Zoeken

Nieuwsberichten

Nina Derwael en Lisa Vaelen missen WK Turnen

Zaterdag 9 sep 2023

Van 30 september tot 8 oktober staat het WK Turnen in Antwerpen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) dienen omwille van medische redenen deze competitie aan zich voorbij te laten gaan. Het Baloise team BELGYM heren en dames wordt bekend gemaakt op de persconferentie op vrijdag 22 september.

Q&A - Nieuwe topsportcoach Acro Philippe

Vrijdag 8 sep 2023

Philippe Van Vynckt, de nieuwe topsportcoach acro, was zelf een voormalig acrogymnast. Hij behaalde zowel op het WK in 2002 als op de World Cup Final in 2003 een zilveren medaille. Met een ervaring van 15 jaar als coach, deelt hij zijn expertise en toewijding voor de sport met de volgende generatie gymnasten.

5 weetjes over Gymtopia

Woensdag 6 sep 2023

Tijdens de fase Basisvorming in het Gymfed-sportmodel worden de grootmotorische vaardigheden verder ontwikkeld en de basisbewegingen van gymnastiek aangeleerd in een uitdagende omgeving.

6 tips voor een vlotte start met jouw kleuters

Woensdag 6 sep 2023

De eerste les kleuterturnen. Een grote stap voor de allerkleinsten. Voor de ene kleuter al wat spannender dan de andere. Als lesgever heb je een cruciale rol om deze eerste kennismaking vlot te laten verlopen. Hoe pak jij het aan? Met deze tips lukt het je gegarandeerd om vlot van start te gaan in dit nieuwe turnseizoen. Ready, set, GO!

Vraag voor 30 september jouw subsidies Jeugdsport aan!

Maandag 4 sep 2023

Gymfed-clubs kunnen subsidie aanvragen van het Jeugdsportfonds dat met de steun van de Vlaamse Overheid werd opgericht. Dit jaar wordt opnieuw een bedrag van +/- € 125 000 verdeeld. De communicatie werd op 7 of 8 september per mail aan de clubs (Q4Gym-coördinator of secretaris) bezorgd!

Junioren meisjes paar Silke Macharis en Maysae Bouhouch pakt goud in Budapest

Maandag 4 sep 2023

Van 1 tot 3 september ging in Boedapest (HUN) de 6de International Acro Cup door. Junioren meisjes paar Silke Macharis (Art Gym) en Maysae Bouhouch (KT Aalst) kwamen er in actie en pakten de gouden medaille! 

Welke Gymfed-club kies jij?

Zaterdag 2 sep 2023

Actief bezig zijn zorgt niet alleen voor een betere conditie en betere levensstijl, maar ook voor heel veel plezier. Ben je getriggerd om te gaan turnen, dansen, freerunnen of rope skippen? Dan kan je terecht bij één van de Gymfed-clubs in jouw buurt. 

Lisa Vaelen (BEL) in actie op het EK Toestelturnen 2023 in Antalya, Turkije - Foto T. Schreyer

5 redenen om met jouw school naar het WK Turnen te komen kijken

Vrijdag 1 sep 2023

De beste gymnasten ter wereld live aan het werk zien? Dat doe je op het WK Turnen in Antwerpen. Supportert jouw school de meisjes van Baloise Team BELGYM richting de finales? Ontdek 5 redenen om op maandag 2 oktober met jouw school naar het WK Turnen te komen kijken. 

Bekijk de wereld van onze diverse gymnastiekdisciplines

Woensdag 30 aug 2023

Of je nu droomt van krachtige prestaties aan de ringen, dansen op muziek, sensationeel trampolinespringen, adembenemende tumblingreeksen, of het overwinnen van stedelijke obstakels met freerunning, onze clubs bieden een rijke variëteit aan gymnastiekdisciplines om uit te kiezen. 

Stem jij ook voor Galina Biegeleisen?

Dinsdag 29 aug 2023

Tijdens de 'Week van de Official' van 7 tot en met 15 oktober zetten we alle juryleden extra in de bloemetjes. Galina Biegeleisen is voor Gymfed geselecteerd om 'Official personality van het jaar' te worden. 

EK TRA-DMT-TU 2024: alle selectieprocedures gekend

Dinsdag 29 aug 2023

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline voor juniores en seniores gaat door van 3 tot 7 april in Guimaraes (POR).

7 overtuigende redenen om jouw kind te laten turnen

Dinsdag 29 aug 2023

Het is algemeen bekend dat sporten van onschatbare waarde is voor de ontwikkeling van je kind. Maar waarom zou je specifiek voor turnen kiezen? Turnen legt de hoeksteen voor een leven vol sportiviteit en beweging voor jouw kind. Vanaf een jonge leeftijd kunnen ze zich in deze discipline storten en zo de basis leggen voor een actief en gezond leven.

Foto: Henk Rogiers

Activiteitenkalender 2023-2024

Maandag 28 aug 2023

Augustus loopt op zijn einde, iedereen maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen!

Startvergadering: herbekijk de uitzending!

Vrijdag 25 aug 2023

De online Startvergaderingen op 23 en 24 augustus brachten maar liefst 380 bestuurders digitaal samen bij de aanvang van het nieuwe sportjaar.

Alessia in actie op het WK Ritmiek in Valencia, Spanje - Foto T. Schreyer

WK Ritmiek Valencia - Kwalificaties dag 2

Donderdag 24 aug 2023

Van 23 tot en met 27 augustus ging het Wereldkampioenschap Ritmiek door in Valencia, Spanje. Alessia Verstappen (Happy Gym vzw) nam het voor België op tegen 89 gymnasten uit 60 verschillende landen. Met een totaalscore van 75.500 eindigt Alessia op de 70ste plaats in het klassement.

Pre-selectie Baloise Team BELGYM WK Turnen

Donderdag 24 aug 2023

België wist op het afgelopen EK Turnen in Antalya 2023 de 7de plaats te behalen tijdens de teamfinale dames en de 8ste plaats bij de heren. Daarmee plaatsen ze zich zowel met het vrouwen- als mannenteam voor het WK Turnen in Antwerpen in 2023.

WK Ritmiek Valencia - Kwalificaties dag 1

Woensdag 23 aug 2023

Van 23 tot en met 27 augustus gaat het Wereldkampioenschap Ritmiek door in Valencia, Spanje. Alessia Verstappen neemt het voor België op tegen 89 gymnasten uit 60 verschillende landen. Op 23 augustus staat de eerste kwalificatiedag op het programma.

Mis niets van het WK Ritmiek in Valencia, Spanje

Dinsdag 22 aug 2023

Van 23 tot 27 augustus gaat het Wereldkampioenschap Ritmiek door in Valencia, Spanje. Alessia Verstappen zal het voor België opnemen tegen 89 gymnasten uit 60 verschillende landen.  

Ontdek het sporttechnische aanbod voor seizoen 2023-2024

Dinsdag 22 aug 2023

Ben je al druk bezig met het voorbereiden van je trainingen voor het komende seizoen? We helpen je graag op weg! Hier kan je het volledige overzicht van het sporttechnische aanbod terugvinden. 

Verken binnenkort het More than Gym Doeboek 2023-2024!

Maandag 21 aug 2023

Kan jij ook niet wachten tot de start van het nieuwe seizoen? Wij zijn er alvast klaar voor! Ga mee op tocht met Gymbo en Gymba doorheen het More than Gym Doeboek en zet je schrap voor heel wat plezier. 

World Chase Tag Antwerpen

World Chase Tag Antwerpen

Zaterdag 19 aug 2023
Alessia Verstappen in actie op het EK Ritmiek 2023 in Baku - Foto T. Schreyer

Alessia Verstappen maakt zich klaar voor het WK Ritmiek

Vrijdag 11 aug 2023

Van 23 tot 27 augustus gaat het wereldkampioenschap Ritmiek door in Valencia, Spanje. Alessia Verstappen zal er de Belgische driekleur verdedigen.

"De weg naar succes" - Volg Baloise Team BELGYM op weg naar het WK

Donderdag 10 aug 2023

In de aanloop naar het WK Turnen in Antwerpen volgt KBT-partner Baloise de getalenteerde toestelturners van Baloise Team BELGYM in een 8-delige docureeks 'De weg naar succes'.

Q&A - Het Tumbling-leven van Louise Van Regenmortel

Vrijdag 4 aug 2023

Louise Van Regenmortel is goed op weg in de Tumbling-wereld. Zo wist ze een plekje in de finale te behalen tijdens het WK in 2022 en behaalde ze recent nog de bronzen medaille op de World Cup in Santarem begin juli en een knappe 5de plaats in de finale op de World Cup in Coimbra enkele dagen later. Ze plaatst zich momenteel als EERSTE op de FIG ranking!

Samen naar een ethisch sportbeleid in onze clubs

Uittreksel Strafregister voor wie werkt met minderjarigen

Vrijdag 4 aug 2023

Sinds februari 2023 dienen trainers en vrijwilligers die met minderjarigen werken, een uittreksel uit het strafregister voor te leggen aan de organisatie/club waarmee ze een overeenkomst afsluiten. Deze maatregel kadert in het Vlaams actieplan tegen (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.