Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Tumbling

Gymgala uitgesteld naar 2022

Woensdag 24 november 2021

In navolging van de gewijzigde Corona-maatregelen en de stijgende cijfers heeft de Gymnastiekfederatie de knoop doorgehakt, het Gymgala wordt uitgesteld naar 2022. Het organiseren van een event waarbij de kwaliteit van de organisatie niet gegarandeerd kan worden, strookt niet met de waarden en normen die we als federatie nastreven.

Belgische delegatie WAGC Tumbling & Trampoline vertrokken naar Baku

Dinsdag 23 november 2021

Na een fantastisch wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline is het van 25 tot 28 november de beurt aan onze jongeren om in Baku het beste van zichzelf te tonen op de World Age Group Competition (WAGC). 

Hou indoor sporten mogelijk!

Dinsdag 16 november 2021

Na het advies van de expertengroep GEMS om indoor contactsporten tijdelijk op te schorten vragen wij, samen met de Vlaamse sportfederatie, om niet te snel over te gaan tot het verbieden van de indoorsporten. Als federatie willen we massaal meewerken aan de bestrijding van de pandemie, zolang onze 130 000 leden en meer dan 320 clubs kunnen blijven sporten. Een verbod van indoor contactsporten is het allerlaatste redmiddel dat op tafel zou mogen liggen.

Gezond en ethisch sporten, thematische werkgroepen van start

Woensdag 3 november 2021

5 thematische werkgroepen die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van een klimaat waarbinnen het mentale en fysieke welzijn van de sporter centraal staat. Een volgende stap in de cultuurverandering waarbij we als Gymfed onze verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van alle sporters en hun omgeving.

Laat ons blijven sporten!

Woensdag 27 oktober 2021

Corona slaat weer toe. Samen met de Vlaamse sportfederatie (VSF), de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA) en het expertisecentrum Gezond Sporten roepen we op om de sportclubs open te houden en sportactiviteiten niet te schrappen.

Geniet van 10% korting op je magnesium!

Dinsdag 19 oktober 2021

Het is een onmisbaar element in de turnzaal, magnesium. Zonder magnesium is het onmogelijk voor een gymnast om zijn of haar favoriete sport uit te oefenen. Ook op zoek naar magnesium voor jouw club? 

Start wedstrijdseizoen 2021-2022

Donderdag 14 oktober 2021

We tellen samen af naar eind oktober want dan gaat nieuwe wedstrijdseizoen officieel van start! Dit seizoen staan er meer dan x wedstrijden, x Recreatoernooien en x Gymtopia Happenings op de planning. J

Gratis LIVE Q&A sportvoeding op het Kaderweekend@Home

Maandag 4 oktober 2021

Met het Kaderweekend@Home bieden we onze trainers, juryleden en bestuurders op 9 en 10 oktober een Corona-proof opleidingsweekend aan met een 90-tal online sessies. Op de agenda staan ook gratis sessies, waaronder deze inzake het onderwerp sportvoeding.

Lees het E-magazine More than Gym #15

Vrijdag 1 oktober 2021

Een nieuwe editie van het online magazine More than Gym staat online. Kom alle laatste nieuwtjes te weten van de nationale en internationale toppers!

Q&A op het Kaderweekend

Donderdag 30 september 2021

Om je extra te ondersteunen staan heel wat lesgevers klaar voor jou op 9 en 10 oktober om je vragen te beantwoorden.

Kijktips op het Kaderweekend speciaal voor jou

Vrijdag 24 september 2021

Met een doordacht kader, sterke inhoud en experten van hoog niveau, stelde het Gymfed team het programma voor het kaderweekend 2021 nauwgezet samen.  Voor elk wat wils. We geven je graag in dit artikel onze kijktips mee. 

Klaar om te sporten?

Woensdag 15 september 2021

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen! Ben jij ook klaar om te sporten?

Algemene richtlijnen, inclusief nieuw tuchtreglement online

Woensdag 1 september 2021

1 september, de startschot van het nieuwe seizoen. Om onze clubs maximaal te ondersteunen in hun clubwerking publiceren we elk jaar de "Algemene richtlijnen". De nieuwe versie voor het seizoen 2021-2022 is te raadplegen via Documenten. In de algemene richtlijnen van Gymfed kan je het nieuwe tuchtreglement raadplegen.

Het Gymfed-sportmodel

Woensdag 25 augustus 2021

Gezond en ethisch sporten is met stip een prioriteit binnen onze federatie. Met het startschot van het nieuwe seizoen stellen we dan ook met trots het Gymfed-sportmodel voor. Het Gymfed-sportmodel bundelt onze langetermijnvisie over de opleiding en begeleiding van sporters volgens hun noden, wensen en ontwikkeling. 

Programma's recreatoernooien online

Zondag 15 augustus 2021

Sinds 1 juli konden jullie reeds alle reglementen en programma's van de wedstrijdsport bekijken en nu is ook alles voor de recreatoernooien beschikbaar.

Het sportseizoen is terug!

Maandag 9 augustus 2021

We zijn er klaar voor! Klaar om onze clubs en sporters opnieuw te verwelkomen in het nieuwe sportseizoen. Klaar om iedereen in beweging te brengen en te houden!

Nina Derwael OLYMPISCH KAMPIOEN damesbrug

Zondag 1 augustus 2021

Zondag 1 augustus, na de teamfinale en allroundfinale in Tokyo waar Team BELGYM geschiedenis schreef is het tijd voor de toestelfinales. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) maakt haar favorietenrol waar en kroont zich tot OLYMPISCH KAMPIOEN aan de damesbrug!

Team BELGYM wordt knap 8ste in teamfinale

Dinsdag 27 juli 2021

Dinsdag 27 juli, de teamfinale voor Team BELGYM op de Olympische Spelen in Tokyo. Na een historische 5de plaats tijdens de kwalificaties strijden Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Jutta Verkest (Gymflex) en Lisa Vaelen (Gympies Keerbergen) in deze finale tussen de 8 beste landen.

Team BELGYM haalt teamfinale in Tokyo en schrijft Belgische geschiedenis

Zondag 25 juli 2021

Zondag 25 juli, de kwalificaties voor Team BELGYM op de Olympische Spelen in Tokyo. Verdeeld over 5 subdivisies kwamen de gymnasten in de discipline Toestelturnen meisjes in actie, onder hen 4 Belgische atleten. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Jutta Verkest (Gymflex) en Lisa Vaelen (Gympies Keerbergen) schrijven Belgische geschiedenis en halen 4 finales.

"Team BELGYM: een evenwichtsoefening" op Eén

Donderdag 22 juli 2021

Donderdag 22 juli zendt Eén “Team BELGYM: een evenwichtsoefening” uit, een documentaire over het nationale meisjesteam toestelturnen. De documentaire is een vervolg op het eerste deel dat begin januari op antenne kwam en volgt de gymnasten in hun Olympische voorbereiding.

Ilse Arys, algemeen manager Gymfed: “Na het uitstel van de Spelen in 2020 is het eindelijk zover voor onze gymnasten. We zijn ongelofelijk trots op de weg die alle atleten afgelegd hebben en kijken enorm hard uit om hen tijdens de kwalificaties in actie te zien.”

Gymfed zet verder in op de bevordering van een gezond, ethisch en veilig sportklimaat

Vrijdag 16 juli 2021

Eerder dit jaar presenteerde Vlaams minister van Sport Ben Weyts het rapport van de Onafhankelijke Onderzoekscommissie Gymnastiek. De commissie formuleerde in dit rapport 13 aanbevelingen die moeten bijdragen aan een geïntegreerd beleid binnen de Gymnastiekfederatie waarbij een gezonde ontwikkeling voorop staat en dit hand in hand met het nastreven van topsportprestaties. Sindsdien heeft Gymfed verschillende acties en initiatieven opgestart of verdergezet ter bevordering van een gezond, ethisch en veilig (top)sportklimaat.

Dynamo Project verdwijnt en wordt Vlaamse Sportfederatie

Woensdag 7 juli 2021

Zag je het ook al? Dynamo Project wordt Vlaamse Sportfederatie. Met een nieuw logo, een nieuwe look & feel en een nieuwe website. Als sportclubbestuurder kan je rekenen op hetzelfde team, dezelfde spirit en dezelfde vertrouwde support.

Team BELGYM Tokyo 2021

Zaterdag 3 juli 2021

Voor de tweede opeenvolgende keer sinds 1948 konden de meisjes van Team BELGYM zich plaatsen voor de Olympische Spelen. Tijdens het WK in Stuttgart 2019 plaatsten ze zich in de top 12, goed voor de teamselectie. De gymnasten die de Belgische driekleur vertegenwoordigen in Tokyo werd 3 juli bekend gemaakt.

Corona update vanaf 27 juni

Zondag 27 juni 2021

Vanaf 27 juni worden er nieuwe versoepelingen in de sportprotocollen doorgevoerd, wat moet je weten?

Nieuw in het Gymfed-team

Donderdag 24 juni 2021

Het Gymfed-team telt zo een 50-tal gepassioneerde medewerkers die alles in het werk zetten voor onze clubs en leden. In 2021 mogen we twee nieuwe gezichten verwelkomen in het team Administratie, financiën & ICT, we stellen ze graag aan jullie voor!