WK Acro 2021 - Bo Hollebosch, Lise De Meyst en Kim Bergmans vice-wereldkampioen Acro

  ‐  Zondag 4 juli 2021   ‐   Tweet

#weareacro

Go team Belgium!

Van 2 tot 4 juli gaat in Genève het wereldkampioenschap Acro door. Vier teams verdedigen er de Belgische driekleur. Na de titel vice wereldkampioen voor Noam Patel en Robin Casse pakken ook Bo Hollebosch, Lise De Meyst en Kim Bergmans de titel vice wereldkampioen.

Op de laatste dag van het WK stond de combined oefening in de kwalificaties en de finales voor het meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) en het heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Volharding Boom) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) op het programma. 

In de voormiddag turnden de teams hun combined oefening tijdens de kwalificaties. Het meisjes drie kwalificeert zich als derde voor de finale, het heren vier als vierde, in de finale zien we de 8 beste teams in actie zien (1 per land). In de categorie heren vier de 6 beste teams.

Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) turnen tijdens de finale een sterke oefening en schuiven nog een plaats op in de ranking. Met een totaalscore van 29,200 punten dienen ze enkel RGF te laten voorgaan en pakken ze de titel vice wereldkampioen.            

  1. RGF 30,240
  2. België 29,200
  3. Porutgal 29,040

Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Volharding Boom) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) kwalificeren zich als 4de voor de finale in de categorie heren vier. In een ijzersterke finale halen ze met een totaalscore van 28,530 punten de 4de plaats.

  1. RGF 30,350
  2. ISR 28.890
  3. UKR 28.600

Heren paar Noam Patel (STB Gymnastics Berchem) en Robin Casse (VGL Niel) en clubteam Fien Voet & Nathan Van den Branden (TK Werchter) kwamen vandaag niet meer in actie. Zij werkten op zaterdag 3/7 hun competitie af. Noam Patel en Robin Casse pakten de titel vice wereld kampioen, Fien Voet en Nathan Van den Branden werden knap 7de.

World games 2022

Dit WK is eveneens selectief voor het behalen van de tickets voor de World Games, die in de zomer van 2022 op de planning staan. Om een ticket in de wacht te slepen dien je als land in de top 5 te staan na de kwalificaties, het organiserende land (USA) krijgt een automatisch ticket. Onze gymnasten halen in de categorieën meisjes drie, heren paar en heren vier een ticket voor deze competitie. Definitieve bevestiging selectie na Olympische Spelen.

Dikke proficiat aan de gymnasten en coaches! 

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen