Acrogymnast Pieter Everaert zet punt achter topsportcarrière

Phoebe De Potter   ‐  Dinsdag 11 januari 2022   ‐   Tweet

#wearegymPieter Everaert (Sportac Deinze) was een vaste waarde binnen het topsportteam Acro. Na heel wat mooie prestaties neer te zetten met Acropartner Helena Heijens besluit Pieter een punt te zetten achter zijn topsportcarrière.

Pieter kreeg de smaak voor het turnen te pakken op 7-jarige leeftijd en startte zijn verhaal in Sportac Deinze. Al voor hij de stap naar topsport maakte, wist hij zich te selecteren voor de World Age Group Competitions in 2016 in Putian (CHN). Samen met Charlotte Van Royen behaalde hij een knappe 6de plaats. 

In 2019 besloot Pieter het topsportteam Acro te vervoegen, waar hij samen met Helena Heijens (Acro II Gym) een duo vormde. Samen maakten ze hun debuut in het internationale deelnemersveld tijdens de Flanders International Acro Cup. Met een 4e plaats wist het duo zich te selecteren voor de finale, waar ze uiteindelijk 6e werden. In 2019 kwam het duo eveneens in actie op de International Gutenberg Acro Cup in Mainz-Laubenheim (GER). Hier wisten ze hun eerste internationale medaille te behalen samen. Ze reikten meteen voor de hoogste plaats en keerden met het goud terug naar België! Oktober was een drukke maand voor het duo, want amper 3 weken later stond het Europees Kampioenschap in Holon (ISR) op het programma, waar ze deelnamen als junior. Hier turnden ze een mooie wedstrijd en behaalden ze een knappe 5e plaats in de finale.

Jammer genoeg gooide het Coronavirus roet in het eten waardoor tal van wedstrijden in 2020 en 2021 van het programma geschrapt werden. Na lange tijd geen wedstrijden te kunnen turnen, maakte het duo hun debuut in de seniorencompetitie tijdens het Europees Kampioenschap in Pesaro (ITA) in 2021. Tijdens de kwalificaties eindigden ze op een 10e plaats. Eind 2021 besloot Pieter een punt te zetten achter zijn acrocarrière. Het was telkens genieten van dit fantastisch duo. Naast de sterke sporttechnische capaciteiten was dit gemengd paar een streling voor het oog. Wat hebben we genoten van hun prachtige choreografiën. Bedankt Pieter en Helena!

Zijn partner, Helena Heijens (Acro II Gym) zet haar topsportverhaal verder met Bram Röttger (TK Werchter). Bram, die in 2018 samen met Marte Snoeck (Sportac Deinze) brons pakte op het WK in Antwerpen, maakt zijn comeback als gymnast in de acrowereld. Samen met Helena werken zij naar de World Games die deze zomer in Amerika op de planning staan.

Bedankt Pieter, we hebben genoten van je mooie turnjaren en voorbije prestaties! Ook bedankt aan zijn trainers en volledige omkadering voor het vertrouwen en de steun.
We wensen je veel succes met de toekomstige uitdagingen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen