Corona update vanaf 27 juni

Delphine Gosseye   ‐  Zondag 27 juni 2021   ‐   Tweet

#wearegym

Vanaf 27 juni worden er nieuwe versoepelingen in de sportprotocollen doorgevoerd, wat moet je weten?

Vanaf 27 juni kunnen we opnieuw onder normale omstandigheden sporten. Er gelden geen limieten meer op het aantal sporters per groep en onderling contact is, voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport, mogelijk. Dit geldt zowel voor sporten in georganiseerd als in niet-georganiseerd verband. De densiteitsregels (30m²/10m²) ter reductie van de capaciteit van de sportinfrastructuur zijn niet langer verplicht. Ze kunnen wel een nuttige beheersmaatregel zijn indien de indoor infrastructuur over beperkte ventilatiemogelijkheden beschikt. Kleedkamers en douches mogen opnieuw open met het advies steeds een optimale ventilatie te voorzien. Lokale overheden kunnen steeds andere beperkingen opleggen.

  Sportkampen

  • Voor deelnemers aan sportkampen geldt wel nog een limiet op het aantal sporters per groep, vanaf 25 juni is dit maximum 100 deelnemers, vanaf 30 juli is dit maximum 200 deelnemers
  • Overnachtingen zijn toegelaten bij sportkampen
  • Horeca-activiteiten bij sporttrainingen en -wedstrijden kunnen indien gewenst volgens het take-away principe worden georganiseerd.
  #wearegym #wearesafe

  Reacties op dit bericht

  Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen