WK Turnen: kwalificatiedag 2 meisjes: LIVE uit Glasgow

Inge Doens   ‐  Zaterdag 24 oktober 2015   ‐   Tweet

#delhaizeTOPteam

Laura, Dorien, Cindy, Julie, Lisa, Gaelle en Rune

Vandaag is het de kwalificatiewedstrijd van de dames op het WK Turnen in Glasgow. Gisteren zagen we 12 landen aan het werk, vandaag zijn de overige 12 landen aan de beurt. Voor alle teams komt het er op aan zich bij de eerste 16 van het klassement te plaatsen om verder kans te maken op een ticket voor de Spelen.

Het Belgische team komt vandaag in actie in subdivisie 8 (12.25 uur). We zagen de meisjes gisteravond nog in het hotel. Ze keken vol vertrouwen uit naar de wedstrijd van vandaag. 'We zijn er klaar voor' luidde het. Gaelle, Lisa, Laura, Rune, Cindy, Julie en reservegymnast Dorien hebben samen met hun entourage hard gewerkt, we hopen dat ze hiervoor beloond worden!

Er is geen livestreaming of uitzending van de kwalificaties voorzien. We volgen de wedstrijd via de liveticker op de Gymfed-app (zie info linkerkolom). Sporza is met een tv-team aanwezig voor reportages in het nieuws deze avond, Sportweekend (zondag) en het nieuws op maandag.

Subdivisie 11 met Griekenland en Mexico
Straks meer...

Subdivisie 9 en 10 met Frankrijk, Australië, Nederland en USA
We zagen 2 mooie wedstrijden met uitstekend turnwerk van het Amerikaanse team. De hoge moeilijkheidsgraad van hun oefeningen liet hen toe wat steekjes te laten vallen. Ze turnden geen foutloos parcours en staan toch met bijna 5 punten voor Rusland. Ongelofelijk! Het is duidelijk dat ze opnieuw voor de titels gaan. Frankrijk, Nederland en USA zijn ons ondertussen voorgegaan in de rangschikking. We staan op een voorlopige 11de plaats (ook in 2014 eindigden we 11de). Ook onze Noorderburen deden het voortreffelijk, ze staan voorlopig op een 8ste plaats en maken nog kans op een teamfinale en een rechtstreekse selectie voor de Spelen. We zijn blij voor hen!

Subdivisie 8 met België en Zuid-Korea
We volgen de wedstrijd via de liveticker op de Gymfed-app (zie info linkerkolom).
Verslag van deze subdivisie: klik hier

Subdivisie 7 met Noord-Korea en China
De Chinese turnsters werkten geen foutloos parcours maar weten te imponeren met hun hoge moeilijkheid. Piepjong zien ze er uit, vooral op balk (waar ze traditioneel sterk op zijn) maakten ze wat foutjes. Hun hoge moeilijkheidswaarde maakt gelukkig nog veel goed (we zagen ondermeer een gestrekte salto en salto met schroef op de balk. Ze plaatsen zich met 225.127 punten op een voorlopige 3de plaats na Rusland en Groot-Brittannië. Roemenië staat nu op plaats 9 en is definitief uit de TOP-8 die een rechtstreekse selectie voor de Spelen oplevert. Dit moet voor een turnland als Roemenië hard aankomen...

Noord-Korea (op het WK in Nanning 23ste) kan Zweden en Oostenrijk achter zich laten. Ze halen 207.087 punten.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen