Q&A - Topsportduo Silke & Maysae doen hun seniorendebut op de FIAC

Phoebe De Potter   ‐  Dinsdag 13 februari 2024   ‐   Tweet

#wearegym

Foto: Christian Degroote

Voor topsportduo Silke Macharis (Art Gym) & Maysae Bouhouch (KT Aalst) is 2024 niet enkel een nieuw jaar, maar ook de start van hun seniorencarrière. De FIAC eind deze week vormt voor hen hun eerste wedstrijd als senior. Ook benieuwd hoe zij voor deze nieuwe uitdaging staan en wat zij nog hopen te bereiken in hun carrière?

Jullie zijn gestart aan jullie eerste seizoen als senior. Hoe voelt die overstap van junior naar senior? Brengt dat een grote verandering mee voor jullie?

Het is natuurlijk wel een grote verandering aangezien de oefeningen nu moeilijkere elementen bevatten en het is een uitdaging om die ook allemaal zo goed mogelijk uit te voeren.

Deze week staat de FIAC op het programma. Met welk doel trekken jullie naar deze wedstrijd?

Het is voor ons de eerste keer dat we onze senioren oefeningen zullen brengen op wedstrijd, dus we willen vooral vertrouwen krijgen in de oefeningen en laten zien wat we op training kunnen.

Jullie zitten nu al even in de topsportwerking. Als jullie één ding moesten kiezen, wat vinden jullie het leukst aan topsport?

Alle kansen en ervaringen die we mogen meemaken vinden we de mooiste kant van topsport. Ook het ontmoeten van andere buitenlandse gymnasten is super leuk!

Acro vereist teamwork en vertrouwen. Hoe bouwen jullie samen een sterke band op om dat vertrouwen te krijgen in elkaar?

De moeilijkere delen veel herhalen op trainingen zorgt er wel voor dat we vertrouwen kunnen opbouwen. Daarnaast weten we van elkaar dat we altijd ons best doen om de delen zo goed mogelijk uit te voeren, wat ook vertrouwen in elkaar geeft!

Wat is voor jullie het meest uitdagende element in jullie oefening en hoe pakken jullie dat aan?

In onze tempo oefening doen we schroef tot pak, wat voor ons toch nog een uitdagend element blijft. Om dit zo goed mogelijk te krijgen is het deel veel opnieuw doen belangrijk.

Wat is jullie favoriete element?

Een van onze nieuwe elementen in tempo is full-in bol. Hoewel dit wel een moeilijker deel is vinden we het allebei wel heel leuk om te doen!

Wat staat er nog op de planning voor jullie de komende maanden?

Dit seizoen zijn het voor ons enkele Belgische en buitenlandse wedstrijden. Daarna proberen we ons zo goed mogelijk voor te bereiden voor het WK dat na de zomer zou plaatsvinden.

Welk doel willen jullie zeker nog behalen in jullie carrière?

We hopen in het najaar een goed WK neer te kunnen zetten. Op dit WK zouden we een ticket kunnen behalen om deel te nemen aan de World Games in 2025, wat voor ons wel een toppunt zou zijn in onze carrière.

Welke tip hebben jullie voor de acrogymnasten in de clubs?

De aanhouder wint, geef dus zeker niet op!

Daarnaast zien we ook topsport senioren meisjes drie Mirte Vercauteren (SPORTAC86), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) & Lauren Verbrugghe (Art Gym) in actie tijdens de FIAC. Een exclusieve Q&A over hun ambities kan je hier terugvinden. Veel succes aan alle gymnasten!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen