Ontdek het volledige sporttechnisch aanbod

Phoebe De Potter   ‐  Vrijdag 19 augustus 2022   ‐   Tweet

#wearegym

Ook al volop je trainingen voor komend seizoen aan het voorbereiden? Als trainer wil jij natuurlijk jouw sporters optimaal opleiden en begeleiden.

Kidies - Elke kleuter in actie

Hoe kan je kleuters inspireren, entertainen en belonen? Met het kleuterprogramma Kidies ondersteunen we de kleuterwerking in de club. Het geeft inspiratie aan de trainers voor een gevarieerde en gestructureerde aanpak in de lessen kleuterturnen. Samen streven we ernaar kinderen op een toffe en kwaliteitsvolle manier te laten bewegen. Het programma Kidies bevat tal van handige producten en tools om de lessen kleuterturnen te ondersteunen. Het volledige project wordt gedragen door de Kidies-trainersmap waarbij de aanvullende tools je als trainer doorheen heel de les kleutergym helpen.


Gymtopia - Het sporttechnisch programma voor alle 7- en 8-jarigen

Een brede motorische ontwikkeling voor elke 7- en 8-jarige? Dat is Gymtopia! Het programma bestaat uit 9 verschillende bewegingsfamilies (zwaaien, hangen, evenwicht,...), wordt gesymboliseerd door een dier en onderverdeeld in 4 verschillende oefeningen/levels. Met andere woorden, de perfecte basis voor een brede motorische ontwikkeling voor elk kind. Via de Gymtopia-happenings krijgen de kinderen bovendien de kans te schitteren voor hun favoriete supporters en aan de hand van een beloningskaart te genieten van hun eerste succeservaring.


Gymstars - De basis voor alle 6- tot 14-jarigen

Het aanleren van de basisbewegingen zoals handenstand, rad, koprol,...? Dat doe je met Gymstars! Het programma boordevol turnoefeningen voor kinderen van 6 tot 14 jaar bevat alle basisoefeningen om aan te leren in jouw training. Per oefeningen worden de belangrijkste aandachtspunten, voorbereidende oefeningen, meest voorkomende fouten en remediëring,... ondergebracht in handige kijkwijzers. Aan de hand van de Gymstars evaluatiemodule kan jij de evaluatie van jouw sporters zelf online registreren. Met het jaarlijks clubabonnement heeft elke trainer op elk moment toegang tot het online Gymstars-programma.


Start-to-skip - Starten met Rope Skipping in jouw club

Met Rope Skipping starten in jouw club? Dat kan met het Start-to-skip programma. Rope Skipping is een leuke, creatieve en goedkope discipline die de ideale basisvorming is voor andere sporten maar natuurlijk ook een sport op zich. Met Start-to-skip kan je als club door middel van een startersworkshop, een touwenpakket en een interactief instructieboekje met uitgewerkte lesvoorbereidingen aan de slag. Kortom het perfecte programma om met de discipline aan de slag te gaan als trainer! 


Parkour in de buitenomgeving - Starten met Parkour in jouw club

In publieke ruimtes sprongen, swings, flips,... uitvoeren om verschillende obstakels te overwinnen, dat is Parkour! In essentie een discipline die in de buitenomgeving helemaal tot zijn recht komt. Maar hoe start je nu met zo een training? Met "Parkour in de buitenomgeving" geven we je tips en tricks om deze sport op een toegankelijke manier aan je sporters over te brengen. Ideaal om je training te voorzien van een andere lesinvulling, en wie weet krijg je de Parkour vibes wel helemaal te pakken?


Wedstijdreglementen en programma's

Jaarlijks staan er meer dan 100 organisaties op onze planning. Om deel te nemen aan een happening, toernooi of wedstrijd dien je als trainer op de hoogte te zijn van de correcte wedstrijdreglementen en programma's. De verschillende reglementen en programma's zijn terug te vinden via het ingelogde gedeelte van de Gymfed-website, 'Mijn Gymfed'. Ben je nog niet ingelogd in onze website? Hier kan je meer info terugvinden over het inloggen. Met welke sporters je aan welke organisaties kan deelnemen kan je hier terugvinden.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen