Wedstrijden, toernooien en happenings

Gymtopia-happenings

Tijdens de Gymtopia-happenings zien we de jongste gymnasten, 7 en 8 jaar, in actie. Een format voor alle disciplines samen dat kadert binnen het Gymfed-sportmodel. Tijdens de Gymtopia-happening krijgen de kinderen de kans te schitteren voor hun favoriete supporters en aan de hand van een beloningskaart te genieten van hun eerste succeservaring. Ze kunnen laten zien hoe hun brede basisvorming leidt tot plezier, succes en een voorbereiding is op meer specifieke programma’s vanaf 9 jaar. Hier kan je meer info terugvinden over het programma Gymtopia.


Recreatoernooien

Onze Recreatoernooien richten zich op de recreatieve gymnasten die 1 tot 5 uur per week turnen. De toernooien zijn met een leuk en uitdagend programma een doel om naar te werken voor zowel de sporters als trainers. Met een motiverend beloningssysteem en een aanmoedigende wedstrijdomgeving zijn de Recreatoernooien een uitstekende manier om met je groep deel te nemen aan een activiteit. De Recreatoernooien worden georganiseerd in de disciplines: Acro, Toestelturnen jongens en meisjes, Ritmiek, Trampoline, Dubbele minitrampoline, Minitrampoline, Tumbling, Airtrack, Lange Mat en Rope Skipping.


Wedstrijden

Naast de Gymtopia-happenings en Recreatoernooien worden heel wat wedstrijden georganiseerd. Het Gymfed-wedstrijdcircuit bestaat uit (provinciale) voorrondes, Vlaamse- en Belgische kampioenschappen in verschillende niveau's en disciplines. We hebben een wedstrijdaanbod voor volgende disciplines: Acro, Dans, Demo, Toestelturnen jongens en meisjes, Ritmiek, Trampoline, Dubbele minitrampoline, Tumbling en Rope Skipping.


Wedstijdreglementen en programma's 

Jaarlijks staan er meer dan 100 organisaties op onze planning. Om deel te nemen aan een happening, toernooi of wedstrijd dien je als trainer op de hoogte te zijn van de correcte wedstrijdreglementen en programma's. De verschillende reglementen en programma's zijn terug te vinden via het ingelogde gedeelte van de Gymfed-website, 'Mijn Gymfed'. Ben je nog niet ingelogd in onze website? Hier kan je meer info terugvinden over het inloggen.


Resultaten

Alle resultaten van onze wedstrijden, toernooien en happenings kan je eenvoudig raadplegen op onze website. Tijdens het wedstrijdweekend kan je de resultaten LIVE volgen. Je sporters kunnen hun persoonlijke resultaten eveneens terugvinden via hun 'Mijn Gymfed'-profiel.


Jurylid nodig?

Om deel te nemen aan onze organisaties dien je als club een jurylid af te vaardigen. Geen jurylid of wens je een jurylid op te leiden? Dit kan via onze jurycursussen. Daarnaast kan je via het 'Mijn Gymfed-profiel" een oproep plaatsen om een een jurylid in te schakelen via de oproep 'Jurylid gezocht/gevonden'. De specifieke reglementering rond de juryleden is terug te vinden in het wedstrijdreglement van de betreffende discipline.


Vragen of meer info?

Wens je meer algemene info of heb je een concrete vraag rond onze wedstrijden, toernooien of happenings? Ons team organisaties en events staat steeds voor jullie klaar!


Eline Verbeeck (Organisaties en events)

Lead Sportieve Organisaties
Contact
- 09 242 06 70