Zoeken

Nieuwsberichten

Beleef de magie op het Gymgala als VIP!

Woensdag 2 nov 2022

Sluit het jaar af in stijl en kom naar hét gala van het jaar voor alle gymnastiekfans als VIP!

WK Toestelturnen jongens: Allroundfinale voor Luka Van den Keybus

Dinsdag 1 nov 2022

Na de kwalificaties van de meisjes is het maandag 31 oktober de beurt aan de jongens van Team BELGYM op de derde dag van het Wereldkampioenschap Toestelturnen in Liverpool, Groot-Brittannië.

WK Toestelturnen meisjes: 4 individuele finales voor Team BELGYM

Zaterdag 29 okt 2022

Zaterdag 29 oktober, de eerste competitiedag op het Wereldkampioenschap Toestelturnen in Liverpool, Groot-Brittannië. De meisjes van Team BELGYM geven het startschot voor de Belgische ploeg in de M&S Bank Arena.

Tijd voor challenges op training tijdens de herfstvakantie!

Vrijdag 28 okt 2022

Onlangs brachten we het More than Gym Doeboek 2022-2023 uit. Heb jij deze al uitgedeeld op je trainingen? Deze zitten namelijk boordevol spelletjes, knutselopdrachten, kleurplaten, tips, én challenges! Ideaal voor een leuke herfstvakantie, zowel thuis als in de turnzaal.

Foto Christian Degroote

7 Dingen die je als coach kan doen tijdens de herfstvakantie

Donderdag 27 okt 2022

De herfstvakantie staat voor de deur, tijd om de afgelopen weken te reflecteren en een planning op te stellen voor de aankomende periode. Met deze tips wordt dat een fluitje van een cent! 

Luka Van den Keybus op het EK in München - Foto T. Schreyer

Mis niets van het WK Toestelturnen in Liverpool

Woensdag 26 okt 2022

Zaterdag 29 oktober start in Liverpool, Groot-Brittannië, het Wereldkampioenschap Toestelturnen. 9 Belgische gymnasten komen in actie om de Belgische driekleur te verdedigen. Mis niets van het WK en volg de prestaties van onze gymnasten op de voet.

Foto - Christian Degroote

Dit was het Kaderweekend 2022

Dinsdag 25 okt 2022

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober ging het grootste opleidingsweekend van Vlaanderen door, het Kaderweekend. Meer dan 2000 deelnemers trokken naar de Topsporthal te Gent met één doel: samen bouwen aan sterke sporters.

Foto - Griet Gillisjans

Belgische toppers World Games gehuldigd

Dinsdag 25 okt 2022

De World Games in Birmingham, USA, vormden afgelopen zomer een hoogtepunt voor het Belgische acroturnen en de Belgische tumbling, voor onze federatie en in het bijzonder uiteraard voor de gymnasten, hun familie en omkadering. De gymnasten en coaches werden vrijdagavond 21 oktober gehuldigd in Watt The Firms te Gent.

Waarom rust even belangrijk is als training

Maandag 24 okt 2022

Iedereen weet dat rust en slaap noodzakelijk is om je fit te voelen. Maar wist je ook dat er in je lichaam effectief noodzakelijke processen plaats vinden tijdens rustperiodes en slaapmomenten die essentieel zijn om te kunnen trainen en presteren? Bijgevolg zal het blijven trainen zonder voldoende hersteltijd zelfs de sterkste sporters verzwakken. 

Hoe een gevarieerde les kleuterturnen voorbereiden?

Donderdag 20 okt 2022

Wil jij jouw kleuters super leuke en leerrijke trainingen geven? Natuurlijk, daar twijfelen we niet aan! Elke trainer heeft zijn eigen stijl om dit te doen, en wij zetten graag enkele handvaten op een rijtje die je kunnen helpen om jouw training op een duidelijke en gevarieerde manier vorm te geven.

Geniet van groepskorting op het Gymgala 2022

Woensdag 19 okt 2022

Op zaterdag 17 en zondag 18 december geniet je in de Lotto Arena te Antwerpen van een spetterende show op het Gymgala. Zowel onze eigen Belgische toppers als internationale topgymnasten en special acts maken er ongetwijfeld een spektakel van voor jong en oud.

Nina Derwael op de Olympische Spelen in Tokio - Foto T. Schreyer

Selectie WK Toestelturnen bekend

Maandag 17 okt 2022

Van 29 oktober tot 6 november staat in Liverpool, Groot-Brittannië, het Wereldkampioenschap Toestelturnen voor de heren en dames op het programma. Meer dan 400 gymnasten uit alle hoeken van de wereld nemen het tegen elkaar op in de titelstrijd. Voor Team BELGYM komen 9 gymnasten in actie in Groot-Brittannië. 

Bereid je sporters optimaal voor op het nieuwe wedstrijdseizoen!

Vrijdag 14 okt 2022

Voor enkele disciplines is het startschot voor het nieuwe wedstrijdseizoen gegeven met al enkele wedstrijden op het programma de komende maanden! Hoe je sporters optimaal voorbereiden en begeleiden tijdens de wedstrijdweekends? Wij geven jullie alvast de nodige tips mee.

Foto Filip Lanszweert

Start wedstrijdseizoen 2022-2023

Vrijdag 14 okt 2022

We tellen samen af naar eind oktober want dan gaat het nieuwe wedstrijdseizoen officieel van start! Dit seizoen staan er meer dan 70 wedstrijden, 27 Recreatoernooien en 8 Gymtopia Happenings op de planning. Alle belangrijke info voor de start van wedstrijdseizoen 2022-2023 vind je hier. 

Club in de kijker - Koninklijke Ieperse Turnkring

Woensdag 12 okt 2022

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We starten dit seizoen met de Kon. Ieperse Turnkring!

Trainster Griet: “Iedereen kan stralen, dat geeft de kinderen zelfvertrouwen"

Woensdag 12 okt 2022

Ook in het seizoen 2022-2023 plannen we heel wat Gymtopia happenings voor de 7-8 jarigen. Ontdek waar en wanneer deze doorgaan en neem deel met jouw 7-8 jarige sporters uit de club!

Beleef het Gymgala achter de schermen als vrijwilliger

Dinsdag 11 okt 2022

Op zaterdag 17 en zondag 18 december toveren we de Lotto Arena te Antwerpen opnieuw om tot het mekka voor alle gymnastiekfans. Na 2 jaar uitstel door corona zijn we eindelijk terug met hét gala van het jaar voor jong en oud. Werk jij mee achter de schermen als vrijwilliger?

Uitgeklaard: Het effect van fysieke groei op de trainingen

Maandag 10 okt 2022

Heb jij het al meegemaakt dat de trainingen ineens veen moeizamer gaan terwijl het enkele maanden geleden nog allemaal zo goed ging? Dan kan de groei en ontwikkeling van de sporter een mogelijke oorzaak zijn. Misschien maakt de sporter een sterke groeispurt door? Of ontwikkelt de sporter net beduidend meer spiermassa? Of gaat de vroegere mobiliteit plots verloren? Groei, ontwikkeling en fysieke activiteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als trainer moet je hier dus oog voor hebben én je trainingen aanpassen.

Foto: Christian Degroote

Q&A - De eerste stap richting Topsport Trampoline

Vrijdag 7 okt 2022

Recent werd het Trampolinecentrum Deinze opgezet als een eerste stap richting een gestructureerde Topsportwerking Trampoline. Ook benieuwd hoe dit exact in elkaar zit en wat de plannen voor de toekomst zijn? Ontwikkelingscoördinator Topsport Trampoline, Stijn Avau, vertelt er alles over. 

Deze sessies mag je niet missen op het Kaderweekend

Woensdag 5 okt 2022

Nog niet ingeschreven voor het Kaderweekend? Deze week is jouw laatste kans! We zetten enkele aanraders op een rijtje waarvoor je nog steeds kan inschrijven.  

Geslaagden jurycursus Trampoline en DMT

Woensdag 5 okt 2022

Subsidies voor elke G-Gym club

Maandag 3 okt 2022

Is jouw club aangesloten bij Gymfed en bieden jullie G-Gym aan? Dan maak je aanspraak op een jaarlijkse (financiële) ondersteuning. We sommen de mogelijkheden en deadlines op in dit artikel.

Maureen Vanherberghen tijdens de show in 2019 - Foto Christian Degroote

Maureen Vanherberghen speaker op Gymgala 2022

Maandag 3 okt 2022

Op zaterdag 17 en zondag 18 december toveren we de Lotto Arena te Antwerpen opnieuw om tot het mekka voor alle gymnastiekfans. Na 2 jaar uitstel door corona zijn we eindelijk terug met hét gala van het jaar voor jong en oud. Naast onze eigen Belgische toppers én internationale talenten verwelkomen we met vreugde opnieuw fantastische speaker, Maureen Vanherberghen!

Dit was MOVE! 2022

Zondag 2 okt 2022

Op 24 en 25 september vond het Freerunning & Parkour event MOVE! plaats aan het skatepark aan de Blaarmeersen te Gent. Wat een topeditie!

Week van de Official 2022

Zaterdag 1 okt 2022

Van 1 tot 9 oktober zetten we al onze juryleden in de bloemetjes. Want zonder officials zouden er geen wedstrijden zijn!