Zoeken

Nieuwsberichten

Brons en zilver voor juniores op toestelfinales International Gymnix

Maandag 9 mrt 2020

In Montréal (CAN) gaat van 4-8 maart de International Gymnix 2020 door. Zondag 8 maart werden de Toestelfinales geturnd.

Zilver voor juniores Toestelturnen meisjes op International Gymnix

Zondag 8 mrt 2020

Van 4 tot 8 maart gaat in Montréal de 29ste editie van de International Gymnix door. Vandaag op 7 maart stonden de kwalificaties voor de juniores op de agenda. Ook zij wisten de zilveren medaille te behalen in de teamcompetitie.

Acrogymnast Yana Vastavel zet punt achter topsportcarrière

Donderdag 5 mrt 2020

Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) zet een punt achter haar fantastische en zeer lange topsportcarrière. Yana was jarenlang een vaste waarde binnen het topsportteam Acro.

Ritmica Belsele en hun gebruik van Social media

Woensdag 4 mrt 2020

Social media speelt een grote rol in ons dagelijks leven. Ook voor sportclubs blijft het een belangrijke tool om te gebruiken. Turnclub Ritmica begreep deze boodschap zeer duidelijk en tilde hun social media gebruik naar een hoger niveau.

UEG Trainingskamp Trampoline, DMT en Tumbling in Portugal

Dinsdag 3 mrt 2020

Het Technisch Comité Trampoline van de Europese federatie organiseert deze zomer een trainingskamp in de 3 disciplines (TRA, DMT en TU). Dit gaat door van 23 tot 29 augustus in Sangalhos (POR).

GOBELGYM, TOKYO 2020

Maandag 2 mrt 2020

De meisjes van Team BELGYM plaatsten zich tijdens het WK in Stuttgart voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020. Net zoals 4 jaar geleden in Rio wist België opnieuw het teamticket in de wacht te slepen.

Iedereen sport – Phoebe neemt voor de 4e keer deel aan de Nationale Spelen

Dinsdag 25 feb 2020

Sporten is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden. Gymnastiek, Rope Skipping, Dans & Freerunning is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen sport", brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijkt dat onze leden trots zijn op wie ze zijn!

Team BELGYM richting Tokyo2020

Maandag 24 feb 2020

In voorbereiding op de Olympische Spelen komt Team BELGYM in actie op verschillende nationale en internationale competities. De eerste planning van deze wedstrijden is intussen bekend.

Tweede testdag in Gent zit erop!

Donderdag 20 feb 2020

Op zaterdag 15 februari vonden in Gent de eerste technische en fysieke leerlijntesten van dit sportjaar plaats.

More than Gym #9 - Lees hem nu

Donderdag 20 feb 2020

Een nieuw jaar, een nieuwe editie van het online magazine More than Gym! Ontdek alle laatste nieuwtjes over de topsporters, de opkomende events en nog zoveel meer in de negende editie van More than Gym!

Groot Belgisch kampioenschap komt terug!

Donderdag 20 feb 2020

Gymnastiekfederatie Vlaanderen organiseert voor de tweede maal het Groot Belgisch kampioenschap in de Topsporthal te Gent. Op 30, 31 mei en 1 juni nemen de beste A- en B-gymnasten het tegen elkaar op!

Trainersapp: vanaf nu ook pdf-rapporten aanwezigheden gymnasten beschikbaar

Maandag 17 feb 2020

De 'trainers app', waar de club de registratie van de aanwezigheden van de gymnasten en de gepresteerde uren van de trainers kan bijhouden, is uitgebreid met het rapport: pdf-file aanwezigheid gymnasten

Club in de kijker - Volharding Berchem

Woensdag 12 feb 2020

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze maand is het de beurt aan Volharding Berchem!

Algemene vergadering Gymfed verkiest 5 nieuwe bestuurders!

Maandag 10 feb 2020

Op zaterdag 28 maart vindt in Zemst de Algemene Vergadering van Gymfed plaats. Op het programma staat ook de verkiezing van een aantal bestuurders.

Krijg tot 30 euro terug via het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds

Maandag 10 feb 2020

Ben je aangesloten bij het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds, of lijkt het je wel een goed ziekenfonds om je bij aan te sluiten? Dan hebben we goed nieuws want onze partner betaalt tot 30 euro van het inschrijvingsgeld van je sportclub terug!

Zoek jij nog een stageplaats?

Vrijdag 7 feb 2020

Heb je interesse om met jouw club op stage te gaan voor een weekend of een week? Het team van Sport Vlaanderen Hofstade staat garant voor een leuk, gevarieerd en sportief verblijf.

Meer dan 300 trainersdiploma's in 2019

Maandag 3 feb 2020

Afgelopen jaar behaalden maar liefst 349 trainers een eerste of hoger trainersdiploma door een VTS-cursus te volgen. Na 252 trainers vorig jaar, zetten we weer een stap hoger. Opnieuw een grote kwaliteitsimpuls voor de clubs om nog betere en toffere lessen aan te bieden aan de sporters.

Van harte proficiat allemaal!

Dans- & Demo-circuit gaat van start!

Maandag 3 feb 2020

Op 9 februari staat de eerste Danswedstrijd van het seizoen op de agenda, dé kick-off van het Dans- en Demo-circuit! Maar liefst 6573 dansers en gymnasten treden aan in deze discipline.

Resultaten trainersbevraging

Donderdag 23 jan 2020

In december stuurden we drie soorten bevragingen uit (naar 3 doelgroepen) om een beter zicht te krijgen op het trainersbeleid in de clubs. De resultaten hebben we gebundeld in een overzicht

RECREA - Belangrijke info recrea toestelturnen - voor juryleden en trainers

Woensdag 22 jan 2020

Het eerste recreatoernooi van het nieuwe seizoen 2019-2020 staat voor de deur ... We hopen er samen met jullie een sportief seizoen van te maken.

Kick-off wedstrijdseizoen 2020

Donderdag 9 jan 2020

Dit weekend, 10 en 11 januari, gaat het wedstrijdseizoen van 2020 officieel van start. De gymnasten in de disciplines Recrea Acro en Toestelturnen meisjes bijten de spits van het Gymfed-circuit af!

Club in de kijker - Gymno Kieldrecht

Woensdag 8 jan 2020

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We starten het nieuwe jaar feestelijk met Gymno Kieldrecht!

Iedereen Sport - Familie Leplae ademt Rope Skipping

Dinsdag 31 dec 2019

Sporten is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden. Gymnastiek, Rope Skipping, Dans & Freerunning is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen sport', brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijkt dat onze leden trots zijn op wie ze zijn!

Foto's Gymgala 2019

Donderdag 19 dec 2019

Tijdens het weekend van 14 en 15 december vond in de Lotto Arena te Antwerpen de 21ste editie van het Gymgala plaats. De vele mooie momenten van de gymnasten en andere toppers werden door onze fotografen vastgelegd.

Trampoline & Tumbling: What's new?

Dinsdag 17 dec 2019

Het nieuwe wedstrijdseizoen staat voor de deur. We zetten hierna kort op een rijtje wat er veranderd is ten opzichte van vorig seizoen…