GOUD & BRONS op Finale WAGC Acro 11-17 jaar

‐  Donderdag 24 juni 2021   ‐   Tweet

#weareacro

World Age Group Competitions Acro

Van 23 tot 29 juni gaat in Genève, Zwitserland, de World Age Group Competition Acro door. In totaal kwamen in de categorie 11-17 jaar 4 Belgische teams in actie, werden er 3 finales in de wacht gesleept én behaalden we een gouden en bronzen medaille.

FINALE 24/6

Roos Van Hulle en Aukje Quivreux van Gymclub Altis Eeklo traden als laatste meisjes paar in hun categorie aan en zette een klasse oefening neer zonder fouten. Met een fantastische score van 28.100 punten springen ze over de grote favorieten uit Rusland en kronen ze zich tot kampioen! Een Knappe prestatie van onderman Aukje die eerder in 2016 eveneens goud behaalde op de WAGC in China als bovenpartner. Wauw!

PODIUM

• België 28.100
  • Rusland 27.950
  • Portugal 27.350

Het tweede meisjes paar Kyra Van Dam en Nora Dejonghe (Ambitious Pro Gymnastics) zette in de kwalificaties ook een zeer knappe prestatie neer maar door de 1 per land regel mochten zij helaas niet deelnemen aan de finale.

Daarna was het de beurt aan mixed pair Siena Willemsens en Seppe Geusens (Gymfinity). Zij brachten tijdens de finale hun tempo-oefening. Met een totaalscore van 26.500 punten eindigen ze op een knappe 6de plaats!

PODIUM

• Israël 28.200
  • Portugal 27.850
  • Groot-Brittannië 27.450

Als laatste zagen we het tweede team van Gymclub altis Eeklo, Mona Batsleer, Laura De Laere en Oona Strobbe aan het werkOok zij wisten net als deze ochtend een knappe tempo-oefening neer te zetten, goed voor 27.150 punten. Ze selecteerden zich als 3de voor de finale en konden die plaats ook behouden in de finale.

• Rusland 28.250
  • Israël 27.850
  • België 27.150

KWALIFICATIES

DAG 2 - 24/6

Nora en Kyra - Ambitious Pro Gymnastics kwamen als eerste team in actie vandaag en turnde een knappe oefeningen. Goed voor een totaalscore van 54,700 punten. Daarna was het de beurt aan Roos en Aukje - GC Altis Eeklo. Ook zij gaven het best van zichzelf en en springen met 54,950 net boven het andere Belgische team. Dat betekent dat we Roos & Aukje terug zien in de finale deze middag.

Als laatste was het de beurt aan het meisjes drie van Gymclub Altis Eeklo. Mona, Oona en Laura turnde een knappe oefening met een kleine aarzeling in een tempodeel. De meisjes eindigen met een totaalscore van 55,000 op een derde plaats en plaatsen zich zo voor de finale!

We zien dus drie team terug in de final deze middag.

DAG 1 - 23/6

Na de eerste oefening (tempo) mogen we bij de meisjes paren al een derde (Nora en Kyra - Ambitious Pro Gymnastics) en vierde plaats (Roos en Aukje - GC Altis Eeklo) in de rangschikking noteren, beide teams scoren 27,200 punten en gaan morgen met dezelfde score starten aan hun 2de oefening.

Ook het trio (Mona, Oona en Laura - GC Altis Eeklo) kon zich al op een vierde plaats nestelen, ze behaalden dezelfde score 27.700 als het team van Portugal dat op de derde plaats staat.

Het mixed pair (Siena en Seppe - Gymfinity) turnde vandaag hun beide oefeningen! Een knappe tempo-oefening leverde hen een mooie voorlopige 4de plaats plaats op. Bij balans ging het wat minder en zorgde een val voor een lagere score dan verwacht. Zij mogen echter morgen nog als laatst geplaatste team naar de finale en kunnen zich daar opnieuw bewijzen met een top tempo oefening.