Bo Hollebosch, Lise De Meyst en Kim Bergmans pakken GOUD op World Games

Delphine Gosseye   ‐  Zaterdag 16 jul 2022   ‐   Tweet

#twg2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die in actie komen tijdens de World Games in Birmingham, de grootste internationale competitie in hun sportieve carrière. Na het goud van teamgenoten Helena Heijens & Bram Röttger pakken ook Bo Hollebosch, Lise De Meyst en Kim Bergmans de titel op de Wereldspelen in Birmigham.

Zaterdag 16 juli, de tweede competitiedag in de discipline Acro op de World Games in Birmingham, USA. In de categorie Meisjes drie zijn de ogen in het Belgische kamp gericht op Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics). Na hun 3 wereldtitels midden maart in Baku pakken ze ook het GOUD tijdens de finale op de Wereldspelen in de categorie Meisjes drie.

Finale Combined - update 

Tijdens de kwalificaties wisten Bo, Lise en Kim zich als 3de te selecteren. Een foutje in de balansoefening koste hen enkele punten. In de finale, waar de vier beste teams opnieuw vanaf nul starten, blijken Bo, Lise en Kim duidelijk te sterk voor hun concurrenten uit Portugal, Oekraïne en Israël. Met een totaalscore van 29,700 punten pakken ze de titel in Birmingham.

 1. BEL - 29,970 punten 
 2. POR - 29,150 punten
 3. UKR - 28,600 punten


Kwalificatie Tempo - update

Met hun tempo-oefening zien we onze meisjes als eerste team in actie. Met een technisch heel strakke uitvoering en de hoogste artistieke score tonen Bo, Lise en Kim hoe ze het hoofd koel houden. Met een totaalscore van 56,380 punten selecteren ze zich voor de finale met de 4 beste teams. In de finale starten alle teams vanaf nul.

 1. POR: 58,200 punten
 2. ISR: 56,420 punten
 3. BEL: 56,380 punten

Kwalificatie Balans

Bo, Lise en Kim starten hun kwalificaties met hun balansoefening, hier komen ze als laatste team in actie. Ze turnen technisch twee strakke delen, een foutje in het eerste deel kost hen wel enkele punten, een totaalscore van 27,750 punten. 

 1. POR: 29,470 punten
 2. ISR: 28,450 punten
 3. UKR: 28,170 punten

Competitie format

Voor de gymnasten in de discipline Acro staan tijdens de World Games 3 oefeningen op het programma. De 6 gekwalificeerde teams komen met hun tempo- en balansoefening tijdens de kwalificaties in actie. In de finale komen de 4 beste gymnasten uit de kwalificaties, som van balans en tempo, opnieuw in actie. Hier brengen de teams een combinatie van tempo- en balanselementen en start iedereen opnieuw vanaf nul. De volgorde tijdens de finale wordt, net zoals deze in de kwalificaties, bepaald door lottrekking. Het team dat hier de hoogste score weet neer te zetten pakt het goud.

Verdere programma

 • 17 juli: Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Viktor Vermeire (Sportac Deinze), Simon De Wever (TK Werchter) & Jonas Raus (Gymfinity) - Acro heren vier
 • 17 juli: Sam D'hoop (Turnkring Oostakker) - Tumbling heren

Wat zijn de World Games?

De World Games, of Wereldspelen, zijn een internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn en vinden net als de Olympische Spelen om de vier jaar plaats. De elfde editie, met zo'n 4 000 atleten uit 37 sporten, gaat van 7 tot 17 juli door in het Amerikaanse Birmingham.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen