World Games: Wannes Vlaeminck, Viktor Vermeire, Simon De Wever & Jonas Raus pakken zilver op World Games

Delphine Gosseye   ‐  Zondag 17 jul 2022   ‐   Tweet

#twg2022

Ze zijn met tien, tien gymnasten die in actie komen tijdens de World Games in Birmingham, de grootste internationale competitie in hun sportieve carrière. Na hun teamgenoten zijn het Wannes Vlaeminck, Viktor Vermeire, Simon De Wever & Jonas Raus die ZILVER pakken op de Wereldspelen.

Zondag 17 juli, de laatste competitiedag in de discipline Acro op de World Games in Birmingham, USA. In de categorie Heren vier zijn de ogen in het Belgische kamp gericht op Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Viktor Vermeire (Sportac Deinze), Simon De Wever (TK Werchter) & Jonas Raus (Gymfinity). Na hun 2 wereldtitels midden maart in Baku pakken ze het ZILVER tijdens de finale op de Wereldspelen in de categorie Heren vier. 

In Birmingham nemen ze het op tegen de teams uit Oekraïne, Duitsland, Israël en Groot-Brittannië. In tegenstelling tot de competitie bij de gemengde paren en meisjes drie konden in deze categorie 5 teams zich selecteren voor deze World Games.

Finale Combined

In de finale nemen Wannes, Viktor, Simon en Jonas het op tegen de jongens uit Groot-Brittannië, Oekraïne en Israël. In een ijzersterke finale tonen onze jongens wat ze waard zijn. Met een totaalscore van 29,360 punten dienen ze enkel de gymnasten uit Groot-Brittannië te laten voorgaan. Het is zilver voor Wannes, Viktor, Simon en Jonas.

  1. GBR 29,890 punten
  2. BEL 29,360 punten
  3. UKR 28,410 punten


Kwalificatie Tempo - update

Tijdens de temo-oefening turnen Wannes, Viktor, Simon en Jonas heel sterk. Na hun twee oefeningen sluiten ze hun kwalificatie af met een totaalscore van 56,190 punten en gaan ze als 3de naar de finale. In de finale starten de vier beste teams opnieuw vanaf nul.

  1. GBR: 57.460 punten
  2. ISR: 56.360 punten
  3. BEL: 56.190 punten

Kwalificatie Balans

Wannes, Viktor, Simon en Jonas starten de kwalificaties met hun balansoefening, hier komen ze als eerste team in actie. Na hun eerste oefening staan ze op een 2de plaats. Na de balansoefening zien we onze jongens als 3de team in actie met hun routine in de tempo-competitie.

  1. GBR - 29.320 punten
  2. BEL - 28.290 punten
  3. ISR - 28.060 punten

Competitie format

Voor de gymnasten in de discipline Acro staan tijdens de World Games 3 oefeningen op het programma. De 5 gekwalificeerde teams komen met hun tempo- en balansoefening tijdens de kwalificaties in actie. In de finale komen de 4 beste gymnasten uit de kwalificaties, som van balans en tempo, opnieuw in actie. Hier brengen de teams een combinatie van tempo- en balanselementen en start iedereen opnieuw vanaf nul. De volgorde tijdens de finale wordt, net zoals deze in de kwalificaties, bepaald door lottrekking. Het team dat hier de hoogste score weet neer te zetten pakt het goud.


Wat zijn de World Games?

De World Games, of Wereldspelen, zijn een internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn en vinden net als de Olympische Spelen om de vier jaar plaats. De elfde editie, met zo'n 4 000 atleten uit 37 sporten, gaat van 7 tot 17 juli door in het Amerikaanse Birmingham. I

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen