WAGC Acro 13-20 jaar - Zilver voor Belgische meisjes paar

‐  Dinsdag 29 juni 2021   ‐   Tweet

#weareacro

World Age Group Competition Acro

Van 23 tot 29 juni gaat in Genève, Zwitserland, de World Age Group Competition Acro door. In de categorie 13-20 jaar zien we één Belgisch team in actie. Ze behaalden de zilveren medaille!

Finale

Het meisjes paar Sam Janssens en Silke Macharis (Art Gym) wisten in een spannende finale de Zilveren medaille te behalen met een zelfde score als het Russische team dat goud behaalde.

Volgende teams stonden op het podium

• Goud - Aleksandra Koriakina en Daria Kiseleva (RUS) - 27, 750 ptn
  • Zilver - Sam Janssens en Silke Macharis (BEL) - 27,750 ptn
  • Brons - Ariana Katsov en Moraeah Arthur (USA) - 27.400 ptn

Kwalificatie dag 2

Op maandag 28.06 turnde het meisjes paar Sam Janssens en Silke Macharis (Art Gym) hun tempo-oefening. Opnieuw lieten ze zien dat ze alles onder controle hadden en behalen 27,420 punten. Met deze mooie score kwalificeren ze zich als eerste voor de combined finale die morgen, 29.06 doorgaat om 15:50 uur.

Kwalificatie dag 1

Meisjes paar Sam Janssens en Silke Macharis (Art Gym) kwamen omstreeks 17:00 uur in actie met hun eerste oefening. Ze turnde zeer sterk en lieten geen steken vallen. Een totaalscore van 28,430 punten levert hen een voorlopige eerste plek op met een voorsprong van maar liefst 0,700 punten op de Russen.

Maandag 28 juni turnen ze hun tweede kwalificatie, tempo.

Aankondiging

De Belgische WAGC delegatie bestaat in totaal uit 11 gymnasten. Negen onder hen, de 11-17 jaar, werkten eerder deze week hun wedstrijd af en brachten maar liefst 2 medailles terug mee naar België. De twee overige gymnasten starten zondag 27 juni aan hun kwalificaties.

In de categorie 13-20 jaar komt één topsportteam in actie, het meisjes paar Sam Janssens en Silke Macharis (Art Gym). Deze nieuwe formatie traint in het Gentse topsportcentrum onder leiding van Sergey Tretjakov. Door de pandemie heeft het team nog geen wedstrijdervaring kunnen opdoen. Het wordt dus een spannende wedstrijd voor de gymnasten.

> De wedstrijd is LIVE te volgen.

Het meisjes drie Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics), Lauren Verbrugghe (Art Gym) en Marte Goossen (Ambitious Pro Gymnastics), 12-19 jaar, komt door een blessure niet in actie.