Jutta Verkest knap 10de in allroundfinale

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 23 apr 2021   ‐   Tweet

#basel2021

Vrijdag 23 april, de start van de finales op het Europees kampioenschap Toestelturnen in Basel. De Belgische driekleur in de allroundfinale bij de meisjes wordt vertegenwoordigd door Jutta Verkest (Gymflex) die knap 10de werd op dit EK!

Tijdens de kwalificaties werd ze 3de reserve voor de allroundfinale, door de annulatie van 3 gymnasten zien we de 15-jarige Jutta Verkest (Gymflex) terug tussen de 24 beste allroundturners op dit EK. Ze komt in de plaats van de Zwitserse Giulia Steingruber en start hiermee haar wedstrijd aan de Damesbrug.


Met een mooie oefening aan dit toestel maakt ze een goede start, 12,466 punten. Als tweede toestel trekken we naar balk, hier ging het nog mis met de pirouette tijdens de kwalificaties. Tijdens de finale gaat het wel goed! Een mooi opsprong gevolgd door een flik - open flik - open flik, knap Jutta! Ook de pirouette en volgende elementen gaan goed. Jutta werkt met overtuiging haar balkoefening af en krijgt een score van 13,500 punten! De tweede hoogste score op dit toestel tijdens deze allroundfinale. Een voorlopige 10de plaats halfweg de wedstrijd.

Als derde toestel zien we haar in actie aan de grond. Mooie dubbel gehoekte salto gevolgd door een dubbel gehurkte salto met goed uitgevoerde landingen. Ook haar derde acrobatische serie voert ze goed uit. Jutta geniet duidelijk van de wedstrijd. Een mooie score van 12,666 punten brengt haar met een voorlopige totaalscore van 38,632 punten op plaats 10.

Op naar het laatste toestel, de sprong. Met een mooie uitvoering van een yurchenko volledige schroef, goed voor 13,500 punten, sluit ze dit EK af met een totaalscore van 52,132 punten en een 10de plaats in het allroundklassement. Een knappe prestatie voor Jutta op haar eerste EK, geniet van deze ervaring Jutta!

Ranking top 3

  1. LISTUNOVA Viktoriia (RUS) - 56.731 punten
  2. MELNIKOVA Angelina (RUS) - 55.432 punten
  3. GADIROVA Jessica (GBR) - 55.100 punten

Later vandaag, omstreeks 17.00 uur, zien we Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) in actie tijdens de allroundfinale bij de mannen.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen