Zoeken

Nieuwsberichten

Conclusies en tips Praatcafés 2019

Vrijdag 22 feb 2019

In januari-februari organiseerde Gymfed in 8 regio's een Praatcafé. Op deze informele bijeenkomsten ontmoetten de clubbestuurders elkaar, werd er van gedachten gewisseld, werden ideeën gelanceerd en inspiratie opgedaan om in de eigen club toe te passen. We verwelkomden er 151 bestuursleden uit 85 Gymfed-clubs!

Selectieprocedure EYOF & WK Juniores Toestelturnen jongens

Donderdag 21 feb 2019

More than Gym #5 - nu online!

Donderdag 21 feb 2019

Een nieuw jaar vraagt om een nieuwe More than Gym! Ook in 2019 gaan we dus verder met het verspreiden van toffe content via het E-magazine.

Tweede testweekend in Gent zit erop!

Maandag 18 feb 2019

Op zaterdag 16 en zondag 17 februari vond in Gent het tweede testweekend van dit sportjaar plaats. Er waren 124 deelnemende gymnasten!

Belgische meisjes Toestelturnen versterken teams in Top 12

Maandag 18 feb 2019

Afgelopen weekend kwamen enkele juniores en seniores in actie op de Top 12 in Frankrijk.

10 Facts about Rope Skipping

Maandag 18 feb 2019

Tijdens het competitieseizoen nemen we de tijd om elke discipline even van dichterbij te bekijken. Wat houdt de discipline precies in en wat is er nu zo typisch en vooral leuk aan? Deze week is het de beurt aan Rope Skipping! Huidig Belgisch kampioene Janne Dewaele (Recrean Skippers) neemt van 18/2 tot 22/2 onze Instagram over.

Omgaan met autisme in jouw groep of club - tips & tricks

Vrijdag 15 feb 2019

Kinderen en jongeren sporten en spelen in hun vrije tijd graag met anderen. Dit gaat ook op voor kinderen met een autismespectrumstoornis of kortweg autisme. Met behulp van de nieuwste brochure van Het Raster kunnen trainers en jeugdleiders in samenspraak met ouders mogelijke obstakels voor deelname beter begrijpen en helpen oplossen.

Club in de kijker - Rope Skipping Oostende

Woensdag 13 feb 2019

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze maand is het de beurt aan Rope Skipping Oostende!

16 Landen nemen deel aan FIT-Challenge te Gent

Vrijdag 8 feb 2019

Op 8 en 9 juni zakken de beste teams Toestelturnen meisjes af naar Gent om het tijdens de FIT-Challenge op te nemen tegen elkaar.

Selectieprocedure EK, European Games en WK Toestelturnen jongens

Donderdag 7 feb 2019

Groepsaankoop Janssen-Fritsen: Herenbrug Melbourne

Dinsdag 5 feb 2019

Op zoek naar nieuw gymmateriaal? Een aankoop gepland? Dan is het nu hét moment! Gymfed slaat opnieuw de handen in elkaar met Janssen-Fritsen, zo koopt jouw club extra goedkoop nieuw materiaal aan!

10 Facts about Acro

Maandag 4 feb 2019

Tijdens het competitieseizoen nemen we de tijd om elke discipline even van dichterbij te bekijken. Wat houdt de discipline precies in en wat is er nu zo typisch en vooral leuk aan? Deze week is Acro aan de beurt! Heldin Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) neemt van 4/2 tot 9/2 onze Instagram over!

Marina Chernova & Georgii Pataraia zijn The World Games Athletes of the Year 2018

Vrijdag 1 feb 2019

Het is een belangrijke dag vandaag voor het Russisch duo Marina Chernova & Georgii Pataraia. Zij kronen zich vandaag tot World Games Atleet van het jaar 2018!

Cirque du Soleil op bezoek in topsportwerking

Vrijdag 1 feb 2019

Maandag 28 en dinsdag 29 januari kregen onze gymnasten uit de Topsportschool in Gent bezoek van een talentscout van Cirque Du Soleil.

Acht nieuwe seniores vervoegen Team BELGYM

Vrijdag 1 feb 2019

Het Delhaize TOP-Team is zeven seniores rijker. Drie jongens en vier meisjes Toestelturnen maakten begin dit jaar de overstap van juniores naar seniores.

Check onze webshop!

Vrijdag 1 feb 2019

Heb je nood aan nieuw gymmateriaal, een Gymbo knuffel of medailles voor het volgende clubkampioenschap? Dan kan je terecht op onze Gymshop!

Flanders International Team Challenge 2019

Vrijdag 1 feb 2019

Op 8 en 9 juni gaat voor de derde keer in België de Flanders International Team Challenge door. De beste teams toestelturnen meisjes zakken af naar België om er het beste van zichzelf te geven.

Buitenlands trainingskamp Freerunning & Parkour Denemarken

Donderdag 31 jan 2019

Ben je ouder dan 12 jaar, gebeten door de Parkour en Freerunning-micro en heb je nog geen plannen begin juli? Dan is het trainingskamp in Denemarken perfect voor jou!

Selectieprocedure EYOF & WK Juniores Toestelturnen meisjes online

Woensdag 30 jan 2019

Selectieprocedure EK, European Games en WK Toestelturnen meisjes

Woensdag 30 jan 2019

Iedereen sport - Jamie Leach ruilt Engeland voor België

Dinsdag 29 jan 2019

Sporten is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden. Gymnastiek, Rope Skipping, Dans & Freerunning is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen sport', brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijkt dat onze leden trots zijn op wie ze zijn!

Verenigingswerk: geïndexeerde bedragen voor 2019

Woensdag 23 jan 2019

De maximum vergoeding van 6000 euro per jaar en 500 euro per maand wordt jaarlijks geïndexeerd.
Hieronder vind je een overzicht van de geïndexeerde bedragen per kalenderjaar:

Aanpassing adressen Ledenbeheer n.a.v. gemeentelijke fusies

Dinsdag 22 jan 2019

Op 1 januari 2019 fuseerden een aantal gemeenten. Dit betekent dat er voor bepaalde gemeenten de namen, postcodes, straatnamen & huisnummers dienden aangepast te worden. Gymfed heeft hiervoor initiatief genomen om deze proactief aan te passen. Hierdoor hoeft u als club geen initiatief meer te nemen.

10 Facts about Trampoline

Maandag 21 jan 2019

Tijdens het competitieseizoen nemen we de tijd om elke discipline even van dichterbij te bekijken. Wat houdt de discipline precies in en wat is er nu zo typisch en vooral leuk aan? We starten 2019 met Trampoline! Held Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren Leie) nam onze Instagram over.

Op sportkamp in 2019!

Donderdag 17 jan 2019

Op zoek naar een tof sportkamp om samen met je vriendjes en vriendinnetjes te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres!