Update 24.03: Huidige maatregelen sportsector kinderen en jongeren ongewijzigd

Delphine Gosseye   ‐  Woensdag 24 maart 2021   ‐   Tweet

#wearegym

We are gym, we are safe

Op basis van de beslissingen na het overlegcomité op 24 maart werden de basisregels voor het in- en outdoor sporten behouden. Afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de groep kan je actief blijven sporten, wat moet je weten?

Na het overlegcomité op 24 maart, komen er geen verscherpte maatregelen inzake de buitenschoolse activiteiten van kinderen (°2008 en jonger) en jongeren (°2007 tot 2002). De reeds genomen maatregelen inzake het in- en outdoor sporten blijven behouden. Ook volwassenen vanaf 19 jaar (°2001 en ouder) kunnen outdoor blijven sporten, hier wordt de groep wel opnieuw beperkt tot 4 sporters (inclusief eventuele trainer). Ook het advies waarbij elk kind of jongere slechts 1 hobby of vrijetijdsactiviteit mag hebben blijft behouden. Alle gedetailleerde info is terugvinden in het Basisprotocol sport.

Download hier het communicatiemateriaal voor je club.


Ook op jeugdkampen in de paasvakantie komen geen extra beperkingen. Voor deze kampen waren de groepen eerder wel al ingeperkt tot maximum 10 personen en mogen er geen overnachtingen meer plaatsvinden. Alle info omtrent de sportkampen kan je terugvinden in het Protocol voor sportkampen voor kinderen en jongeren.

We benadrukken dat er lokaal strengere restricties kunnen gelden, deze kunnen geraadpleegd worden op de website van de desbetreffende provincie of gemeente. Hiernaast zijn het de clubverantwoordelijken van elke individuele club die het best geplaatst zijn om te oordelen wat binnen de clubwerking opportuun, mogelijk of haalbaar is.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen