Acro-teams triomferen met dubbel goud op World Cup Rzeszow

Melanie Verstockt   ‐  Zondag 2 juni 2024   ‐   Tweet


Brons in juniorencompetitie

Van 31 mei tot 2 juni gaat de World Cup Acro in Rzeszow, Polen, door. De twee deelnemende topsportformaties zijn beiden goed voor goud. In de juniorencompetitie haalt meisjes drie brons. 

Europees kampioenen meisjes drie, Mirte Vercauteren (SPORTAC86), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) en Lauren Verbrugghe (ART GYM), en meisjes paar, Silke Macharis (ART GYM) en Maysae Bouhouch (KT Aalst) reizen van 31 mei tot 2 juni af naar Rzeszow, Polen, om er deel te nemen aan de World Cup Acro. 

Mirte, Sofie en Lauren, die begin mei nog de gouden medaille behaalden op de World Cup in Burgas, nemen het op tegen teams uit Duitsland, Oostenrijk, Oekraïne, Hongarije, Israël, de Verenigde Staten, Portugal, Estland, Portugal en Groot-Brittannië. In de categorie meisjes paar komen Silke en Maysae in actie. Eerder in mei pakten ze op de World Cup in Burgas het goud.

Finales World Cup

Silke Macharis (ART GYM) en Maysae Bouhouch (KT Aalst) brengen een sterke combined oefening. Met een score van 28.400 punten zijn ook zij goed voor goud.

 1. BEL - Silke Macharis & Maysae Bouhouch - 28.400 punten
 2. ISR - Mya Velner & Rony Cohen - 29.940 punten
 3. USA - Molly Fox & Katherine Borcherding - 27.880 punten

Mirte Vercauteren (SPORTAC86), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) en Lauren Verbrugghe (ART GYM) turnen een zeer sterke combined oefening. Met een score van 29.030 punten zijn ook zij goed voor goud.

 1. BEL – Mirte Vercauteren, Sofie Jaeken & Lauren Verbrugghe
 2. POR - Eduarda Portela, Joana Pinto & Carolina Marques - 28.510 punten
 3. USA - Grace Vonder Haar, Kayla Vonder Haar & Mariam Tutberidze - 28.020 punten

Finale junioren competitie RIAC

Meisjes drie, Minne Aesaert (OTM Gent vzw), Tara De Muynck (Gymclub Altis Eeklo) en Tille Verhougstraete (SPORTAC86) turnt in de junioren competitie, de RIAC, een mooie oefening. Met een score van 27.470 punten zijn ze goed voor brons. 

 1. AZE - Nazrin Zeyniyva, Zahra Rashidova & Anahita Bashiri - 28.400 punten 
 2. POR - Alicia Santo, Ema Fernandes & Leonor Carreira - 28.100 punten
 3. BEL - Minne Aesaert, Tara De Muynck & Tille Verhougstraete - 27.470 punten

Kwalificaties World Cup

Mirte Vercauteren (SPORTAC86), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) en Lauren Verbrugghe (ART GYM) starten hun kwalificaties met hun tempo-oefening. Het trio toont opnieuw haar sterkte en neemt, met een score van 28,070 punten, een voorlopige eerste plaats in. Ook met hun balansoefening weten ze de concurrentie achter zich te laten, 29,420 punten. Met een totaalscore van 57,490 punten nemen ze de leiding in het klassement en starten ze als favoriet in de finale met hun combined oefening op zondag.

Silke Macharis (ART GYM) en Maysae Bouhouch (KT Aalst) mogen als meisjes paar starten met hun balansoefening. Met een score van 27,480 punten staan ze voorlopig op een vierde plaats. Met hun tempo-oefening loopt het iets minder vlot, hier halen ze een score van 25,520 punten, wat een totaalscore van 53,020 punten maakt. Hiermee selecteren ze zich als 8ste voor de finale.

Kwalificaties junioren competitie RIAC

Naast de World Cup in Rzeszow gaat ook de RIAC van 30 mei tot 2 juni door in Rzeszow. De RIAC wordt georganiseerd voor de juniores. Eén topsportformatie, meisjes drie, Minne Aesaert (OTM Gent vzw), Tara De Muynck (Gymclub Altis Eeklo) en Tille Verhougstraete (SPORTAC86), verdedigt de Belgische driekleur bij de juniores.

Met een score van 27,200 punten starten ze hun wedstrijd sterk met hun tempo-oefening, een 4de plaats. Met hun balansoefening halen ze een totaalscore van 25,950 punten, wat hen op 53,150 punten brengt met hun twee oefeningen. Hiermee plaatsen ze zich als 6de voor de finale.

  Delegatie

  World Cup Rzeszow

  Meisjes drie

  • Mirte Vercauteren (SPORTAC86)
  • Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) 
  • Lauren Verbrugghe (ART GYM)

  Meisjes paar

  • Silke Macharis (ART GYM)
  • Maysae Bouhouch (KT Aalst)
  RIAC

  Meisjes drie

  • Minne Aesaert (OTM Gent vzw)
  • Tara De Muynck (Gymclub Altis Eeklo) 
  • Tille Verhougstraete (SPORTAC86)

  Reacties op dit bericht

  Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen