Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Toestelturnen jongens

Start wedstrijdseizoen 2022-2023

Vrijdag 14 oktober 2022

We tellen samen af naar eind oktober want dan gaat het nieuwe wedstrijdseizoen officieel van start! Dit seizoen staan er meer dan 70 wedstrijden, 27 Recreatoernooien en 8 Gymtopia Happenings op de planning. Alle belangrijke info voor de start van wedstrijdseizoen 2022-2023 vind je hier. 

Club in de kijker - Koninklijke Ieperse Turnkring

Woensdag 12 oktober 2022

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We starten dit seizoen met de Kon. Ieperse Turnkring!

Get moved voor het WK Turnen 2023

Vrijdag 30 september 2022

Een WK Turnen in België, kan dat? Een WK met 's werelds beste gymnasten en onze eigen toppers van Team BELGYM? Dat kan! Binnen exact 365 dagen zitten we op het puntje van onze stoel, op het puntje van onze stoel in het Sportpaleis in Antwerpen voor het startschot van het WK Turnen. Get moved by Antwerp, Get moved by motion!

5 redenen waarom je een trainersopleiding moet volgen

Woensdag 28 september 2022

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. Een trainersopleiding is alvast de eerste stap om dit allemaal onder de knie te krijgen.

Tijdens onze trainingen kan iedereen op zijn niveau sporten. Bij jou ook?

Maandag 26 september 2022

Elke sporter wil op zijn niveau uitgedaagd worden om bij te leren. Is de training te moeilijk? Dan kan dit leiden tot stress of paniek waardoor de sporter niet gemotiveerd is. Is de training te gemakkelijk? Dan blijft de sporter te veel in zijn comfortzone en zal die niet gemotiveerd zijn om het beste van zichzelf te geven. Als trainer is het dus belangrijk om op zoek te gaan naar het optimaal niveau voor elke sporter door te differentiëren.

Lisa Vaelen pakt brons op World Challenge Cup

Maandag 26 september 2022

Op 24 en 25 september ging in Parijs, Frankrijk, de World Challenge Cup door voor de gymnasten Toestelturnen meisjes en jongens. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen - FfG) pakt met een knappe oefening brons in de finale aan de damesbrug en werd 4de in de sprongfinale.

Onze trainingen bestaan uit Fun, Fitness, Fundamentals en Friendship. De jouwe ook?

Maandag 12 september 2022

Sporters willen graag met plezier sporten (Fun), actief zijn (Fitness), veel bijleren (Fundamentals) én dit samen beleven met hun trainingsvriendjes (Friendship). Als trainer is het dus belangrijk om op deze 4 F-woorden in te zetten en zo te voldoen aan de wensen en noden van de sporters.  

Welke trainersopleiding past bij mij?

Maandag 12 september 2022

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. Deze kan je leren door opleidingen, observaties, reflecties, eigen ervaringen, ... Maar welke trainersopleiding is nu het meest interessant voor jou?

Schrijf je nu in voor het Kaderweekend

Donderdag 8 september 2022

Gymfed lanceert jaarlijks het grootste opleidingsweekend in Vlaanderen voor onze trainers, juryleden en bestuurders. Na twee online edities kan het Kaderweekend eindelijk weer fysiek doorgaan, en dit op 22 en 23 oktober te Gent. Met 245 sessies integreren we naast gymnastiek ook Rope Skipping, Freerunning, Dans, discipline overschrijdende- en bestuurssessies. 

Q&A - Senna Deriks als Young Ambassador op het European Youth Olympic Festival

Vrijdag 2 september 2022

Van 24 tot 30 juli ging het European Youth Olympic Festival door in Banská Bystrica, Slowakije. Zes juniores Toestelturnen namen deel aan deze internationale wedstrijd om er de Belgische driekleur te verdedigen. Ook ex-topgymnaste Senna Deriks trok naar Slowakije als Young Ambassador van dit event! Benieuwd hoe Senna het European Youth Olympic Festival heeft ervaren? Je leest er alles over in deze exclusieve Q&A.

Clubmeeting Toestelturnen jongens op 3 september

Vrijdag 26 augustus 2022

Het Gymfed trainersteam Toestelturnen jongens wil jullie graag het nieuwe opleidingsmodel Toestelturnen jongens voorstellen dat klaar is voor gebruik door alle clubs. De voorstelling gaat door tijdens de clubmeeting op zaterdag 3 september in Gent.

EK Toestelturnen: 7de plaats voor Noah Kuavita in rekfinale

Zondag 21 augustus 2022

Zondag 21 augustus, op het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens in München, Duitsland, staan de toestelfinales op het programma. De 8 beste gymnasten per toestel nemen het tegen elkaar op om de titel. Aan rek verdedigt Noah Kuavita (Silok Deurne) de Belgische driekleur.

EK Toestelturnen jongens: Kwalificaties juniores

Vrijdag 19 augustus 2022

Na de kwalificaties van de seniores is het vrijdag 19 augustus de beurt aan de Belgische juniores op de tweede dag van het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens in München, Duitsland.

EK Toestelturnen: 12de plaats voor Team BELGYM, rekfinale voor Noah Kuavita

Donderdag 18 augustus 2022

Donderdag 18 augustus, de eerste competitiedag op het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens in München, Duitsland. Na de meisjes van Team BELGYM geven de seniores jongens het startschot voor de Belgische ploeg in de Olympiahalle.

Mis niets van het EK Toestelturnen jongens in München

Dinsdag 16 augustus 2022

Donderdag 18 augustus start in München, Duitsland, het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens, 10 Belgische gymnasten komen in actie. Mis niets van het EK en volg de prestaties van onze gymnasten op de voet.

EK Toestelturnen meisjes: kwalificaties Team BELGYM

Donderdag 11 augustus 2022

Donderdag 11 augustus, de eerste competitiedag op het Europees kampioenschap Toestelturnen in München, Duitsland. De meisjes van Team BELGYM geven het startschot voor de Belgische ploeg in de Olympiahalle.

Q&A - Team BELGYM naar Europees kampioenschap Toestelturnen

Vrijdag 5 augustus 2022

Volgende week trekt Team BELGYM met maar liefst 10 meisjes en 10 jongens naar het Europees kampioenschap Toestelturnen in München, Duitsland. De eerste grote internationale competitie in een lange tijd. Ook benieuwd hoe de voorbereiding verliep? En met welke ambities trekken zij naar München? Je leest het in deze exclusieve Q&A.

Selectie Europees kampioenschap Toestelturnen bekend

Woensdag 3 augustus 2022

Van 11 tot 21 augustus staat in München, Duitsland, het Europees kampioenschap Toestelturnen op het programma. Zowel bij de jongens als de meisjes zien we een delegatie seniores en juniores aan het werk. 

EYOF: Kwalificaties meisjes

Woensdag 27 juli 2022

Van 24 tot 30 juli gaat het European Youth Olympic Festival door in Banská Bystrica, Slowakije. Zes Belgische gymnasten nemen deel aan deze internationale wedstrijd om er de Belgische driekleur te verdedigen. Op de tweede kwalificatiedag zagen we onze drie juniores toestelturnen meisjes in actie.

EYOF: Kwalificaties jongens

Dinsdag 26 juli 2022

Van 24 tot 30 juli gaat het European Youth Olympic Festival door in Banská Bystrica, Slowakije. Zes Belgische gymnasten nemen deel aan deze internationale wedstrijd om er de Belgische driekleur te verdedigen. Op de eerste kwalificatiedag zagen we onze drie juniores toestelturnen jongens in actie.

Vacature: versterk jij ons sportief- en organisatieteam?

Vrijdag 8 juli 2022

Ben jij thuis in de discipline Rope Skipping en daarnaast ook nog een top organisatietalent? Dan ben jij wie wij zoeken en vervoeg jij binnenkort misschien wel het Gymfed-team!

Q&A - Team BELGYM naar World Games Acro & Tumbling

Vrijdag 1 juli 2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die deze zomer in actie komen tijdens de World Games in Birmingham. In de disciplines Acro en Tumbling zien we onze gymnasten op 15,16 en 17 juli in actie. Wij spraken met hen in een exclusieve Q&A richting dit topevent.

Zo ben jij een superheld voor jouw sporters!

Maandag 13 juni 2022

Het seizoen loopt bijna op z'n einde of je gaf misschien al je laatste training. Dit is sowieso een goed moment om even te reflecteren over hoe jij jouw rol als trainer invult. Hoe heb jij het dit seizoen aangepakt? Waar wil je volgend seizoen opnieuw op inzetten of wat zou je beter toch wat anders aanpakken? We geven graag enkele do's en don'ts mee om jouw sporters optimaal te begeleiden.

Hoeveel uren trainen verschillende trainingsgroepen best?

Vrijdag 3 juni 2022

Het aantal trainingsuren is belangrijk, maar hoe de trainingen worden ingevuld (krachttraining, houdingsscholing, technieken opbouwen,…) en in welke omstandigheden ze plaats vinden (infrastructuur, opleidingsniveau en expertise trainer, aantal sporters per trainer, …) is nóg belangrijker. Om een houvast te hebben bij het opstellen van de uurregeling per trainingsgroep in een club, geven we in het Gymfed-sportmodel graag enkele richtlijnen mee.

Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping sluit het Belgische competitieseizoen af

Maandag 30 mei 2022

Van 26 tot 29 mei ging in de Topgymnastiekhal te Gent het Groot BK door. De beste Vlaamse en Waalse gymnasten in 9 disciplines namen het in het A- en B-niveau tegen elkaar op om de Belgische titels.