Bo Hollebosch, Lise De Meyst & Kim Bergmans

Zaterdag 16 juli, de tweede competitiedag in de discipline Acro op de World Games in Birmingham, USA. In de categorie Meisjes drie zijn de ogen in het Belgische kamp gericht op Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics). Na hun 3 wereldtitels midden maart in Baku pakken ze ook het GOUD tijdens de finale op de Wereldspelen in de categorie Meisjes drie.

Finale Combined 

Tijdens de kwalificaties wisten Bo, Lise en Kim zich als 3de te selecteren. Een foutje in de balansoefening koste hen enkele punten. In de finale, waar de vier beste teams opnieuw vanaf nul starten, blijken Bo, Lise en Kim duidelijk te sterk voor hun concurrenten uit Portugal, Oekraïne en Israël. Met een totaalscore van 29,700 punten pakken ze de titel in Birmingham.

 1. BEL - 29,970 punten
 2. POR - 29,150 punten
 3. UKR - 28,600 punten

Kwalificatie Tempo 

Met hun tempo-oefening zien we onze meisjes als eerste team in actie. Met een technisch heel strakke uitvoering en de hoogste artistieke score tonen Bo, Lise en Kim hoe ze het hoofd koel houden. Met een totaalscore van 56,380 punten selecteren ze zich voor de finale met de 4 beste teams. In de finale starten alle teams vanaf nul.

 1. POR: 58,200 punten
 2. ISR: 56,420 punten
 3. BEL: 56,380 punten

Kwalificatie Balans

Bo, Lise en Kim starten hun kwalificaties met hun balansoefening, hier komen ze als laatste team in actie. Ze turnen technisch twee strakke delen, een foutje in het eerste deel kost hen wel enkele punten, een totaalscore van 27,750 punten.

 1. POR: 29,470 punten
 2. ISR: 28,450 punten
 3. UKR: 28,170 punten

Meet Bo, Lise en Kim"Onze ambitie is om echt het beste van onszelf te geven en echt te genieten van de laatste keer op de vloer. We hopen dat we met veel trots kunnen terugkijken naar een mooi einde van onze carrière" - Bo, Lise, KimQ&A meisjes drie Bo, Lise & Kim

In voorbereiding van de World Games spraken we met Bo, Lise en Kim. Hoe werken ze naar dit event en wat zijn hun ambities?

Het WK in Baku was een mooie voorbereiding. Wat hebben jullie van deze wedstrijd meegenomen dat jullie geholpen heeft in de verdere voorbereiding? 

Dat we onszelf en elkaar meer mogen en kunnen vertrouwen. Ook hebben we nog wat werkpunten ontdekt waar we nu hard op aan het trainen zijn om onze oefeningen zo perfect mogelijk te kunnen brengen op de World Games.

Omschrijf je gevoel in 3 woorden, hoe voelt het om eindelijk naar die World Games te mogen gaan?

Ons gevoel in 3 woorden is: eindelijk, excited, ready!
De World Games staan eindelijk voor de deur. We zijn super excited en ready to go!

Hoe bereiden jullie zich voor in die laatste weken voor deze grote wedstrijd? 

We trainen iets minder intensief, maar met extra kwaliteit. De trainingen zijn meer in functie van het verloop van de wedstrijden. Zo doen we onze 3 verschillende oefeningen op 1 training en gaan we ook shiften in uren in functie van het tijdsverschil.

Brengen jullie op de World Games dezelfde oefeningen als deze van het WK of hebben jullie hier nog wijzigingen aangebracht?

We brengen dezelfde oefeningen, maar hebben wel wat kleine details aangepast.

Rusland en Belarus mogen niet deelnemen aan de World Games. Wat vinden jullie hiervan en wat betekent dit voor jullie?

Jammer, we zouden graag met hun concurreren. Maar het biedt anderzijds wel meer kans op goud.

De World Games zijn in Birmingham, wat best wel lang vliegen is. Hoe pakken jullie dat aan om snel gewoon te worden aan het uurverschil en het effect van lang vliegen op je lichaam te minimaliseren?

De kinés bereiden een uurschema voor de laatste 2 weken om ons zo ‘gewoon’ te maken aan de uren in Birmingham. Op het vliegtuig gaan we ook af en toe bewegen en wat stretchen.

Wanneer zullen jullie met een tevreden gevoel opnieuw richting België komen?

Als we 3 mooie en gelukte oefeningen kunnen brengen en daarbij ook een mooie medaille kunnen behalen.

Staat er al wat leuks op de planning na de World Games?

Die agenda staat zeker al vol!

Wie van het volledige Belgische team is...
 • Diegene met het grootste ochtendhumeur: Simon
 • Diegene met de flauwste moppen: Lise
 • Diegene met de meeste stress: Viktor
 • Diegene op wie je altijd moet wachten: Kim

Palmares 

2022

 • World Games GOUD
 • Belgisch kampioen
 • Wereldkampioen Tempo
 • Wereldkampioen Combined
 • Vice-wereldkampioen Balans
 • Wereldkampioen Teamklassement

2021

 • Vice Europees kampioen Allround
 • Europees Brons Tempo
 • Vice-wereldkampioen Allround
 • Vice-wereldkampioen Teamklassement

Bekijk het volledige palmares van Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics).