Update EK TU TRA: Anne Leemans wordt Europees kampioen tumbling bij de juniores! Brons voor Evi Milh!

Tine Van Bossuyt   ‐  Zondag 3 apr 2016   ‐   Tweet

#ekvalladolid

Prachtige prestatie van de seniores trampoline op het EK Trampoline in Spanje

Van donderdag 31 maart tot zondag 3 april gaat het Europees Kampioenschap Trampoline en Tumbling door in het Spaanse Valladolid. Via deze weg houden we jullie op de hoogte van de prestaties van onze Belgen!

Zondag 3 april: Finaledag!

ANNE LEEMANS WORDT EUROPEES KAMPIOEN TUMBLING BIJ DE JUNIORES, EVI MILH KAAPT HET BRONS WEG! VIJFDE PLAATS VOOR JORIS GEENS EN SIMON DE BACKER (TRS), VIERDE PLAATS TACHINA PEETERS (TUM)

De laatste dag op dit EK: FINALEDAG! Heel wat van onze Belgische tumbling en trampoline toppers mogen vandaag meestrijden om de medailles. In de voormiddag is het aan Noah Houbrechts en Tachina Peeters op de tumblingbaan.
Voor Noah is dit zijn eerste EK hij springt twee mooie reeksen (64.3) maar moet zijn meerdere erkennen in de Russen, de Britten en een Deen. Noah mag best trots zijn op zijn 8ste plaats. De Deen Steffensen gaat onverwacht met de overwinning lopen.
Tachina springt de pannen van het dak (66.4), ze moet enkel (je kan het al raden) Engeland en Rusland laten voorgaan.
Anna Korbeinikova (RUS) neemt zoals verwacht de gouden medaille mee naar huis.

Ook Joris Geens en Simon De Backer mogen zich opnieuw bewijzen. Ze plaatsten zich als zevende voor deze finale, tonen een stabiele oefening en schuiven zelfs nog enkele plaatsen op. Na Loïc Lenoir zijn 16de plaats individueel is dit opnieuw ongezien in België. Een VIJFDE PLAATS! Fantastisch! Knap werk heren!

In de namiddag mogen Evi Mihl en Anne Leemans dit EK afsluiten voor België. Anne moet niet onderdoen voor haar leeftijdsgenoten, integendeel. Ze plaatst zich als tweede voor deze finale, een medaille is dus zeker haalbaar. Het is spannend tot het einde, en ja hoor…Anne zet twee topreeksen neer en kroont zicht tot Europees kampioene bij de juniores FANTASTISCH gedaan Anne!

Voor Evi is dit allemaal nieuw, op haar eerste EK haalt ze een finale als vijfde. Maar in een finale kan alles, dat bewijst ze door alles te geven en door twee mooie reeksen neer te zetten, het brons weg te kapen. Wat een debuut, een dikke proficiat Evi!

In de discipline tumbling moet Kristof Willerton (GBR) zijn meerdere erkennen in Tagir Murtazaev (RUS).

2 april - wedstrijdddag 3

Loïc Lenoir (WIK Oostende) wordt knap 16de! Joris Geens en Simon Debacker springen zich tot in de finale van het synchroon springen!

Tijd om te bekomen van de prachtige team prestatie die ons trampolineteam gisteren neerzette was er niet.
Joris Geens en Simon De Backer moeten onmiddellijk opnieuw aan de bak. Dit keer als synchroon paar. Maar ochtendstond heeft goud in de mond, ze turnen hun oefeningen mooi uit (82.7) en staan derde na hun blok. Het was nagelbijten tot het einde maar ze worden knap zevende en mogen zondag aantreden in de FINALE! Proficiat heren!
Tussen de wedstrijden van de Belgen door krijgen we enkele spannende teamfinales te zien. Het zijn voornamelijk Rusland en Engeland die het onderling uitvechten. Engeland wint het op tumbling en wordt zowel bij de dames als bij de heren Europees kampioen. Meer nog, ook bij de junioren pakken ze beide titels.

Op de dubbele-mini is het Rusland boven zowel bij de dames als bij de heren.

’s Avonds mag Loïc aantreden in de halve finale. Hij plaatste zich gisteren knap als 19de op maar liefst 72 deelnemers. Enkel de eerste acht gaan door naar de finale,
geen eenvoudige opdracht. Loïc haalt alles uit de kast en toont een mooie oefening. Dit wordt beloond! Hij schuift zelfs nog enkele plaatsen op! Met een16de plaats is dit de beste Belgische prestatie ooit op een Europees tornooi! Knap werk Loïc!
De strijd tussen Ushakov en Hancharou gaat lustig door. Dit keer is het opnieuw Hancharou die de wedstrijd naar zich toe trekt. Benieuwd op Ushakov morgen zijn zenuwen wel onder controle krijgt.
Morgen sluiten we dit EK af met een dag vol FINALES!

Noah Houbrechts turnt als eerste om 10u30. Nadien komen Joris Geens en Simon De Backer in actie om 11u. Tachina Peeters treedt aan om 11u45 en onze juniores Anne Leemans en Evi Milh mogen dit EK afsluiten om 17u15. Alles is live te volgen via de livestream en onze facebookpagina!


Vrijdag 1 april - wedstrijdddag 2

Wat een dag... Teamfinale voor ons herenteam bij de seniores - 4de plaats!
Finale voor Anne, Evi en Noah op tumbling en halve finale voor Loïc!
Vandaag was het de beurt aan onze Belgische mannenploeg op de trampoline: Simon Debacker, Loïc Lenoir, Joris Geens en regerend Belgisch kampioen Ben Van Overberghe. Heel wat mannelijk geweld aan het werk dus. En ze doen het ook helemaal niet slecht, integendeel! Ze staan knap hun mannetje in een uiterst sterk deelnemersveld. Alle vier de heren springen een heel stabiele opgelegde reeks. Ook in hun tweede reeks laten ze het niet afweten. Meer nog, Loïc mag na zijn reeks stiekem dromen van een halve finale. En ja hoor! Hij mag morgen opnieuw springen in de HALVE FINALE!

De Russische vice-Olympisch kampioen Ushakov staat tweede na de Wit-Rus Hancharou die we in december nog aan het werk zagen op het Gymgala!

Het is nagelbijten tot het einde want België maakt kans op een teamfinale voor het eerst in de geschiedenis. Met een knappe vierde plek op twintig deelnemende landen mogen de heren ’s avonds nog eens aantreden in de teamfinale. Opnieuw laten ze mooie oefeningen zien. Ze bevestigen en worden 4de van Europa! WAT

WAT EEN PRESTATIE!
Ook Wannes Geens mocht weer aan de slag vandaag. Hij haalde als eerste Belg zijn selectie. Dubbele mini is zijn beste toestel en gaat resoluut voor een finale. Hij sprong een prachtige eerste reeks, in zijn tweede reeks deed hij een huizenhoge triple maar helaas overroteerde hij. Hij eindigt als 14de.

Op tumbling is het de beurt aan de junioren! Anne Leemans is geen onbekende op EK's en jeugd WK's. Al van kinds af verzamelde ze de nodige medailles op grote wedstrijden. Vandaag trad ze voor de laatste keer aan als junior. En met succes! DE FINALE IS BINNEN!

Voor Evi Milh is het allemaal nieuw. Twee jaar geleden liet ze toestelturnen achter zich en begon ze te tumblen. Hier staat ze dan maar mooi op haar eerste EK. Twee mooie reeksen en OOK VOOR HAAR EEN FINALE!

Noah laat het niet afweten op de tumblingbaan, hij breekt zijn persoonlijk record met meer dan 1,5 punt. Hij komt zondag opnieuw in actie in zijn eerste EK finale, van een debuut gesproken!

Donderdag 31 maart - wedstrijddag 1

Vandaag, op de eerste dag van het EK, zagen we meteen al enkele van onze toppers aan het werk. Op de trampoline trapt Wannes Geens het EK voor de Belgen op gang. Hij blesseerde zich gisteren echter aan zijn voet maar zet toch alles op alles. Hij springt een mooie opgelegde reeks maar in zijn vrije reeks gaat hij onderuit. Kop op Wannes! Morgen een nieuwe kans op DMT.

Ook Tachina Peeters en Silke Vermeulen, onze senioren meisjes tumbling, turnden vandaag hun voorronde. De spanning was te snijden, Tachina werd op het laatste WK zesde een finale lag dus binnen handbereik. Spannend! Ze weet te bevestigen en gaat zondag naar de finale. Silke verscheen voor het eerst op het Europees toneel. Na haar bronzen medaille op de WAGC drie jaar geleden in Sofia treedt ze opnieuw aan op een grote wedstrijd. En met succes, ze zet twee mooie reeksen neer.

Vice-wereldkampioen Anna Korobeinikova sprong op haar 33ste verjaardag twee fantastische reeksen en gaat zondag als eerste de finale in. Bij de mannen zoals verwacht Engeland en Rusland boven. Willerton moet enkel de Rus Murtazaev voor laten gaan, het verschil is minimaal.

Morgen is onze Belgische mannenploeg op de grote trampoline aan de beurt. Deze ploeg bestaat uit Simon Debacker, Loïc Lenoir, Joris Geens en Ben van Overberghe. Bij de junioren tumbling is het de beurt aan Anne Leemans, Evi Mihl en Noah Houbrechts. Wannes Geens komt ook opnieuw in actie, dit keer op de dubbele-minitrampoline.

Vanaf 12u30 kan je alles opnieuw volgen via deze livestream.

Woensdag 30 maart

Voor enkele Belgen is het onmiddellijk knallen. Morgen zien we Tachina en Silke op de tumblingbaan aan het werk en Wannes op de trampoline. Vanaf 12u30 kan je alles volgen via de livestream.

De tumblingcompetitie wordt een ware titanenstrijd tussen Rusland en Engeland. In alle categorieën treden ze met een volledige ploeg aan. Het is vooral uitkijken naar heersend Europees kampioen Kristof Willerton. We zagen hem vorig jaar op het Vlaams kampioenschap voor het eerst ter wereld een drievoudige gestrekte salto doen. Schudt hij dat hier ook terug uit zijn mouw? En wat doen zijn grootste concurrenten Podust en Murtazaev? Bij de meisjes zien we oudgediende Anna Korobeynikova terug op het toneel verschijnen. Zij krijgt zeker en vast de nodige concurrentie van Lucie Colebeck en Rachel Davies en ook onze Belgische Tachina Peeters strijdt zeker en vast mee voor een plekje in de finale en wie weet wel een medaille.

Dubbele-mini zal ook weer voor spektakel zorgen, zeker nu de Spanjaard Perez een thuismatch springt. Hij draait met gemak viervoudige salto’s en hoopt hier dan ook het goud mee weg te kapen in zijn eigen land. Bij de senioren zien we geen Belgen aan het werk.

DUIMEN OMHOOG VOOR DE BELGEN!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen