Belgisch kampioenen Acro & Rope Skipping 2022

  ‐  Zondag 29 mei 2022   ‐   Tweet

#grootbk

Belgisch kampioenen Wannes Vlaeminck, Jonas Raus, Viktor Vermeire & Simon De Wever

Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping

Op de laatste dag van het Groot Belgisch kampioenschap kwamen gymnasten in de disciplines Acro, Toestelturnen jongens, Dubbele Minitrampoline, Tumbling en Rope Skipping in actie. 

In de disciplins Toestelturnen jongens, Dubbele Minitrampoline en Tumbling zagen we vandaag enkele jonge A- en B-gymnasten in actie. Ze genoten duidelijk van de laatste competitie van het seizoen en het publiek was laaiend enthousiast! Bij hen werden geen officiële (A seniores) Belgische titels verdeeld.

Acro

Op zondag was het vooral uitkijken naar onze wereldkampioenen Acro. Zij zakken in juli af naar de World Games in Birmigham en turnden op dit BK een belangrijke laatste voorbereidingswedstrijd! Het niveau van hun oefeningen konden de Belgische supporters dan ook duidelijk appreciëren. 

De nieuwe Belgische kampioenen in de verschillende disciplines zijn:

 • Meisje drie: Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics)
 • Heren vier: Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze)
 • Gemengd paar: Helena Heijens (Acro II Gym) en Bram Röttger (TK Werchter)
 • Meisjes paar: Ruth Ottoy en Ilyssa D'Hulst (TC Olympia Oosterzele vzw)
In de categorie heren paar traden op dit BK geen seniores aan. Na de competitie namen onze gymnasten uitgebreid de tijd om hun fans te bedanken!

  Rope Skipping

  In de disciplines Rope Skipping kwamen vandaag de mixed- en jongens teams in actie. Ook voor hen was dit BK een belangrijke wedstrijd in het EK-traject. De skippers kwamen in actie in 3 verschillende onderdelen: speed, SR Freestyle en DD Freestyle. Bij de mannen teams won Recrean Kasper (Recrean Skippers) de Belgisch titel. Bij de Mixed teams won Skippies mixed Ben (Skippies) met een heel klein verschil de Belgische titel! Recrean Jens (Recrean Skippers) en Siluskip Jelle (XL Rope en Dance) vervolledigden het podium. Het Europees kampioenchap Rope Skipping gaat door van 24-31 juli in Bratislava deze zomer.

  > Alle resultaten van vandaag kan je hier terugvinden

  Foto's

  Tijdens het weekend zijn onze Gymfed-fotografen paraat om foto's te nemen van de vele discplines. Alle foto's worden HIER gepubliceerd!

  Een hele dikke proficiat aan alle gymnasten en skippers die dit weekend in actie kwamen!

  Reacties op dit bericht

  Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen