World Games

Donderdag 7 tot zondag 17 juli 2022 • Birmingham (USA)


Ze zijn met tien, tien gymnasten die deze zomer in actie komen tijdens de World Games in Birmingham. De World Games, of Wereldspelen, zijn een internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn en vinden net als de Olympische Spelen om de vier jaar plaats.

De elfde editie, met zo'n 4 000 atleten uit 37 sporten, gaat van 7 tot 17 juli door in het Amerikaanse Birmingham. Onze gymnasten komen in actie op 15,16 en 17 juli.


Team BELGYM

Acro

In de discipline Acro trekken topsporters met grote ambities richting Birmingham. In de categorieën "Gemengd paar", "Meisjes drie" & "Heren vier" zien we in totaal 9 gymnasten aan het werk. Tijdens het afgelopen Wereldkampioenschap in Baku waren ze goed voor maar liefst 7 wereldtitels, 2 maal de titel vice-wereldkampioen en éénmaal brons. Eind mei schitterden ze nog tijdens het Groot Belgisch kampioenschap voor eigen publiek, waar ze de Belgische titels wisten te behalen.

Helena Heijens
Bram Röttger
Bo Hollebosch
Lise De Meyst
Kim Bergmans
Wannes Vlaeminck
Viktor Vermeire
Simon De Wever
Jonas Raus


Tumbling

In de discipline Tumbling is het Belgisch kampioen Sam D'hoop (Turnkring Oostakker) die de Belgische driekleur bij de heren verdedigt. Tijdens het Wereldkampioenschap in Tokyo (2019) wist hij zich in de top 10 van het klassement te turnen waarmee hij België verzekerde van een plek voor de dit event. Sam werd tijdens het afgelopen Europees Kampioenschap in Rimini nog 6de. In Birmingham hoopt hij zich te plaatsen voor de finale.

Sam D'hoop

Parkour

Naast onze 10 gymnasten zien we in de discipline Parkour de Waalse sporter Jérémy Lorsignol (Xtreme Team Parkour) in actie. Op 10 en 11 juli verdedigt hij de Belgische driekleur. Alle info hierover kan je hier terugvinden.

Programma

Volgende sporten zijn opgenomen in het programma.

  • 15.07.2022 – Acro - Helena & Bram
  • 16.07.2022 – Acro - Bo, Lise & Kim
  • 17.07.2022 
    • Acro - Wannes, Viktor, Simon & Jonas 
    • Tumbling - Sam

 

Tweet

Reacties op deze activiteit

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen