Opstart Gymfed-seizoen

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 13 augustus 2020   ‐   Tweet

#wearegym

We are gym, we are safe!

Samen met onze clubs streven we er naar om zoveel mogelijk leden aan het sporten te krijgen in het nieuwe seizoen. Dit kan uiteraard enkel en alleen indien de geldende Corona-maatregelen door ieder van ons gerespecteerd worden.

Opstart sportsector

Om de clubs zo goed mogelijk te ondersteunen in de opstart van het nieuwe seizoen wordt, analoog naar het onderwijs, aan een systeem met kleurencodes voor de sport gewerkt. Deze codes staan voor de ernst van de Coronasituatie in ons land op dat moment en dus ook voor welke maatregelen er op dat moment zullen gelden. Van zodra deze kleurencodes beschikbaar zijn, worden deze gecommuniceerd.

De Startvergaderingen, de jaarlijkse ontmoetingen met de clubbestuurders in de club, zullen dit jaar online doorgaan. We brengen alle bestuurders digitaal samen op dinsdag 25 augustus om 20.00 uur en we bezorgen hen alle nodige info voor het nieuwe sportseizoen. Ben je een clubbestuurder? Schrijf je in voor zondag 23 augustus.


Gymfed-wedstrijden

Ook dit sportseizoen focussen we op kwalitatief hoogstaande competities en toernooien waarbij de sporter centraal staat. Het Gymfed-team werkt aan verschillende protocollen om samen met de organiserende clubs elke sporter te laten schitteren op zijn of haar niveau tijdens onze organisaties. De organiserende clubs zullen door hun discipline coördinator op de hoogte gehouden worden van de verdere ontwikkelingen.


Gymfed-events

Jaarlijks staan in het begin van het sportseizoen verschillende Gymfed-events op het programma. De voorbereiding om deze events Coronaproof te organiseren draait momenteel op volle toeren. Verdere ontwikkelingen en updates worden op de voet gevolgd en opgenomen in onze communicatie.

Het Gymgala, dat traditiegetrouw de eindejaarsshow bij uitstek vormt voor alle gymnastiekfans, werd reeds begin juli geannuleerd. We verwelkomen alle gymnastiekfans graag in december 2021 voor een wervelende editie!


Trainers-, jury- en bestuurs-opleidingen

Gymfed organiseert, samen met een aantal partners, opleidingen en bijscholingen voor trainers, juryleden en bestuursleden. Deze opleidingen worden conforme de (lokale) richtlijnen hetzij online hetzij op de leslocatie georganiseerd. Aanpassingen worden aan de betrokkenen gecommuniceerd.


Clubactiviteiten

Staat er een clubactiviteit bij jullie op de planning? Raadpleeg dan zeker volgende link. Het COVID Event Risk Model werd in samenwerking met wetenschappelijke experts, gespecialiseerde onderzoekers en de Alliantie van Belgische Event Federaties ontwikkeld. Met dit model kan je inzicht verwerven in het COVID-veiligheidsrisico van elk event. Dit wordt weergegeven met behulp van een kleurenlabel: groen, oranje, rood. Het meegekregen veiligheidslabel zegt niets over de beslissing of een event al dan niet kan doorgaan, maar wel of je er alles aan doet om de maatregelen te volgen. De finale beslissingsbevoegdheid hierover ligt op gemeentelijk/stedelijk niveau.


Gymfed dient steeds te handelen conform haar waarden waarbij onze sporters en hun gezondheid steeds centraal worden gesteld. Daarnaast is het onze maatschappelijke plicht om het algemeen belang en de volksgezondheid in het bijzonder voorop te stellen. We roepen dan ook alle clubs en leden op de geldende Coronamaatregelen zo goed mogelijk op te volgen.

Heb je vragen? Blijf er niet mee zitten en contacteer ons of check onze Corona FAQ-pagina.

#wearegym #wearesafe

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen