WK Acro - 9 finales tijdens kwalificaties

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 10 maart 2022   ‐   Tweet

#weareacro

Wereldkampioen teamranking (Foto: FIG)

Van 10 tot 13 maart gaat in Baku het 28ste wereldkampioenschap Acro door. Drie Belgische formaties strijden tijdens de kwalificaties om een plek in de finale, waar de wereldtitels per onderdeel verdeeld worden. Team BELGYM Acro haalt 9 finales tijdens de kwalificaties en wordt wereldkampioen in team.

Team BELGYM Acro bestaat uit 9 gymnasten die naast dit WK in 2022 toewerken naar de World Games die deze zomer op de planning staan. Alle gymnasten starten hun WK-traject in de kwalificaties waar zowel de tempo- als balansoefening gebracht wordt. De 6 beste teams per oefening zien we terug tijdens de finales, dit zowel in de tempo-, balans- als combined finale. Tijdens dit WK komen geen gymnasten uit Oekraïne en Rusland in actie.

Belgische delegatie

 • Meisjes drie: Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics)
 • Heren vier: Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze)
 • Gemengd paar: Helena Heijens (Acro II Gym) en Bram Röttger (TK Werchter)

  Kwalificatie 11 maart

  Op de eerste kwalificatiedag op 10 maart wisten onze Belgische teams zich reeds te verzekeren van 3 finales. Vandaag, 11 maart, stond de tweede kwalificatiedag op het programma waar nog 6 finales te halen waren. Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) plaatsen zich net zoals met hun tempo oefening met een totaalscore van 29,300 punten als eerste voor de finale balans. Allround staan ze eveneens aan de top van het klassement en met een voorsprong van 2 punten gaan ze als topfavoriet naar de combined finale, later vandaag op de planning.


  Helena Heijens (Acro II Gym) en Bram Röttger (TK Werchter) overtreffen hun prestatie uit de balanskwalificatie en met een totaalscore van 29,330 punten plaatsten ze zich als eerste voor de finale tempo. Ook voor de combined finale verzekeren ze zich van een plekje en staan ze momenteel op de 1ste plaats.

  Ook heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) turnt sterk in de tempokwalificatie. Met een totaalscore van 27,890 punten plaatsen ze zich als tweede voor de finale op zondag 13 maart. Net als hun teamgenoten gaan zij als topfavoriet naar de combined finale later op de dag.

  België wordt eerste in de teamranking en pakt de titel Wereldkampioen in team 2022.


  Op de planning: Tempo- en balansfinale op 12 en 13 maart

  Dit weekend komen onze Belgische teams nog in actie tijdens de tempo- en balansfinale.

  Kwalificatie 10 maart

  Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) komen als eerste Belgische formatie in actie met hun tempo-oefening. Met een sterke oefening halen ze een totaalscore van 28.830 punten. Hiermee plaatsen ze zich als eerste voor de finale op 13 maart. Tijdens het laatste EK (ISR) pakten ze nog het zilver tijdens deze finale.


  Helena Heijens (Acro II Gym) en Bram Röttger (TK Werchter) maakt op dit WK hun debuut in het Internationale deelnemersveld. Met hun balansoefening halen ze een totaalscore van 28.550 punten en gaan hiermee als derde naar de finale. 

  Ook heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) start in de kwalificaties met balans en presteren sterk. Met een totaalscore van 29.190 punten plaatsen ze zich als eerste voor de balansfinale op 12 maart. 

   WAGC

   Voorafgaand aan dit WK stond de World Age Group Competition Acro voor onze Belgische jongeren nog op het programma. Hier was België goed voor 4 finales en 2 medailles. Lees hier meer over het wedstrijdverslag.

   Reacties op dit bericht

   Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen