Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Toestelturnen meisjes

World Cup Toestelturnen I Doha

Woensdag 10 april 2024

Van 17 tot 20 april staat in Doha, Qatar, de vierde World Cup in de discipline Toestelturnen op het programma. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) komt in actie aan de balk en damesbrug.

Masterclass Sportblessures

Vrijdag 29 maart 2024

Blessures strooien heel vaak roet in het eten. Ze verstoren het trainingsproces, vertragen de ontwikkeling van sporters en kunnen tot drop-out leiden. Het voorkomen van blessures is een belangrijke taak van de trainer en vormt de focus van deze masterclass.

Met jouw club naar de Olympische Spelen?

Woensdag 27 maart 2024

Deze zomer is het opnieuw zover, het grootste sportevent ter wereld, de Olympische Spelen in Parijs. Onze gymnasten zijn in volle voorbereiding om hun ambities waar te maken. Supportert jouw club mee voor onze toppers in Parijs?

Aanvraag wild cards voor VK en/of BK

Woensdag 20 maart 2024

Was jouw gymnast gekwetst tijdens de provinciale voorrondes, maar een topper in zijn/haar categorie? Dan kan je een wild card aanvragen om alsnog deel te nemen aan het Vlaams en/of Belgisch Kampioenschap. Hoe dit in z'n werk gaat en wie hiervoor in aanmerking kan komen, lees je hieronder. 

Q&A - Nina's Road to Paris is begonnen

Maandag 18 maart 2024

Amper 6 maand na haar schouderblessure weet Nina Derwael haar ticket voor de Olympische Spelen in Parijs te pakken! Ook benieuwd hoe dit voor haar verlopen is en wat er verder nog op de planning staat?

Baloise Team BELGYM op DTB Pokal Team Challenge

Zaterdag 16 maart 2024

Van 15 tot en met 17 maart trokken de gymnasten Toestelturnen naar Stuttgart, Duitsland, om er deel te nemen aan de EnBW DTB Pokal Team Challenge. België kon met senior gymnasten Noah Kuavita (Silok Deurne) en Glen Cuyle (Gym Izegem) het goud aan de rekstok en zilver in de finale aan de ringen mee naar huis nemen. Bij de juniores was Sien Ghekiere (De Gympies Keerbergen) goed voor brons aan de Damesbrug. 

Nina Derwael pakt Brons in Bakoe

Zaterdag 9 maart 2024

Op de World Cup in Bakoe, Azerbeidzjan plaatst Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zich tijdens de kwalificaties aan balk als 4de voor de toestelfinale op zondag 10 maart. Tijdens de finale pakt ze brons.

Nina Derwael pakt Olympisch ticket

Vrijdag 8 maart 2024

Van 7 tot 10 maart staat in Bakoe, Azerbeidzjan, de derde World Cup Toestelturnen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) verzekert zich tijdens de kwalificaties aan balk voor de Olympische Spelen in Parijs. 

4de en 7de plaats op Junior Cup Gymnix

Maandag 4 maart 2024

Van 6 tot 10 maart ging de 30ste editie van de International Gymnix door in Montréal (CAN). De Belgisch delegatie was vertegenwoordigd door twee juniorenteams. 

Brons Maellyse Brassart World Cup Toestelturnen I Cottbus

Maandag 19 februari 2024

Van 22 tot 25 februari staat in Cottbus, Duitsland, de tweede World Cup Toestelturnen op het programma. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) plaatsen zich voor drie toestelfinales. Maellyse Brassart pakt brons aan de Damesbrug. Nina Derwael en Erika Pinxten worden 5de en 7de in de balkfinale.

Goud & Zilver World Cup Toestelturnen I Caïro

Woensdag 14 februari 2024

Van 15 tot 18 februari staat in Caïro, Egypte, de World Cup Toestelturnen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) halen 3 toestelfinales. In de toestelfinale balk pakt Erika Pinxten het zilver, Nina Derwael is goed voor goud. Erika Pinxten wordt eveneens 5de aan grond.

Hé trainer, wil jij jouw gymnast in de kijker zetten?

Vrijdag 9 februari 2024

Jouw sporters in de kijker zetten? Dat kan! Maandelijks zetten we graag de clubprestaties op wedstrijden, recreatoernooien, Gymtopia Happenings en internationale wedstrijden van afgelopen maand in de spotlight.

Selectie World Cup Toestelturnen

Maandag 5 februari 2024

Twee routes voor een individuele selectie voor de Olympische Spelen in Parijs, via de Wereldbekers of via de allroundcompetitie op het Europees kampioenschap. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) staan aan de start van het World Cup-traject.

Proficiat met je trainersdiploma!

Woensdag 31 januari 2024

Nee hoor, we delen niet zomaar diploma's uit. Maar willen de spotlights wel even zetten op de 367 trainers die afgelopen jaar een eerste of hoger trainersdiploma behaalden. Chapeau! 


Lisa Vaelen moet passen voor World Cups

Dinsdag 30 januari 2024

Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) past voor het World Cup-selectietraject richting de Olympische Spelen in Parijs. Omwille van medische redenen neemt de 19-jarige gymnast een periode van rust en focust ze op het volledige herstel van haar lichaam.

Road to Paris2024

Dinsdag 16 januari 2024

De zomer van 2024 wordt ongetwijfeld het sportieve hoogtepunt van het jaar, de Olympische Spelen in Parijs. Hoe ziet het programma richting Paris2024 eruit voor onze gymnasten?

Hé trainer.. wil jij een stapje hoger?

Dinsdag 16 januari 2024

Voor alle initiator - die training geven aan competitiesporters - is de cursus Instructeur dé te volgen opleiding. Investeer in jezelf en in je toekomst! Deze Instructeur-opleiding bestaat uit verschillende modules en de eerste algemene module wordt nu gegeven, specifiek voor gymnastiek

Q&A - Nieuwe topsportcoach Ulla Koch

Vrijdag 12 januari 2024

De nieuwste headcoach Toestelturnen meisjes: de Duitse Ulla Koch. Een topcoach met meer dan 40 jaar ervaring en heel wat sportieve successen op haar naam, resultaten die hand in hand gaan met gezond en ethisch sporten, één van haar prioriteiten. Welke nieuwe wind gaat Ulla bij de meisjes in de topsporthal inblazen en welke doelen tracht ze met hen te bereiken? 

Noémie Louon en Fien Enghels zetten punt achter topsportcarrière

Donderdag 7 december 2023

Noémie Louon (Turnclub Varsenare) en Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen) waren jarenlang een vaste waarde binnen de discipline Toestelturnen meisjes. Beide gymnasten zeggen na het WK Turnen in Antwerpen de turnzaal vaarwel, een terugblik op hun sportieve carrière. 

Duitse topcoach Ulla Koch als interim-headcoach

Vrijdag 17 november 2023

De Duitse topcoach Ulla Koch wordt de nieuwe interim-headcoach van de topsportwerking in de discipline Toestelturnen Dames bij Gymfed. “Ulla Koch is een kampioenencoach met meer dan 40 jaar evaring. We zijn ongelofelijk trots dat een topcoach als Ulla ons team komt versterken binnen ons Prestatieprogramma in samenwerking met Sport Vlaanderen. We kijken ernaar uit om met de technische en interdisciplinaire staf onze gymnasten klaar te stomen richting de komende competities." stelt Ruben Neyens, Topsportmanager van Gymfed.

Schrijf je vanaf nu in voor een trainersopleiding in 2024

Vrijdag 10 november 2023

Vanaf nu kan je inschrijven voor het volledig opleidingsaanbod in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool in 2024. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen per cursus is beperkt om voldoende kwaliteit en leermomenten te kunnen garanderen.

Opleiding Totale sporter centraal bij jou in de club?

Maandag 30 oktober 2023

Wil je de trainers in jouw club helpen om motiverend te communiceren met hun sporters? Wil je ze handvaten geven om hun sporters nog beter te kunnen gebruiken? Wil je ze tips aanreiken om groeigerichte feedback te geven?

Vacature: Headcoach Toestelturnen meisjes

Maandag 23 oktober 2023

Gymfed is op zoek naar een Headcoach Toestelturnen meisjes van wereldklasse om leiding te geven aan de implementatie van het Gymfed prestatieprogramma en uiteindelijk het toekomstige succes van de Belgische Olympische prestaties te stimuleren en te behouden.

Dringend organisatoren gezocht voor wedstrijden TTm en Recreatoernooien Toestelturnen!

Vrijdag 20 oktober 2023

Wil jij er mee voor zorgen dat de gymnasten kunnen schitteren, en ondertussen de clubkas spijzen? We zijn nog steeds op zoek naar organiserende clubs voor de wedstrijden TTm en recreatoernooien Toestelturnen komend seizoen.

7 Dingen die je als coach kan doen tijdens de herfstvakantie

Vrijdag 20 oktober 2023

De herfstvakantie staat voor de deur, tijd om de afgelopen weken te reflecteren en een planning op te stellen voor de aankomende periode. Met deze tips wordt dat een fluitje van een cent!