Dit zijn de nieuwe Belgische kampioenen

  ‐  Dinsdag 30 mei 2023   ‐   Tweet
Erika Pinxten en Victor Martinez werden Belgisch kampioen in de discipline Toestelturnen

Van 27 tot 29 mei stonden de Belgische kampioenschappen op het programma, dé afsluiter van een fantastisch wedstrijdseizoen. Onze gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes en jongens, Acro, Trampoline, Tumbling en Ritmiek gaven dit weekend nog een allerlaatste keer het beste van zichzelf. 

Toestelturnen meisjes en jongens

De gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes en jongens, Acro en Ritmiek A- en B-niveau verzamelden in Halle aux Fores te Libramont voor het Groot Belgisch kampioenschap. 

Zaterdagnamiddag kwamen de seniores in de disciplines Toestelturnen meisjes en jongens in actie. Bij de meisjes turnde Erika Pinxten (Tk Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) zich met 49,450 punten naar de Belgische titel. Margaux Dandois (Oefening Geeft Kracht Duffel) pakte het zilver en Alice Francoy (Vaste Vuist Lauwe) was goed voor brons. Ylea Tollet (De Gympies Keerbergen) eindigde met drie toestellen op een vierde plaats. Jutta Verkest (Gymflex) kwam op dit Belgisch kampioenschap in actie op de damesbrug en balk. 

Bij de seniores jongens maakte Victor Martinez (Gymnastique Club de Malmedy) zijn favorietenrol waar. Hij volgt zichzelf op als Belgisch kampioen met 79,350 punten. Yureck Van Eetvelt (Tk Kerels Waasmunster vzw) en Marceau Wiseur (Gym Club La Courtoise) vervolledigden het Belgische podium. 

(Belgische kampioenen A-Seniores Toestelturnen meisjes en jongens - Foto FfG)

Acro 

Maandag kwamen onze seniores in de discipline Acro in actie. Bij de seniores zagen we enkel gymnasten in de categorieën Gemend Paar en Meisjes Drie aan het werk. 

In categorie Gemengd Paar wisten de Vlaamse kampioenen Gilles Saliën en Mila De Wit (TK Werchter) met 82,310 punten nu ook de Belgische titel in de wacht te slepen. Het zilver ging naar Fenne Wendelen en Arne Desmedt (Art Gym) en het brons was voor Mayline Tsoi en Flor Buelens (Art Gym). 

(Belgische kampioenen A-Seniores Acro - Gemengd Paar - Foto FfG)

In de categorie Meisjes Drie maakten Sofie Jaeken, Lauren Verbrugghe en Mirte Vercauteren (Art Gym - Ambitious Pro Gymnastics - Sportac Deinze) hun favorietenrol waar. Zij kroonden zich tot de nieuwe Belgische kampioenen met 86,480 punten. Ella-Louise Sem, Pauline Calus en Emma Naudts (OTM Gent vzw) pakten het zilver en Julie Van Deyck, Lotte Somers en Janne Somers (TK Werchter) waren goed voor brons. 

(Belgische kampioenen A-Seniores Acro - Meisjes drie - Foto FfG)

Trampoline 

De gymnasten Tumbling en Trampoline in het A- en B-niveau sprongen dit weekend om de Belgische titels in Sport Vlaanderen Brugge. Het werd een spannende wedstrijd!

In de discipline Trampoline wist Brent Declerck (WIK Oostende) bij de seniores de Belgische titel binnen te halen met 55,640 punten. Het zilver ging naar Kilian Frateur (Blauwput Omnisport) en het brons was voor Florian Vandenberghe (Lenig & Vlug Beveren-Leie).

Bij de meisjes was het Merel Wirtgen (Lenig & Vlug Beveren-Leie) die het eremetaal in ontvangst mocht nemen met 48,220 punten. Lise Doorakkers (Turnkring Oostakker) mag de titel van Vice-Belgisch kampioen achter haar naam schrijven en het brons was voor Luna Peiren (Lenig & Vlug Beveren-Leie).

(Belgische kampioenen A-Seniores Trampoline - Foto Marjan De Muyer)

In de discipline Trampoline synchroon wisten Florian Vandenberghe en Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) de beste scores neer te zetten met 47,990 punten. Florian mocht vorig jaar ook al plaatsnemen op het hoogste schavotje, toen nog met partner Simon Debacker. Simon Debacker en Rien Denolf (Lenig & Vlug Beveren-Leie) waren dit Belgisch kampioenschap goed voor zilver en Kim Steenhouwer en Mathieu Verhelle eindigden knap derde.

Ook bij de meisjes ging de Belgische titel naar Lenig & Vlug Beveren-Leie. Eki Davis en Nadira Decraene (Lenig & Vlug Beveren-Leie) wisten met 43,090 de Belgische titel in de wacht te slepen. Het zilver ging naar Juul Renders en Kobie Indeherberg (Turn Around Bierbeek) en Linde Guldemont en Nette Eeckhout (GymMAX) waren goed voor brons.

(Belgische kampioenen A-Seniores Trampoline synchroon - Foto Marjan De Muyer)

Maandag kwamen de gymnasten in de discipline Dubbele Minitrampoline in actie. Bij de seniores jongens zette Kobe Antheunis (Sterk en Lenig Drongen) met 56,100 punten een sterke prestatie neer en volgt hiermee zichtzelf op als Belgisch kampioen. Vlaams kampioen Brent Declerck (Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge) werd tweede en Jesse Croonenberghs (Wild Gym) mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Bij de meisjes volgt Lore Bosmans (CSA Kempen) zichzelf op als Belgisch kampioen. Zij mocht afgelopen weekend plaatsnemen op het hoogste schavotje met een score van 48,600 punten. Haar ploegmaat Teodora-Ioana Teodoru (CSA Kempen) pakte het zilver en Lisa Doorakkers (Turnkring Oostakker) werd knap derde. 

(Belgische kampioenen A-Seniores Dubbele Minitrampoline - Foto Marjan De Muyer)

Tumbling

Zaterdagavond was het de beurt aan de gymnasten in de discipline Tumbling. Manten Goedertier (Turnkring Oostakker), vorig jaar nog Vice-Belgisch kampioen, mocht bij de seniores jongens met 52,900 punten plaatsnemen op het hoogste schavotje. Dylan Geybels (Gymka) mocht het zilver op zijn naam schrijven en Lars Peters (Turnkring Bilzen vzw) was goed voor brons.

Bij de meisjes ging het goud naar Evi Milh (Turnclub De Zeester vzw) met 49,700 punten. Sara Neyrinck (K.T. Aalst) eindigde op een knappe tweede plaats en Fran Renders (Gymplus vzw) vervolledigde het Belgische podium.

(Belgische kampioenen A-Seniores Tumbling - Foto Marjan De Muyer)

Ritmiek

Maandag kwamen ook onze gymnasten in de discipline Ritmiek in actie op het Groot Belgisch kampioenschap . Het werd een spannende wedstrijd in Libramont! Béatrice Valeanu (Brussels GR) veroverde de Belgische titel bij de seniores met 103,100 punten. Alessia Verstappen (Happy Gym) werd knap tweede en Laura Kestens (Forza Ritmica) vervolledigde het podium.

(Belgisch kampioen A-Seniores Ritmiek - Foto FfG)

Ook in het B-niveau en in de jongere leeftijdscategorieën turnden heel wat enthousiaste gymnasten zich op het podium. Alle resultaten vind je op de activiteitenpagina's. De Belgische titels in de discipline Rope Skipping werden eerder dit seizoen verdeeld. Bekijk hier de resultaten van het Belgisch kampioenschap Rope Skipping Individueel en Belgisch kampioenschap Rope Skipping Teams

Een hele dikke proficiat aan alle gymnasten die dit weekend in actie kwamen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen