Start wedstrijdseizoen 2022-2023

Eva Vynckier   ‐  Vrijdag 14 oktober 2022   ‐   Tweet

#wearegym

Alle info voor de start van het nieuwe seizoen

We tellen samen af naar eind oktober want dan gaat het nieuwe wedstrijdseizoen officieel van start! Dit seizoen staan er meer dan 70 wedstrijden, 27 Recreatoernooien en 8 Gymtopia Happenings op de planning. Alle belangrijke info voor de start van wedstrijdseizoen 2022-2023 vind je hier. 

Op zaterdag 29 oktober geven de gymnasten in de discipline Toestelturnen jongens de aftrap op de Wase Gymcup. Hét startschot van een spetterend seizoen!

Mijn sporters nemen deel

Organisaties najaar 2022

Voor de wedstrijden die doorgaan in het najaar zijn de inschrijvingen ondertussen afgerond, de deadline hier was 1 oktober.

 • Schrappingen en wijzigingen kunnen tot 4 weken voor de wedstrijd via het Ledenbeheer
 • 3 weken voor de wedstrijd komt de dagindeling en wedstrijdvolgorde online
 • Deadline opgave juryleden is 2,5 weken voor de wedstrijd

Voor de Recreatoernooien en Gymtopia Happenings onthouden we volgende criteria:

 • Er kan tot 4 weken voor de happenings ingeschreven worden
 • Wedstrijdlicentie is niet van toepassing, we werken met inschrijvingsgeld per deelname
 • Deadline opgave juryleden is 2,5 weken voor de happening

Organisaties voorjaar 2023

Aanvragen licenties en inschrijvingen wedstrijden

De deadline voor het aanvragen van de wedstrijdlicenties en het inschrijven voor onze wedstrijden in 2023 is 15 november 2022. Dit is van toepassing voor alle wedstrijden in het I-, A-, B-, C-niveau in de disciplines Acro, Dans, Demo, Ritmiek, Rope Skipping, Toestelturnen jongens en meisjes, Trampoline (inclusief DMT en Trampoline synchroon) en Tumbling.

Medisch protocol online opladen

Nemen jouw sporters deel in het A-niveau? Dan is een medische check-up noodzakelijk om deel te nemen aan wedstrijden (niet voor Dans en Demo) en dient het medisch geschiktheidsattest, getekend door een keuringsarts, online opgeladen te worden door de sporters via ‘Mijn Gymfed – Mijn medisch geschiktheidsattest’. Het geschiktheidsattest is 2 jaar geldig, maar dient wel élk jaar opgeladen te worden! Heb je nog een attest van vorig jaar of wil je dit nog even checken? Dan kan je dit downloaden op de pagina waar je deze ook dient op te laden.

De deadline voor het opladen van dit attest is 15 november 2022. In geval van blessure kan het attest opgeladen worden tot 14 dagen vóór deelname aan de eerste wedstrijd.

> Lees hier hoe je jouw Mijn medisch geschiktheidsattest dient op te laden via 'Mijn Gymfed'.

  Het medisch protocol kan je hier terug vinden.


  Ik kom kijken

  Tickets toeschouwers

  We werken dit seizoen terug met een online ticketverkoop die van start gaat 1 week voor de organisatie, dit telkens op maandag om 19.00 uur. Alle info kan je terug vinden op de betreffende activiteitenpagina.

  Je kan nog steeds korting verkrijgen via je lidkaart. Hou deze bij de hand bij het aankopen van je ticket. Bij het downloaden van je ticket (na betaling) dien je je lidnummer in te geven. Ter plaatse wordt per ticket de persoonlijke lidkaart en identiteitskaart gecontroleerd.

   Definitieve dagindeling

   De wedstrijdvolgordes komen 3 weken voor de wedstrijd online. Ben je lid van Gymfed? Meld je hier aan en ontdek wanneer jouw sporter in actie komt!


   Heb je één van onze organisaties bijgewoond en heb je tips hoe we deze kunnen optimaliseren? Laat ons dat weten via de betreffende activiteit in de activiteitenpagina of resultatenpagina (indien de wedstrijd achter de rug is).

   Reacties op dit bericht

   Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen