5 redenen waarom je een trainersopleiding moet volgen

Lore MARGUILLIER   ‐  Woensdag 28 sep 2022   ‐   Tweet

#gymfedacademy

Foto Griet Gillisjans
Foto Griet Gillisjans


Met de steun van


vts-new.png

Samen gaan we voor een sterk trainersteam!

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. Een trainersopleiding is alvast de eerste stap om dit allemaal onder de knie te krijgen.

Een gediplomeerde trainer is goud waard, écht waar. Dagelijks trainen duizenden kinderen in heel Vlaanderen onder leiding van trainers die met veel enthousiasme proberen om het beste uit hun sporters te halen. Heel wat trainers zijn nog niet sporttechnisch gediplomeerd en dat willen we graag veranderen.

5 redenen waarom je een trainersopleiding moet volgen

  1. Je zal met extra zelfvertrouwen voor je trainingsgroep staan
  2. Je hebt meer kennis over hoe je op een goede manier nieuwe vaardigheden aanleert
  3. Je weet beter hoe je de organisatie én inhoud van je training best kan aanpakken
  4. Je verdient misschien wel een centje meer in je club?
  5. Je leert super leuke, leerrijke en (inter)actieve trainingen op maat van jouw sporter te geven

De initiatorcursus is dé basisopleiding voor trainers. De Vlaamse Trainersschool en Gymfed organiseren jaarlijks tal van cursussen verspreid over heel Vlaanderen. Na het volgen van een initiatorcursus kan je als trainer doorgroeien naar Instructeur B en Trainer B.

> Nog een gaatje in je agenda in de herfst- of kerstvakantie? Haast je dan om de laatste inschrijvingsplaatsen in te palmen voor 2022!
> In 2023 staan er heel wat nieuwe opleidingen tot Initiator op het programma. Bekijk nu alvast wat mogelijk is voor jou, en zet een reminder in je agenda op donderdag 24 november. Vanaf dan kan er ingeschreven worden!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen