Team BELGYM Acro

Wie zijn de gymnasten?

In de discipline Acro kwamen onze topsporters in de categorieën "Gemengd paar", "Meisjes drie" & "Heren vier" in actie. Zij behaalden maar liefst tweemaal goud en éénmaal zilver op deze Wereldspelen.

Resultaten Acro


          Helena Heijens
          Bram Röttger

          Bo Hollebosch
          Lise De Meyst
          Kim Bergmans


Wat is Acro?

Acro is één van de jongste gymnastiekdisciplines en ontzettend populair bij meisjes en jongens. Het maken van menselijke piramides en gooien van salto’s op de meest spectaculaire manieren vormen de kern van deze discipline. Alles wordt samengevoegd tot één choreografie en wordt uitgevoerd op muziek. In een team van 2, 3 of 4 gymnasten staan wederzijds vertrouwen en een goede samenwerking centraal. In het Gymfed-competitiecircuit zijn er zo'n 2 000 gymnasten actief in deze discipline.

Er wordt een onderverdeling gemaakt in 3 soorten oefeningen:

  • Balans: handstanden, evenwicht en lenigheidselementen
  • Tempo: salto's en schroeven 
  • Combined: combinatie van tempo- en balanselementen


Hoe werkt de structuur?

In de discipline Acro wordt een gestructureerde topsportopleiding gecentraliseerd in het Topsportcentrum en de Topsportschool in Gent. Voor de middelbare school wordt deze opleiding in samenwerking met het Koninklijk Atheneum Gent aangeboden. 18 gymnasten trainen in seizoen 2021-2022 zo'n 29 uur per week onder leiding van coaches Sergey Tretyakov, Hans Lismonde & Elyne De Meyst. Choreografen Irina Shadrina en Mira Bancheva staan in voor het artistieke gedeelte in deze discipline.