door Gymfed.

Julie Meyers zet punt achter turncarrière

Zondag 11 november 2018

Julie Meyers (Tk Sta Paraat Hasselt) zet na het wereldkampioenschap in Doha definitief een punt achter haar carrière als topsportgymnast. Julie Meyers was een vaste waarde in het Belgische meisjesteam!

Nina Derwael ontvangt Nationale Trofee voor Sportverdienste

Donderdag 8 november 2018

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) schreef afgelopen week Belgische geschiedenis op het wereldkampioenschap Toestelturnen in Doha. Vandaag ontvangt de Truiense gymnaste de Nationale Trofee voor Sportverdienste.

Een (hoger) trainersdiploma in 2019?

Donderdag 8 november 2018

Het is nog even voor het nieuwe jaar start, maar waarom nu al geen goede voornemens? Wil jij in 2019 een eerste of een hoger trainersdiploma halen, schrijf je dan nu in!

Nina Derwael wordt 4de in balkfinale!

Zaterdag 3 november 2018

Zaterdag 3 november, de laatste dag op het WK Toestelturnen. Na het behalen van haar wereldtitel aan de damesbrug zien we Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) vandaag in actie in de toestelfinale aan de balk.

Nina Derwael is WERELDKAMPIOEN aan de Damesbrug

Vrijdag 2 november 2018

Vrijdag 2 november, de grote dag voor België op het WK Turnen. Na de kwalificaties plaatste topfavoriete Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zich als eerste voor de toestelfinale aan de damesbrug.

Simone Biles nieuwe wereldkampioen allround, Nina Derwael knap 4de!

Donderdag 1 november 2018

Donderdag 1 november, tijd voor de allroundfinale bij de meisjes op het WK Toestelturnen. In deze finale nemen de 24 beste turnsters (2 per land) uit de kwalificaties het tegen elkaar op in de strijd om de allroundtitel.

Mis niets van het EK Toestelturnen meisjes!

Dinsdag 31 juli 2018

Donderdag 2 augustus start het Europees kampioenschap Toestelturnen meisjes in Glasgow. Mis niets van dit unieke event en ontdek hier wanneer de competities plaatsvinden en hoe je onze Belgische meisjes het best kan volgen!

Dag van de Sportclubbestuurder: save the date(s)

Vrijdag 15 juni 2018

Het Dynamo Project organiseert de Dag van de Sportclubbestuurder jaarlijks in de vijf Vlaamse provincies. De Dag van de Sportclubbestuurder is dé ontmoetings- en bijscholingsdag voor sportclubbestuurders!

Tweede editie More than Gym - nu online

Woensdag 30 mei 2018

Met de voortdurende evolutie in de digitale wereld zit ook Gymfed niet stil. In februari kondigden we de geboorte aan van ons nieuw E-magazine More than Gym. Deze maand staan we al te pronken met de tweede editie van het magazine!

Laura Waem zet punt achter turncarrière

Donderdag 21 december 2017

Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas) zet na 11 jaar in de topsportstructuur definitief een punt achter haar carrière. Laura was een vaste waarde in het Belgische meisjesteam en geliefd bij vele turnliefhebbers door haar prachtige uitstraling.

Win een Nina Derwael sporttas + 5 duotickets voor het Gymgala!

Woensdag 22 november 2017

Europees kampioen en bronzen medaillewinnaar Nina Derwael ontwikkelde samen met Janssen-Fritsen haar eigen lijn van gymnastiekmateriaal! En goed nieuws, je kan één van deze producten winnen!

Ontdek de nieuwste Gymtalk!

Woensdag 15 november 2017

De laatste Gymtalk! van 2017 is er! Lees snel verder!

Eenvoudige tool om je materiaalplan vorm te geven

Dinsdag 14 november 2017

Ben je jouw les aan het voorbereiden? Of een sterrendag aan het vormgeven? Of een andere turnactiviteit in de sporthal aan het plannen? Dan kan deze handige tool jou helpen om op een eenvoudige manier een duidelijk materiaalplan op te stellen.

Tips & Tricks voor een goede inhoud én een optimale trainingssfeer

Dinsdag 31 oktober 2017

Ken je dat gevoel dat het lijkt of elke turnles voorbij vliegt? En je eigenlijk nog zo veel meer wou doen en bereiken met je gymnasten? Door de inhoud van je training én je trainingssfeer te optimaliseren, kan je het beste halen uit élke training. Multi SkillZ for Gym geeft je graag enkele tips om dit te bereiken!

Nieuwe wereldkampioenen toestelfinales gekend

Zondag 8 oktober 2017

Na het fantastische resultaat van Nina Derwael aan de Damesbrug stonden vandaag, zondag 8 oktober, de overige 5 toestelfinales op het programma. We geven graag de top 3 per toestel mee!

BRONS voor Nina Derwael op WK

Zaterdag 7 oktober 2017

Vandaag staan in het Olympisch station van Montréal (CAN) de Toestelfinales op de agenda. We zien Flying Nina in actie aan de Damesbrug.

Historische prestaties op WK in Montréal

Zaterdag 7 oktober 2017

Gisteren kroonde Xiao Ruoteng (CHN) zich tot de nieuwe Wereldkampioen bij de mannen. Vandaag, 6 oktober, staat de allroundfinale bij de meisjes op het programma.

3 Finales voor meisjes Team BELGYM op WK

Donderdag 5 oktober 2017

Rune Hermans (Gym Haacht), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) en Nina Derwael (TK Sta-Paraat-Hasselt) turnden op 3 oktober hun kwalificatie op het wereldkampioenschap te Montréal. Onze Belgische trots haalt maar liefst 3 finales binnen!

Krijgt Nina Derwael haar eigen "The Derwael"?

Woensdag 4 oktober 2017

Afgelopen nacht kwam Nina Derwael in actie tijdens het Wereldkampioenschap Toestelturnen. Na een fantastische oefening aan de damesbrug steekt verwarring de kop op omtrent het nieuwe element dat Nina uitvoerde.

Opleidingskalender 2017-2018 ook digitaal beschikbaar

Dinsdag 26 september 2017

Tijdens de startvergaderingen kregen alle aanwezige clubs de opleidingskalender in een aantal exemplaren. Nu is deze kalender ook online te raadplegen.