Update - Opnieuw indoor sporten vanaf 8 juni

Delphine Gosseye   ‐  Woensdag 3 juni 2020   ‐   Tweet

#wearegym

Na het outdoor sporten kunnen we, mits de nodige maatregelen, vanaf maandag 8 juni ook opnieuw indoor aan de slag.

Opnieuw indoor sporten, het kan vanaf maandag 8 juni. Dat werd woensdag 3 juni door de Nationale Veiligheidsraad beslist. In een eerste fase wordt het indoor sporten beperkt tot een bubbel van 20 personen. Kleedkamers en douches blijven gesloten. Vanaf 1 juli zal dit uitgebreid worden naar groepen van 50 personen. Contactsporten blijven voorlopig beperkt tot contactloze training.

Voor -12 jarigen worden er geen beperkingen inzake social distancing meer opgelegd. Ook sportactiviteiten waarbij social distancing niet gegarandeerd kan worden zijn bij deze leeftijdsgroep dus opnieuw mogelijk. Toeschouwers bij de sportactiviteiten blijven verboden. Desondanks de social distancing-regels voor deze groep wegvallen blijven de hygiëneregels essentieel.

Om onze clubs te helpen bij de mogelijke indoor heropstart van bepaalde onderdelen van hun werking werden de nodige richtlijnen en afspraken uitgewerkt. We zijn ervan overtuigd dat het hervatten van de trainingsactiviteit - ook op het einde van het seizoen - een boost kan zijn voor de sporters, zowel op sportief, mentaal als sociaal vlak. Het is echter in ieders voordeel dat deze regels nauwgezet opgevolgd worden. Deze richtlijnen werden gebundeld in volgende handleiding en visueel weergegeven voor de sporters en trainers. De richtlijnen liggen volledig in lijn met de federale en Vlaamse richtlijnen zoals vastgelegd door de Veiligheidsraad.

Heb je nog vragen, raadpleeg zeker onze FAQ-pagina.

We hopen dat alle uitbaters van sport- en turnzalen de deuren open voor onze clubs, zodat iedereen volgens deze maatregelen aan de slag kan. Heb je als club een steuntje nodig, dan mag je zeker deze brief gebruiken.

Opnieuw een stap in de goede richting dus! We vragen met aandrang aan alle clubs en leden om deze maatregelen strikt te blijven naleven. Als federatie en clubs dragen we een maatschappelijke verantwoordelijkheid om de verspreiding of heropflakkering van dit virus tegen te gaan.

We are gym, we are safe!