Julie Meyers zet punt achter turncarrière

Elien Van Deynse   ‐  Zondag 11 nov 2018   ‐   Tweet

#wearegym

Julie Meyers in actie op EK & WK - Foto's Thomas Schryer


Julie Meyers (Tk Sta Paraat Hasselt) zet na het wereldkampioenschap in Doha definitief een punt achter haar carrière als topsportgymnast. Julie Meyers was een vaste waarde in het Belgische meisjesteam!

Julie Meyers maakte in het 1ste middelbaar als beloftevolle gymnast de overstap naar het topsportcentrum te Gent . Een mooie carrière stond haar te wachten.

In 2014 kwam ze als junior in actie op de Massilia (Open) in Marseille (FRA). Samen met haar team eindigde ze op de 9de plaats. Ook individueel kwam ze in actie.

Op het Belgisch kampioenschap in 2015 pakte Julie brons in Malmedy. Haar junioren carrière verliep van een leien dakje. Ook op de FIT-Challenge datzelfde jaar presteerde ze goed en eindigde ze met haar team op de 4de plaats. Op EYOF deed Julie nog beter en kaapte ze samen met Axelle Klinckaert (GymMax) en Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) de zilveren medaille weg in de teamfinale.

Een jaar later, in 2016, stond Julie als senior op de turnvloer. Op de Gymnix in Montréal (CAN) turnde ze knappe oefeningen en eindigde ze op de 5de plaats met het team in de finale. Individueel eindigde ze 13de allround en 7de aan grond! En op het EK in Bern (SUI) scoorde ze eveneens goed met het team. Ze eindigden op de 9de plaats.

Tijdens de zomer van 2016 nam er voor het eerst in de Belgische geschiedenis een vrouwenteam deel aan de Olympische Spelen. Julie stond als reserve paraat voor haar team!

In 2017 turnde ze samen met één van haar beste vriendinnen, Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) op het Europees kampioenschap in Cluj-Napoca (ROU). Een mooie belevenis voor de twee hartsvriendinnen die sinds jaar en dag samen trainen. Haar beste prestatie zette ze neer op de FIT-Challenge datzelfde jaar. Daar pakte ze samen met haar team de bronzen medaille in de teamfinale.


Afgelopen week stapte ze voor de laatste keer met haar teammates het vliegtuig op. In Doha (QAT) was Julie reserve op het wereldkampioenschap. Een mooie laatste ervaring voor de 18-jarige gymnaste. Tijd nu om haar te focussen op nieuwe uitdagingen in haar leven.

Jarenlang zette Julie zich in voor haar individuele carrière én het Belgische meisjesteam. Bedankt Julie, we hebben genoten van je vele mooie turnjaren! Dank ook aan haar trainers en volledige omkadering, het medisch team,... voor het vertrouwen en de steun!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen