Zoeken

Nieuwsberichten

Volg Gymfed op social media

Maandag 18 mei 2020

Volg Gymfed op de verschillende social media en blijf op de hoogte van alles wat er in de gymnastiek- en Rope Skipping wereld gebeurt!

FAQ - Trainingen in coronatijd

Donderdag 14 mei 2020

Vanaf maandag 18 mei is het opnieuw mogelijk om outdoor in groep te sporten. Dat biedt perspectieven voor de Gymfed-clubs die opnieuw aan de slag kunnen. Wat mag wel? Waar moet ik mij aan houden? Wij bundelen jullie meest gestelde vragen omtrent het outdoor sporten in dit artikel.

Outdoor sporten in groep vanaf 18 mei

Woensdag 13 mei 2020

Maandag 18 mei is het zover, outdoor sporten met maximum 20 personen (inclusief sportbegeleiders) in georganiseerd verband wordt opnieuw mogelijk. Een duidelijke stap in de heropstart van de sportsector. Gymfed roept al haar clubs en leden op om de regels strikt na te leven en samen ieders veiligheid te garanderen. We are gym, we are safe!

Wil jij (een nog betere) trainster Ritmiek worden?

Woensdag 13 mei 2020

Club in de kijker - Rust-Roest Sint-Niklaas

Woensdag 13 mei 2020

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze maand is het de beurt aan Koninklijke Turnkring Rust-Roest Sint-Niklaas!

Voorstel stappenplan heropstart sportsector

Donderdag 7 mei 2020

Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft met de sector een gefaseerd adviesplan uitgewerkt voor de heropstart van de sportsector. Dat plan ligt momenteel bij de experten van de GEES en wordt volgende week besproken.

Verenigingswerk vanaf 2021

Dinsdag 5 mei 2020

Recent werd de regelgeving rond het onbelast bijverdienen en verenigingswerk nietig verklaard door het Grondwettelijk Hof. De maatregel zelf gaat in vanaf 1 januari 2021. We beseffen natuurlijk dat dit, midden de Coronacrisis een tweede grote tegenslag is voor vele clubs.

Winaars Op-uw-kop-in-uw-kot-battle

Zondag 3 mei 2020

Op zondag 3 mei vonden de finales plaats van de eerste editie van de "op-uw-kop-in-uw-kot-battle". Met 5 nieuwe kampioenen, en heel wat enthousiaste deelnemers, juryleden en supporters, was dit online handstand-toernooi een groot succes!

Vanaf 4 mei meer buitensport mogelijk

Zaterdag 2 mei 2020

Zaterdag 2 mei werd de officiële persmededeling vanuit het kabinet van de minister van Sport Ben Weyts gepubliceerd. Vanaf 4 mei is er opnieuw meer sportbeoefening mogelijk, onder enkele duidelijke voorwaarden.

Iedereen sport - Caroline trok naar Ghana en richtte haar eigen turnclub op

Dinsdag 28 apr 2020

Sporten is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden. Gymnastiek, Rope Skipping, Dans & Freerunning is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen sport”, brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijkt dat onze leden trots zijn op wie ze zijn!

Data trainersopleidingen 2020-2021 online

Maandag 27 apr 2020

Waarom het nieuwe seizoen niet starten met een trainersopleiding op jouw maat? Gymfed organiseert komend seizoen in samenwerking met VTS opnieuw tal van opleidingen.

Update planning VTS-opleidingen

Zaterdag 25 apr 2020

De Vlaamse Trainersschool en Gymfed hebben besloten om alle trainerscursussen die tot eind dit schooljaar gepland stonden niet te laten doorgaan omwille van de huidige stand van zaken van het coronavirus Covid-19.

VSF vraagt snelle oplossing voor vernietiging regeling onbelast bijverdienen

Vrijdag 24 apr 2020

De Vlaamse Sportfederatie stuurde op 23 april volgend persbericht uit, naar aanleiding van het nieuws dat het Grondwettelijk Hof de regeling rond het onbelast bijverdienen vernietigt.

Op-uw-kop-in-uw-kot-battle

Dinsdag 21 apr 2020

Gymnasten, zijn jullie klaar voor de "Op-uw-kop-in-uw-kot-battle?"

Winnaars Skip-in-uw-kot battle

Maandag 20 apr 2020

Zondag 19 april vonden de finales plaats van de eerste editie van de legendarische "skip-in-uw-kot battle".

GYM@HOME - UPDATE 19/4

Zondag 19 apr 2020

Gezien we in de huidige situatie niet meer in de club kunnen trainen, lanceren we GYM@HOME waarmee jij thuis aan de slag kan!

Startschot Skip-in-uw-kot-battle

Dinsdag 14 apr 2020

Dinsdag 14 april, het startschot van de eerste editie van de 'Skip-in-uw-kot-battle'. In dit online Rope Skipping toernooi nemen de deelnemers het tijdens battles tegen elkaar op.

Samen met Gymbo & Gymba kleuren voor Pasen!

Zondag 12 apr 2020

Vandaag vieren we Pasen! Samen paaseieren zoeken en er dan natuurlijk ook van smullen!

Invloed coronamaatregelen op sporters

Donderdag 9 apr 2020

Parkour tricks met Hoodie

Donderdag 9 apr 2020

Wil jij net zoals Hoodie toffe parkour trucks aanleren? Ketnet plaatste enkele zeer coole video's online speciaal voor jou!

Trainerscursussen 2020-2021

Woensdag 8 apr 2020

Practice makes perfect! Komend seizoen organiseert Gymfed samen met de Vlaamse Trainersschool opnieuw verschillende opleidingen voor onze trainers.

Solidariteit is belangrijk voor uw club, vraag geen terugbetaling van lidgeld

Dinsdag 7 apr 2020

We leven in moeilijke, uitzonderlijke tijden. Het Coronavirus heeft een ontzettende invloed op alle aspecten van ons leven.
Ook de activiteiten van onze clubs waar jullie zijn bij aangesloten werden volledig "on hold gezet".

Skip-in-uw-kot-battle

Maandag 6 apr 2020

Skippers, zijn jullie klaar voor de eerste "Skip-in-uw-kot-battle"?

Activiteitenkalender 2020-2021 online

Donderdag 2 apr 2020

Door het Coronavirus Covid-19 waren we genoodzaakt om het wedstrijdseizoen vroeger dan verwacht te beëindigen. Een domper voor vele gymnasten, skippers en coachen. Gelukkig is er altijd licht aan het einde van de tunnel en kijken we met veel goede moed uit naar het nieuwe seizoen!

Organisatie-ondersteuning en dienstverlening van en door Gymfed

Dinsdag 31 mrt 2020

Door de uitzonderlijke omstandigheden, ontstaan door de Corona-crisis is het wedstrijdseizoen, zeker tot juni 2020, van Gymfed en KBT in het water gevallen. Tevens worden ook andere organisaties (VTS-cursussen, bijscholingen, avondvergaderingen,...) on hold gezet.