Helena Heijens & Bram Röttger

Helena Heijens (Acro II Gym) & Bram Röttger (TK Werchter) komen in Birmingham in actie in de categorie Gemengd paar. We zien hen op 15 juli in actie tijdens de kwalificaties met een tempo- en balansoefening, gevolgd door de finale waar we de 4 beste teams in actie zien met hun combined oefening. Deze gymnasten vormen in functie van de World Games een formatie sinds 2021. Het hoogtepunt uit hun parcours samen is tot op heden ongetwijfeld het Wereldkampioenschap 2022 in Baku. Tijdens dit WK pakten ze maar liefst alle wereldtitels in hun categorie op de 3 onderdelen: balans, tempo, combined en samen met hun teamgenoten werden ze wereldkampioen in de teamcompetitie. De World Games staan voor deze gymnasten met stip in hun agenda als hoogtepunt in hun acrocarrière."Het afgelopen WK heeft ons vertrouwen gegeven in elkaar en in onszelf. Op de World Games willen we een oefening turnen waar we zelf tevreden over zijn, hiermee willen we natuurlijk ook graag een medaille winnen." - Helena & Bram


Q&A Helena Heijens en Bram Röttger

In voorbereiding van de World Games spraken we met Helena & Bram. Hoe werken ze naar dit event en wat zijn hun ambities?


Met welke ambities trekken jullie naar de World Games?

Voor ons is het belangrijk een oefening te turnen waar we zelf tevreden over zijn. Natuurlijk willen we hiermee ook graag een medaille winnen.

Het WK in Baku was een mooie voorbereiding. Wat hebben jullie van deze wedstrijd meegenomen dat jullie geholpen heeft in de verdere voorbereiding?

Het heeft ons vertrouwen gegeven in elkaar en in onszelf. We weten nu ook beter hoe we beiden reageren op de druk van zo’n wedstrijd.

Omschrijf je gevoel in 3 woorden, hoe voelt het om eindelijk naar die World Games te mogen gaan?

Ons gevoel in 3 woorden is: spannend, gemotiveerd en ongelofelijk. We zijn heel gemotiveerd om onze oefeningen uit te gaan voeren op de World Games. Het is echt ongelofelijk dat we meedoen.

Hoe bereiden jullie zich voor in die laatste weken voor deze grote wedstrijd?

De laatste weken trainen we heel hard. We werken op de details zodat we alles perfect kunnen uitvoeren daar. Daarnaast proberen we natuurlijk ook plezier te halen uit het hele proces.

Brengen jullie op de World Games dezelfde oefeningen als deze van het WK of hebben jullie hier nog wijzigingen aangebracht?

We hebben nog enkele kleine wijzigingen aangebracht om onze moeilijkheid wat op te krikken.

De World Games zijn in Birmingham, wat best wel lang vliegen is. Hoe pakken jullie dat aan om snel gewoon te worden aan het uurverschil en het effect van lang vliegen op je lichaam te minimaliseren?

Er wordt voor ons een schema uitgewerkt door specialisten om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Zo hopen we dat we hier geen gevolgen van ondervinden.

Wanneer zullen jullie met een tevreden gevoel opnieuw richting België komen? 

Wanneer we een goeie oefening geturnd hebben en hier zelf ook tevreden over zijn. Een medaille mee naar huis nemen, zou ook super zijn.

Staat er al wat leuks op de planning na de World Games?

We hebben alle 2 al een vakantie gepland. Zo kunnen we even uitrusten na een drukke periode.

Wie van het volledige Belgische team is...
  • Diegene met het grootste ochtendhumeur: Simon
  • Diegene met de flauwste moppen: Lise
  • Diegene met de meeste stress: Viktor
  • Diegene op wie je altijd moet wachten: Bo


Palmares

2022

  • Belgisch kampioen
  • Wereldkampioen Tempo
  • Wereldkampioen Balans
  • Wereldkampioen Combined
  • Wereldkampioen Teamklassement