Outdoor lesfiches & online inspiratie community

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 11 februari 2021   ‐   Tweet

In- en outdoor trainen in bubbels van 10, het vraagt een aanpassing van de reguliere clubwerking en creativiteit van onze trainers. Onze wearegym-community zit zoals steeds niet stil en zet alles op alles om het beste voor de sporters naar boven te halen. En wij, wij helpen daar graag een handje bij!

Lesfiches met praktische tips voor de outdoor trainingen

Via het platform Coach@Home, het video-platform van Gymfed voor trainers, bieden we lesfiches aan met praktische tips voor de trainers die outdoor aan de slag gaan met hun sporters. Met deze lesfiches willen we specifiek deze groep van trainers ondersteunen bij hun outdoor lessen. Hiernaast lanceren we binnenkort verschillende Challenges die gebruikt kunnen worden tijdens de trainingen, zowel in- als outdoor.


Binnen dit platform werd de GRATIS rubriek Gym@Home enkele maanden geleden gelanceerd om de online trainingen zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Binnen de verschillende disciplines vind je tal van inspirerende oefeningen die je tijdens de online trainingen kan toepassen. Neem ook hier nog even een kijkje, verschillende zaken kunnen eveneens in de live-lessen, hetzij indoor hetzij outdoor, verwerkt worden.

Niet bekend met Coach@Home? Dit platform bevat meer dan 400 video's die inspirerend en informerend ingezet worden naar alle trainers, ongeacht de disciplines waarin ze actief zijn. Het platform werkt op basis van een clublicentie waarbij je als trainer toegang hebt via jouw Gymfed-profiel. Heeft je club geen abonnement, dan heb je toegang tot de lightversie van deze module, inclusief de rubriek Gym@Home.

Een online inspiratie community voor clubs en trainers

Creatieve ideeën uitwisselen en met je collega trainers in contact blijven, het is een must in deze periode! Hiervoor lanceren we het Gymfed-inspiratieplatform. Via een online groep roepen we alle trainers op om lesvoorbereidingen, ideeën, alternatieve trainingen,... met elkaar te delen en van elkaar te leren. Want zeg nu zelf, we hebben allen toch maar één doel? Onze sporters zo actief mogelijk houden en te laten genieten van hun favoriete sport!


Alone we can do so little, together we can do some much!

In progress...

Naast deze initiatieven staan volgende items nog op de planning:

  • Een format van online competities, toonmomenten en challenges
  • Een streaming platform waar trainingen en/of competities binnen de club tot in de woonkamer thuis kunnen gebracht worden

Concrete info beschikbaar tegen midden februari, we keep you posted the next weeks!

Heb je intussen vragen of suggesties? Laat het ons hier weten!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen