Wannes Vlaeminck, Viktor Vermeire, Simon De Wever & Jonas Raus

Zondag 17 juli, de laatste competitiedag in de discipline Acro op de World Games in Birmingham, USA. In de categorie Heren vier zijn de ogen in het Belgische kamp gericht op Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Viktor Vermeire (Sportac Deinze), Simon De Wever (TK Werchter) & Jonas Raus (Gymfinity). Na hun 2 wereldtitels midden maart in Baku pakken ze het ZILVER tijdens de finale op de Wereldspelen in de categorie Heren vier.

In Birmingham nemen ze het op tegen de teams uit Oekraïne, Duitsland, Israël en Groot-Brittannië. In tegenstelling tot de competitie bij de gemengde paren en meisjes drie konden in deze categorie 5 teams zich selecteren voor deze World Games.

Finale Combined

In de finale nemen Wannes, Viktor, Simon en Jonas het op tegen de jongens uit Groot-Brittannië, Oekraïne en Israël. In een ijzersterke finale tonen onze jongens wat ze waard zijn. Met een totaalscore van 29,360 punten dienen ze enkel de gymnasten uit Groot-Brittannië te laten voorgaan. Het is zilver voor Wannes, Viktor, Simon en Jonas.

 1. GBR 29,890 punten
 2. BEL 29,360 punten
 3. UKR 28,410 punten

Kwalificatie Tempo 

Tijdens de temo-oefening turnen Wannes, Viktor, Simon en Jonas heel sterk. Na hun twee oefeningen sluiten ze hun kwalificatie af met een totaalscore van 56,190 punten en gaan ze als 3de naar de finale. In de finale starten de vier beste teams opnieuw vanaf nul.

 1. GBR: 57.460 punten
 2. ISR: 56.360 punten
 3. BEL: 56.190 punten

Kwalificatie Balans

Wannes, Viktor, Simon en Jonas starten de kwalificaties met hun balansoefening, hier komen ze als eerste team in actie. Na hun eerste oefening staan ze op een 2de plaats. Na de balansoefening zien we onze jongens als 3de team in actie met hun routine in de tempo-competitie.

 1. GBR - 29.320 punten
 2. BEL - 28.290 punten
 3. ISR - 28.060 punten

Meet Wannes, Viktor, Simon & Jonas


"Een wedstrijd moet altijd geturnd worden, alles hangt van het moment af. We hopen goede oefeningen neer te zetten, een medaille is altijd mooi meegenomen." - Wannes, Viktor, Simon & JonasQ&A heren vier Wannes, Viktor, Simon & Jonas  

In voorbereiding van de World Games spraken we met Wannes, Viktor, Simon en Jonas. Hoe werken ze naar dit event en wat zijn hun ambities?


Met welke ambities trekken jullie in juli naar de World Games?

Wij hopen goede oefeningen neer te zetten op de World Games. Daarnaast is een medaille ook altijd mooi meegenomen.

Het WK in Baku was een mooie voorbereiding. Wat hebben jullie van deze wedstrijd meegenomen dat jullie geholpen heeft in de verdere voorbereiding?

Een wedstrijd moet nog altijd geturnd worden. Alles dus hangt van het moment zelf af.

Omschrijf je gevoel in 3 woorden, hoe voelt het om eindelijk naar die World Games te mogen gaan?

Ons gevoel in 3 woorden is: euforisch, onbeschrijflijk en gefocust. We zijn zeer euforisch om naar de World Games te vertrekken, maar tegelijkertijd moeten we ook onze focus bewaren.

Hoe bereiden jullie zich voor in de laatste weken voor deze grote wedstrijd?

De laatste weken dragen wij zo goed mogelijk zorg voor onszelf. We proberen ook om zo efficiënt mogelijk te trainen zodat we er het maximale uit kunnen halen.

Brengen jullie op de World Games dezelfde oefeningen als deze van het WK of hebben jullie hier nog wijzigingen aangebracht?

Wij brengen een nieuwe top balans-oefening.

Rusland en Belarus mogen niet deelnemen aan de World Games. Wat vinden jullie hiervan en wat betekent dit voor jullie?

Het is natuurlijk een zeer spijtige situatie. We vinden het jammer dat ze niet meedoen want we vergelijken ons altijd graag met de besten.

De World Games zijn in Birmingham, wat best wel lang vliegen is. Hoe pakken jullie dat aan om snel gewoon te worden aan het uurverschil en het effect van lang vliegen op je lichaam te minimaliseren?

Als heren 4 moeten wij op de laatste dag van de World Games wedstrijd doen, dus wij hebben genoeg tijd om ons aan te passen aan het uurverschil en de eventuele jetlag weg te werken.

Wanneer zullen jullie met een tevreden gevoel opnieuw richting België komen?

Wij zullen tevreden zijn als team wanneer we nog voor een laatste keer een mooie en goede oefening kunnen brengen. Met een medaille zouden we ook zeer tevreden zijn.

Staat er al wat leuks op de planning na de World Games?

Na de World Games zullen wij alle 4 genieten van een welverdiende vakantie.

Wie van het volledige Belgische team is...
 • Diegene met het grootste ochtendhumeur: Viktor
 • Diegene met de flauwste moppen: Jonas
 • Diegene met de meeste stress: Viktor
 • Diegene op wie je altijd moet wachten: Wannes

Palmares

2022

 • World Games ZILVER
 • Belgisch kampioen
 • Wereldkampioen Balans
 • Vice-wereldkampioen Combined
 • WK Brons Tempo
 • Wereldkampioen Teamklassement

2021

 • Vice Europees kampioen Allround
 • Europees Brons Tempo
 • Allround 4de
 • Vice-wereldkampioen Teamklassement

Bekijk het volledige palmares van Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Viktor Vermeire (Sportac Deinze), Simon De Wever (TK Werchter) & Jonas Raus (Gymfinity).