Goud voor Aukje, Liset en Marthe op WAGC!

  ‐  Woensdag 23 maart 2016   ‐   Tweet

#wagcacrobel

De eerste resultaten van het WAGC zijn bekend.

Vrijdag 25 tot zondag 27 maart 2016 vindt de 'Acrobatic Gymnastics World Age Group Competition' 2016 plaats. Deze wedstrijd gaat door in Putian, China. Er nemen 14 teams (35 gymnasten) deel uit de clubs: Sportac Deinze, Volharding Boom, TK Werchter, Gymclub Altis Eeklo, TK Alken-Wild Gym en OTM Gent

De hele delegatie is erg aangedaan door de berichten uit België. Hun gedachten zijn bij het thuisfront!

In dit artikel houden we jullie op regelmatige basis op de hoogte van de stand van zaken op het WAGC. Blijf dus zeker dit artikel volgen!

Vrijdag 25 maart 2016

De juniores gymnasten zijn toegekomen in China! volg hen op volgende link: https://www.gymfed.be/nieuws/de-junioren-zijn-aang...

Donderdag 24 maart 2016: eerste GOUDEN medaille voor Belgische team!

14:27

Het trio Aukje Quivreux, Liset Lorré en Marthe Van de Kere (Gymclub Altis Eeklo) hebben de eerste medaille gewonnen op de World Age Group Games in Putian (China). Zij wonnen met 27,900 ptn. meteen een gouden plak! Ook Charlotte en Pieter (Sportac Deinze) toonden een mooie oefening en behaalden de 6e plaats met 27,200 ptn. Simon en Rajo (TK Werchter) grepen jammer genoeg naast een podiumplaats en werden 4e met 26,950 punten. Het meisjespaar Alessia en Talia (Sportac Deinze) zagen, na een jammerlijke val in de finale, een medaille aan hun neus voorbij gaan. Zij behaalden de 8e plaats. Proficiat aan alle gymnasten!


9:00

Vandaag werden de kwalificaties afgewerkt bij de mixed pairs en mannenparen. Seppe en Margot (Volharding Boom) kregen 26.950 voor hun balansoefening, Charlotte en Pieter (Sportac Deinze) scoorden 27.100. Simon en Rajo (TK Werchter) kregen 26.050 voor hun tempo-oefening. Pieter en Charlotte en Simon en Rajo turnen later vandaag de finale. Ook Alessia en Talia (Sportac Deinze) en het trio Aukje, Liset en Marthe (Gymclub Altis Eeklo) zullen vandaag in de finale te zien zijn. We wensen hen alvast veel succes toe!


Woensdag 23 maart 2016 - Eerste kwalificatieronde WAGC
De eerste scores van de kwalificatie WAGC 11-16 zijn gekend. Talia De Troyer & Alessia Demuynck (Sportac Deinze) zijn voorlopig 6de met een score van 27.400 voor hun balansoefening. Janne Van Houdt & Xenia Van Thienen (TK Werchter) eindigen voorlopig op een 9de plaats, met een score van 27.150 voor hun balansoefening. Met 27.700 voor hun tempo oefening, belanden Liset Lorré & Aukje Quivreux & Marthe Van De Keere voorlopig (Gymclub Altis Eeklo) op de 2de plaats. Simon De Wever & Rajo Timmermans (TK Werchter) behaalden 26.900 voor hun balansoefening, waarmee ze voorlopig 3des eindigen. Tot slot behaalden onze twee MXP ook een goede score met hun tempo oefening! Seppe Beyens & Margot Bogaerts (Volharding Boom) behaalden 26,650 en Pieter Everaert & Charlotte Van Royen (Sportac Deinze) kregen 27.200 punten voor hun oefening.

Drie teams brachten reeds hun tweede oefening op het WAGC Acro in China. Talia De Troyer & Alessia Demuynck (Sportac Deinze) behaalden 27.550 met hun tempo oefening. Janne Van Houdt & Xenia Van Thienen (TK Werchter) scoorden 26.600 met hun tempo oefening en het trio Liset Lorré & Aukje Quivreux & Marthe Van De Keere voorlopig (Gymclub Altis Eeklo) behaalden een score van 27.800 voor hun balansoefening. Talia en Alessia gaan morgen als vijfde naar de finale, Aukje, Liset en Marthe gaan als tweede de finale in!

Morgen wordt de laatste selectie voor gemengde paren en heren paren in de voormiddag geturnd. Alle finales gaan door in de namiddag.

We houden jullie op de hoogte...

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen