Helena Heijens & Bram Röttger pakken GOUD op World Games

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 15 jul 2022   ‐   Tweet

#twg2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die in actie komen tijdens de World Games in Birmingham, de grootste internationale competitie in hun sportieve carrière. Op de eerste competitiedag zijn in de discipline Acro de ogen gericht op gemengd paar Helena Heijens & Bram Röttger die het goud pakken.

Vrijdag 15 juli, de eerste competitiedag in de discipline Acro op de World Games in Birmingham, USA. In de categorie gemengd paar zijn de ogen gericht op Belgisch duo Helena Heijens (Acro II Gym) & Bram Röttger (TK Werchter). Na hun 4 wereldtitels midden maart in Baku pakken ze ook het GOUD tijdens de finale op de Wereldspelen in de categorie gemengd paar.

Finale Combined - update

Tijdens een ijzersterke kwalificatie halen ze met hun tempo- en balansoefening een voorsprong van 3 punten op de andere vijf teams. Ook in de finale, waar de vier beste teams opnieuw vanaf nul starten, blijken Helena en Bram te sterk voor hun concurrenten uit Israël, Oekraïne en Duitsland. Met een totaalscore van 29,700 punten pakken ze de titel in Birmingham.

 1. BEL - 29,700 punten
 2. GER - 28,840 punten
 3. ISR - 26,270 punten


Kwalificatie Balans - update

Na hun tempo-oefening zagen we Helena en Bram als laatste team in actie met hun balansoefening. Ook hier laten ze de concurrenten achter zich. Met een totaal score van 59,810 punten plaatsen ze zich als favoriet voor de finale waar we hen in actie zien met hun combined oefening. De finale start om 02.30 uur Belgische tijd. 

 1. BEL: 59,810 punten
 2. ISR: 56,860 punten
 3. GER: 56,540 punten

Kwalificatie Tempo

Helena en Bram starten hun kwalificaties als tweede team met hun tempo-oefening. Met spectaculaire hoogtes en knappe landingen zetten ze de toon voor Team BELGYM tijdens deze Wereldspelen. Met een totaalscore van 29,980 punten laten ze hun concurrenten ruimschoots achter zich. Israël staat voorlopig tweede, Duitsland derde.

 1. BEL: 29,980 punten
 2. ISR: 28,250 punten
 3. GER: 27,900 punten


Competitie format

Voor de gymnasten in de discipline Acro staan tijdens de World Games 3 oefeningen op het programma. De 6 gekwalificeerde teams komen met hun tempo- en balansoefening tijdens de kwalificaties in actie. In de finale komen de 4 beste teams uit de kwalificaties, som van balans en tempo, opnieuw in actie. Hier brengen de teams een combinatie van tempo- en balanselementen en start iedereen opnieuw vanaf nul. De volgorde tijdens de finale wordt, net zoals deze in de kwalificaties, bepaald door lottrekking. Het team dat hier de hoogste score weet neer te zetten pakt het goud.

Verdere programma Team BELGYM

 • 16 juli: Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) - Acro meisjes drie
 • 17 juli: Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Viktor Vermeire (Sportac Deinze), Simon De Wever (TK Werchter) & Jonas Raus (Gymfinity) - Acro heren vier
 • 17 juli: Sam D'hoop (Turnkring Oostakker) - Tumbling heren

Meer info programma

Wat zijn de World Games?

De World Games, of Wereldspelen, zijn een internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn en vinden net als de Olympische Spelen om de vier jaar plaats. De elfde editie, met zo'n 4 000 atleten uit 37 sporten, gaat van 7 tot 17 juli door in het Amerikaanse Birmingham. I

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen