Enkele tools voor kwaliteitsvolle trainingen

Melanie Verstockt   ‐  Woensdag 20 september 2023   ‐   Tweet


We willen jullie graag informeren over onze Gymfed-tools, die speciaal ontworpen zijn om je trainingen te verbeteren. Hier zijn de vijf meest handige tools voor onze trainers en clubs. Wacht niet langer en verken ze direct! 

Coach@Home - Inspiratievideo's gebundeld in één online platform

Hoe maak ik mijn opwarming interessanter voor mijn sporters? Wat moet ik doen voor de fysieke voorbereiding? Hoe kan ik het beste ondersteunen bij een specifiek element? Onze inspiratietool "Coach@Home" staat klaar om jou als trainer te helpen bij de optimale begeleiding van jouw sporters! Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden, laten we jullie via korte filmpjes kennis maken met oefenstof. Kwaliteit, creativiteit en inspiratie en innovatie staan centraal. Neem een kijkje bij de verschillende disciplines en thema’s of zoek via de zoekrobot. Of je nu een recreatieve of competitieve trainer bent, er is voor ieder wat wils! Kortom, een onmisbaar hulpmiddel voor elke Gymfed-trainer. 

Als Gymfed-trainer heb je toegang tot het basispakket van deze online inspiratietool. Met een clubabonnement heb je bovendien toegang tot alle online video's en bakkenvol inspiratie voor jouw volgende training. Nog geen club-abonnement? Contacteer ons en wij bezorgen jouw club meer info!

> De handleiding kan je hier raadplegenTrainersapp - Registratietool voor sporters en trainers

Wil je de aanwezigheden van jouw sporters en je trainingsuren bijhouden? Dan biedt de Gymfed Trainersapp de oplossing! Een handige webapplicatie (pc en mobiel) die vooral tot doel heeft de administratie rond de aanwezigheden van de leden en registratie van de uren voor de trainers en het bestuur te vereenvoudigen.

Vind de trainers app op https://app.gymfed.be/ en ontdek de mogelijkheden!
Ook excel-sjablonen beschikbaar! Zie linkerkolom!
Wist je dat je in de maanden augustus, september en oktober de app GRATIS kan testen?

> De handleiding kan je hier raadplegen.


Evaluatiemodule Gymstars - Evaluatie online registreren

Wil je de basisbewegingen zoals handenstand, rad, koprol,... aanleren? Dan is Gymstars het ideale programma! Het programma boordevol turnoefeningen voor kinderen van 6 tot 14 jaar bevat alle basisoefeningen die je in je training kunt integreren. Voor elke oefening zijn er handige kijkwijzers beschikbaar met de belangrijkste aandachtspunten, voorbereidende oefeningen, veelvoorkomende fouten en corrigerende tips. Bovendien biedt de online evaluatiemodule de mogelijkheid om de prestaties van je sporters online bij te houden. De module is exclusief toegankelijk voor Gymfed-clubs en rechtstreeks gelinkt aan de trainingsgroepen in het ledenbeheer. Je kunt de resultaten later eenvoudig downloaden als Excel-bestand.


GymBIEB en Documenten - Sporttechnische ondersteuning

Met een archief van meer dan 900 bestanden in de GymBIEB en meer dan 800 bestanden bij 'Documenten', bieden wij als federatie onze clubs en trainers een uitgebreid scala aan sporttechnische ondersteuning. Ben je op zoek naar jurycursussen, technische reglementen, de algemene richtlijnen of juryformulieren? Dan kan je terecht bij de 'Documenten'. Eerder op zoek naar cursussen van het Kaderweekend of andere literatuur die je helpt bij het aanleren van elementen? Dan kan je terecht in de GymBIEB. Neem zeker een kijkje!

> De handleiding kan je hier raadplegen.


Mijn trainingsgroepen - Overzicht en communicatie van en naar jouw groepen

In 'Mijn Gymfed' vind je moeiteloos en snel al jouw trainingsgroepen terug. Hierdoor kan je als trainer eenvoudig communiceren met de sporters in jouw groep(en) en hun gegevens raadplegen. Of je nu individuele berichten wilt sturen of naar je hele groep, het is buitengewoon praktisch! 

Opgelet: Deze info is enkel beschikbaar als de club jou trainer gelinkt heeft aan de correcte trainingsgroep(en) in het 'Ledenbeheer'.

> De handleiding kan je hier raadplegen.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen