Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Toestelturnen meisjes

Win een Nina Derwael sporttas + 5 duotickets voor het Gymgala!

Woensdag 22 november 2017

Europees kampioen en bronzen medaillewinnaar Nina Derwael ontwikkelde samen met Janssen-Fritsen haar eigen lijn van gymnastiekmateriaal! En goed nieuws, je kan één van deze producten winnen!

Ontdek de nieuwste Gymtalk!

Woensdag 15 november 2017

De laatste Gymtalk! van 2017 is er! Lees snel verder!

Eenvoudige tool om je materiaalplan vorm te geven

Dinsdag 14 november 2017

Ben je jouw les aan het voorbereiden? Of een sterrendag aan het vormgeven? Of een andere turnactiviteit in de sporthal aan het plannen? Dan kan deze handige tool jou helpen om op een eenvoudige manier een duidelijk materiaalplan op te stellen.

Tips & Tricks voor een goede inhoud én een optimale trainingssfeer

Dinsdag 31 oktober 2017

Ken je dat gevoel dat het lijkt of elke turnles voorbij vliegt? En je eigenlijk nog zo veel meer wou doen en bereiken met je gymnasten? Door de inhoud van je training én je trainingssfeer te optimaliseren, kan je het beste halen uit élke training. Multi SkillZ for Gym geeft je graag enkele tips om dit te bereiken!

Nieuwe wereldkampioenen toestelfinales gekend

Zondag 8 oktober 2017

Na het fantastische resultaat van Nina Derwael aan de Damesbrug stonden vandaag, zondag 8 oktober, de overige 5 toestelfinales op het programma. We geven graag de top 3 per toestel mee!

BRONS voor Nina Derwael op WK

Zaterdag 7 oktober 2017

Vandaag staan in het Olympisch station van Montréal (CAN) de Toestelfinales op de agenda. We zien Flying Nina in actie aan de Damesbrug.

Historische prestaties op WK in Montréal

Zaterdag 7 oktober 2017

Gisteren kroonde Xiao Ruoteng (CHN) zich tot de nieuwe Wereldkampioen bij de mannen. Vandaag, 6 oktober, staat de allroundfinale bij de meisjes op het programma.

3 Finales voor meisjes Team BELGYM op WK

Donderdag 5 oktober 2017

Rune Hermans (Gym Haacht), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) en Nina Derwael (TK Sta-Paraat-Hasselt) turnden op 3 oktober hun kwalificatie op het wereldkampioenschap te Montréal. Onze Belgische trots haalt maar liefst 3 finales binnen!

Krijgt Nina Derwael haar eigen "The Derwael"?

Woensdag 4 oktober 2017

Afgelopen nacht kwam Nina Derwael in actie tijdens het Wereldkampioenschap Toestelturnen. Na een fantastische oefening aan de damesbrug steekt verwarring de kop op omtrent het nieuwe element dat Nina uitvoerde.

Opleidingskalender 2017-2018 ook digitaal beschikbaar

Dinsdag 26 september 2017

Tijdens de startvergaderingen kregen alle aanwezige clubs de opleidingskalender in een aantal exemplaren. Nu is deze kalender ook online te raadplegen.

Nieuw seizoen = Nieuwe Gymtalk!

Woensdag 13 september 2017

Het nieuwe turnseizoen is van start gegaan en daar zijn wij héél blij om!

Cindy Vandenhole zet punt achter turncarrière

Woensdag 28 juni 2017

Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) was jarenlang een vaste waarde binnen de discipline Toestelturnen meisjes. Na haar turncarrière in Gent besluit Cindy haar topsportleven vaarwel te zeggen.

Lees Gymtalk! vanaf nu online!

Donderdag 23 februari 2017

Ontvang jij reeds je gepersonaliseerde nieuwsbrief?

Maandag 20 februari 2017

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Dat kan!

Gymfed behaalt als eerste sportfederatie het Investors in People-label!

Dinsdag 14 februari 2017

Interview Julie & Tomas van 'The House of Dancing Water'

Dinsdag 13 september 2016

Voormalige topsporters Julie Van Gelder (Acro) en Tomas Thys (Toestelturnen jongens) mogen zich sinds eind juli lid van de cast van ‘The House of Dancing Water” noemen! Deze wervelende show is dé grootste, op water gebaseerde show, ter wereld! Hun eerste performance hebben ze ondertussen al achter de rug en wij wouden toch eens luisteren hoe het daar in het verre Macau (China) allemaal loopt...

JOEPIE de Gymbaknuffel is er!

Woensdag 7 september 2016

Are you next?

Dinsdag 6 september 2016

Zit jij in het middelbaar en turn je in een supertoffe groep? Wil je naast de trainingen ook leuke activiteiten doen samen met anderen? Is jouw trainer cool en wil je in zijn/haar voetsporen treden? Of misschien wil je later wel reporter voor de website, lid van het feestcomité of nog iets anders worden? Dan is WE ARE NEXT zeker iets voor jou!

282 trainers aanwezig tijdens de kick-off van Multi SkillZ for Gym

Dinsdag 6 september 2016

Tussen 21 en 28 augustus werden regionaal 10 opleidingen Multi SkillZ for Gym georganiseerd. 280 trainers uit 72 verschillende clubs waren aanwezig om nieuwe inzichten te verwerven en actief kennis te maken met Multi SkillZ for Gym!

GymJudge@Home vanaf nu beschikbaar!

Vrijdag 2 september 2016

1 september is voor onze jeugd steevast de dag waarop er allerhande nieuwe zaken op hen afkomen. Maar ook voor de juryleden is 1 september zo’n dag, want vandaag lanceren we GymJudge@Home.

1ste dag toestelfinales: titels voor Withlock, Biles en Mustafina!

Zondag 14 augustus 2016

Vandaag vond de eerste dag van de toestelfinales plaats op de Olympische Spelen in Rio. Op het programma, de vloeroefening en paard met bogen (mannen) en sprong en brug (vrouwen). Morgen (maandag 15 augustus) turnen de acht beste gymnasten aan de ringen en sprong (mannen) en balk (vrouwen). Dinsdag worden brug en rek (mannen) en de vloeroefening van de vrouwen afgewerkt.

Biles Olympisch kampioene, Nina Derwael beste Belgische turnster ooit in Olympische allroundfinale!

Donderdag 11 augustus 2016

Deze avond vond de allroundfinale van de meisjes plaats op de Spelen in Rio. Het was uiteraard uitkijken naar Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) van het Delhaize TOP-team die zich voor deze finale met de 24 beste gymnasten ter wereld wist te plaatsen. Met een mooie 19de plaats (56.299 punten) sluit ze haar eerste deelname aan de Spelen af. Simone Biles werd zoals verwacht de nieuwe Olympisch kampioene.

Nina Derwael turnt deze avond allroundfinale op de Spelen!

Donderdag 11 augustus 2016

Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) van het Delhaize TOP-team turnt deze avond de allroundfinale op de Olympische Spelen in Rio. Het is voor de 16-jarige turnster uit Velm (Limburg) haar eerste grote mondiale competitie en ze kan er meteen schitteren in de finale met de 24 beste turnsters.

OS RIO: USA onklopbaar in Teamfinale vrouwen

Dinsdag 9 augustus 2016

Vandaag (dinsdag 9 augustus) turnden de acht beste landenteams bij de vrouwen een indrukwekkende Teamfinale op de Olympische Spelen die gewonnen werd door een superieur Amerikaans team.

Nina Derwael in Olympische allroundfinale!

Maandag 8 augustus 2016

Het Delhaize TOP-team meisjes heeft met een totaalscore van 167.838 een mooie kwalificatiewedstrijd geturnd, maar grijpt naast een ticket voor de teamfinale. Ze eindigden op de 12de plaats. Met een totaalscore van 56.532 punten kan Nina Derwael zich plaatsen voor de individuele allroundfinale (24 besten). Ze maakte ook indruk op de brug met ongelijke leggers, maar kon uiteindelijk niet doorstoten tot de finale van de 8 besten.