Goud & Zilver World Cup Toestelturnen I Caïro

Delphine Gosseye   ‐  Woensdag 14 februari 2024   ‐   Tweet

#wearegym

Van 15 tot 18 februari staat in Caïro, Egypte, de World Cup Toestelturnen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) halen 3 toestelfinales. In de toestelfinale balk pakt Erika Pinxten het zilver, Nina Derwael is goed voor goud. Erika Pinxten wordt eveneens 5de aan grond.

Op de World Cup in Caïro (Egypte) kwamen Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) individueel in actie per toestel. Tijdens de kwalificaties willen de gymnasten zich plaatsen voor een toestelfinale om op deze manier een ticket voor de Olympische Spelen in de wacht te slepen. Erika Pinxten plaatst zich voor de toestelfinale aan grond en balk, Nina Derwael voor de balkfinale. In de finale zijn onze dames goed voor goud, zilver en een 5de plaats.

Resultaten finales

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) turnen beide sterk aan balk. Erika Pinxten pakt met een score het 13,166 punten het zilver, Nina Derwael doet met een score van 13,633 punten nog iets beter en is goed voor goud. Erika Pinxten turnt eveneens knap aan grond, met een score van 12,466 punten wordt ze hier 5de.

 • Balk: Erika Pinxten: 13,166 punten  - Zilver
 • Balk: Nina Derwael: 13,633 punten - Goud 
 • Balk: Erika Pinxten: 12,466 punten - 5de plaats

Na deze World Cup trekken onze gymnasten naar Cottbus, waar van 22 tot 25 februari de tweede World Cup op het programma staat.

  Resultaten Kwalificaties

  Aan de Damesbrug zagen we Maellyse Brassart en Erika Pinxten in actie, voor beide gymnasten verloopt de oefening niet zoals verwacht, ze kunnen zich dan ook niet plaatsen voor de toestelfinale.

  • Maellyse Brassart: 11,733 punten
  • Erika Pinxten: 9,700 punten

  Aan de Grond gaat het wel goed. Erika Pinxten turnt een sterke oefening, goed voor 12,777 punten en een 4de plaats. Hiermee plaatste ze zich in de top 8 en zien we haar terug in de toestelfinale. 

   • Erika Pinxten: 12,777 punten
  Ook aan Balk gaat het goed voor Erika, ze scoort 13,230 punten en eindigt hiermee als 2de. Nina Derwael komt eveneens in actie aan dit toestel. Tijdens de opsprong gaat het mis en gaat ze van de balk. Ze werkt haar oefening verder netjes af, 13,030 punten en eindigt 6de. We zien beide gymnasten terug in de toestelfinale op zondag 18 februari. 
   • Erika Pinxten: 13,230 punten
   • Nina Derwael: 13,030 punten


     Hoe verloopt het World Cup-traject?

     Van februari tot april staan 4 wereldbekers op het programma. De 2 gymnasten van de nog niet-geplaatste landen op één specifiek toestel, waarbij de 3 beste resultaten tellen, verzekeren zich van een individueel allroundticket voor Parijs. Elk land kan maximum één plaats per toestel behalen. Vier wedstrijden in het World Cup-traject waarvan de Wereldbeker in Caïro (Egypte) het startschot vormt. Op het programma? De kwalificaties per toestel gevolgd door de toestelfinales waar de 8 beste gymnasten per toestel opnieuw in actie komen. Het doel? Een zo hoog mogelijke ranking op de World Cup-lijst (3 wedstrijden) behalen om een individuele selectie voor de Olympische Spelen in Parijs in de wacht te slepen. 

     Na de deelname aan de World Cups in Caïro en Cottbus wordt beslist of de gymnasten verder in actie komen in het World Cup-traject.

     Reacties op dit bericht

     Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen