5 tools voor kwaliteitsvolle trainingen

Phoebe De Potter   ‐  Vrijdag 16 september 2022   ‐   Tweet

#wearegym

Ontdek de Gymfed-tools

Ken jij onze Gymfed-tools al om jouw trainingen te ondersteunen? We zetten graag even de 5 handigste tools op een rijtje, speciaal ontwikkeld voor onze trainers en clubs. Ontdek ze snel!

GymBIEB en Documenten - Sporttechnische ondersteuning

Met meer dan 900 files in de GymBIEB en 800 bij Documenten bieden we als federatie onze clubs en trainers een uitgebreid aanbod aan sporttechnische ondersteuning. Ben je op zoek naar jurycursussen, technische reglementen, de algemene richtlijnen of juryformulieren? Dan kan je terecht bij de 'Documenten'. Eerder op zoek naar cursussen van het Kaderweekend of andere literatuur die je helpt bij het aanleren van elementen? Dan kan je terecht in de GymBIEB. Neem zeker een kijkje!

> De handleiding kan je hier raadplegen.

Coach@Home - Inspiratievideo's gebundeld in één online platform

Hoe kan ik mijn opwarming aantrekkelijk maken voor mijn sporters? Wat met fysieke voorbereiding? Hoe kan ik best helpen bij dat ene element? Met onze inspiratietool "Coach@Home" ondersteunen we jou als trainer in de optimale begeleiding van jouw sporters! Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden, laten we jullie via korte filmpjes kennis maken met oefenstof. Kwaliteit, creativiteit en inspiratie en innovatie zijn de sleutelwoorden. Neem een kijkje bij de verschillende disciplines en thema’s of zoek via de zoekrobot. Trainer recreatie of competitie, er is voor elk wat wils! Kortom, een must have voor elke Gymfed-trainer.

Als Gymfed-trainer heb je toegang tot het basispakket van deze online inspiratietool. Met een clubabonnement heb je bovendien toegang tot alle online video's en bakkenvol inspiratie voor jouw volgende training. Nog geen club-abonnement? Contacteer ons en wij bezorgen jouw club meer info! 

> De handleiding kan je hier raadplegen

Evaluatiemodule Gymstars - Evaluatie online registreren

Het aanleren van de basisbewegingen zoals handenstand, rad, koprol,...? Dat doe je met Gymstars! Het programma boordevol turnoefeningen voor kinderen van 6 tot 14 jaar bevat alle basisoefeningen om aan te leren in jouw training. Per oefening worden de belangrijkste aandachtspunten, voorbereidende oefeningen, meest voorkomende fouten en remediëring,... ondergebracht in handige kijkwijzers. Met de online evaluatiemodule kan jij de evaluatie van jouw sporters zelf online registreren. De module is exclusief toegankelijk voor Gymfed-clubs en rechtstreeks gelinkt aan de trainingsgroepen in het ledenbeheer. De resultaten kan je nadien als Excel-file downloaden.

Mijn trainingsgroepen - Overzicht en communicatie van en naar jouw groepen

In 'Mijn Gymfed' kan je makkelijk en snel jouw trainingsgroepen terugvinden. Via deze weg kan je als trainer berichten sturen naar de sporters van jouw groep(en) en kan je hun info raadplegen. Je kan zowel privé berichten sturen naar 1 sporter als naar je volledige groep(en). Super handig!

Opgelet: Deze info is enkel beschikbaar als de club jou trainer gelinkt heeft aan de correcte trainingsgroep(en) in het 'Ledenbeheer'.

> De handleiding kan je hier raadplegen.

Trainersapp - Registratietool voor sporters en trainers

Het registeren van de aanwezigheid van de sporters en gepresteerde uren van de trainers? Dat kan via de Gymfed Trainersapp. Een handige webapplicatie (pc en mobiel) die vooral tot doel heeft de administratie rond de aanwezigheden van de leden en registratie van de uren voor de trainers en het bestuur te vereenvoudigen.

Vind de trainers app op https://app.gymfed.be/ en ontdek de mogelijkheden!
Ook excel-sjablonen beschikbaar! Zie linkerkolom!
Wist je dat je in de maanden augustus, september en oktober de app GRATIS kan testen? 

> De handleiding kan je hier raadplegen.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen