WK Ritmiek Valencia - Kwalificaties dag 2

Melanie Verstockt   ‐  Donderdag 24 aug 2023   ‐   Tweet

#wearegym

Alessia in actie op het WK Ritmiek in Valencia, Spanje - Foto T. Schreyer
Alessia in actie op het WK Ritmiek in Valencia, Spanje - Foto T. Schreyer

Van 23 tot en met 27 augustus ging het Wereldkampioenschap Ritmiek door in Valencia, Spanje. Alessia Verstappen (Happy Gym vzw) nam het voor België op tegen 89 gymnasten uit 60 verschillende landen. Met een totaalscore van 75.500 eindigt Alessia op de 70ste plaats in het klassement.

Eerder deze week trok Alessia Verstappen richting Valencia voor het Wereldkampioenschap Ritmiek. Op het programma staan de kwalificaties, gevolgd door de allroundfinale, waar we de 24 beste gymnasten in actie zien, en de tuigfinales, waar de 8 beste gymnasten strijden om de titel per tuig.

Eind mei werd Alessia knap tweede op het Belgisch Kampioenschap en ze vertegenwoordigde in dezelfde maand België op het Europees kampioenschap in Baku, Azerbeidzjan. Daar behaalde ze een mooie 47ste plaats. Tijdens het WK vorig jaar behaalde ze een 58ste plaats. Dit jaar zal ze het opnemen tegen 89 gymnasten uit 60 verschillende landen.

Kwalificaties dag 2

Op de tweede en laatste kwalificatiedag kwam Alessia Verstappen (Happy Gym vzw) in actie tijdens de oefeningen met lint en knotsen.

Alessia haar oefening met lint verliep niet helemaal zoals gehoopt en ze behaalde hiervoor een score van 21.500 punten. Als laatste tuig stonden de knotsen op het programma. Met een knappe oefening behaalde ze een score van 25.950 punten. 

Met een totaalscore van 75.500 eindigt Alessia op de 70ste plaats in het klassement. 

Kwalificaties dag 1

Op woensdag 23 augustus kwam Alessia omstreeks 9.45 uur als 6de aan de beurt op het WK. Alessia behaalde voor haar oefening met de bal een score van 24.050 punten. Na haar oefening met de bal kwam ze in actie met de hoepel. Ze zette een knappe oefening neer en behaalde 25.500 punten.

Na de eerste kwalificatiedag staat Alessia Verstappen (Happy Gym vzw) op een voorlopige 67ste plaats in het klassement. Morgen staan de kwalificaties van knotsen en lint op de planning. We wensen Alessia nog veel succes!

Volg het WK verder op de voet

Verdere programma

  • 26/08 – Allroundfinales
    • 15:00 – 19:54 uur: allroundfinale (24 beste gymnasten van kwalificaties)

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen