Zoeken

Nieuwsberichten

Inschrijvingen Kaderweekend@home geopend

Maandag 20 sep 2021

Gymfed lanceert jaarlijks het grootste opleidingsweekend in Vlaanderen. Ook in 2021 gaan we voor een online editie en bieden we met het Kaderweekend@Home onze trainers, juryleden en bestuurders een Corona-proof opleidingsweekend aan. Met een 90-tal online sessies integreren we naast gymnastiek, Rope Skipping en bestuurssessies vanaf 2021 ook de danssessies in dit opleidingsweekend.

Ken jij het Gymfed-sportmodel al?

Vrijdag 17 sep 2021

Het Gymfed-sportmodel is een langetermijnvisie waarin we onze sporters centraal stellen, net zoals zijn fysiek en mentaal welzijn tijdens het sporten. Jij wilt toch ook de meest optimale trainingen bieden aan jouw sporters? Neem dan zeker eens een kijkje wat het Gymfed-sportmodel voor jou kan betekenen!

Klaar om te sporten?

Woensdag 15 sep 2021

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen! Ben jij ook klaar om te sporten?

Waw, ik kan iets!

Maandag 13 sep 2021

Voor een bekend tv-programma zijn wij op zoek naar iemand die een héél lage limbo kan uitvoeren.

Kaderweekend@home in oktober

Vrijdag 10 sep 2021

Net als vorig jaar plant Gymfed ook dit jaar het jaarlijkse opleidingsweekend 'Het Kaderweekend' online. Het Kaderweekend zal virtueel doorgaan op 9 en 10 oktober. 

Algemene richtlijnen, inclusief nieuw tuchtreglement online

Woensdag 1 sep 2021

1 september, de startschot van het nieuwe seizoen. Om onze clubs maximaal te ondersteunen in hun clubwerking publiceren we elk jaar de "Algemene richtlijnen". De nieuwe versie voor het seizoen 2021-2022 is te raadplegen via Documenten. In de algemene richtlijnen van Gymfed kan je het nieuwe tuchtreglement raadplegen.

Het Gymfed-sportmodel

Woensdag 25 aug 2021

Gezond en ethisch sporten is met stip een prioriteit binnen onze federatie. Met het startschot van het nieuwe seizoen stellen we dan ook met trots het Gymfed-sportmodel voor. Het Gymfed-sportmodel bundelt onze langetermijnvisie over de opleiding en begeleiding van sporters volgens hun noden, wensen en ontwikkeling. 

25 euro korting voor je volgende trainersopleiding

Vrijdag 20 aug 2021

Elke trainer die in 2021 inschrijft en betaalt voor een trainersopleiding, krijgt nu een korting voor een volgende opleiding of bijscholing later dit jaar of in 2022.

Opleidingskalender 2021-2022 nu online

Woensdag 18 aug 2021

De online opleidingskalender voor alle trainers, juryleden en bestuurders is beschikbaar. Een mini-site waar alle Gymfed- en vts-opleidingen gebundeld zijn, perfect om jouw persoonlijke opleiding uit te kiezen.

Inschrijvingen jurycursussen zijn open

Dinsdag 17 aug 2021

Wil jij jurylid worden, een stapje hoger gaan, of dien je dit jaar een (verplichte) recyclage te volgen... vanaf nu kan je ook inschrijven voor de cursus van jouw keuze!

Het More than Gym Doeboek is terug

Maandag 16 aug 2021

De zomervakantie is weer voorbijgevlogen en het sportjaar kan terug beginnen. Jullie zien het zeker en vast zitten om terug aan de slag te gaan dit jaar en alles te geven! Het More than Gym Doeboek kan jullie daar natuurlijk bij helpen met heel wat toffe spelletjes, doe-opdrachten en interessante tips. 

Programma's recreatoernooien online

Zondag 15 aug 2021

Sinds 1 juli konden jullie reeds alle reglementen en programma's van de wedstrijdsport bekijken en nu is ook alles voor de recreatoernooien beschikbaar.

Het sportseizoen is terug!

Maandag 9 aug 2021

We zijn er klaar voor! Klaar om onze clubs en sporters opnieuw te verwelkomen in het nieuwe sportseizoen. Klaar om iedereen in beweging te brengen en te houden!

Nina Derwael OLYMPISCH KAMPIOEN damesbrug

Zondag 1 aug 2021

Zondag 1 augustus, na de teamfinale en allroundfinale in Tokyo waar Team BELGYM geschiedenis schreef is het tijd voor de toestelfinales. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) maakt haar favorietenrol waar en kroont zich tot OLYMPISCH KAMPIOEN aan de damesbrug!

Trainers, klaar voor een nieuwe uitdaging?

Vrijdag 30 jul 2021

Wil je sterker in je schoenen staan? Wil jij je atleten beter maken? Wil jij je club helpen ontwikkelen? Haal dan het beste uit jezelf met onze trainersopleidingen! Gymfed organiseert i.s.m. VTS verschillende trainersopleidingen over heel Vlaanderen. Je leert er van ervaren trainers op een praktijkgerichte manier de kneepjes van het vak.

Foto: Team Belgium

Team BELGYM wordt knap 8ste in teamfinale

Dinsdag 27 jul 2021

Dinsdag 27 juli, de teamfinale voor Team BELGYM op de Olympische Spelen in Tokyo. Na een historische 5de plaats tijdens de kwalificaties strijden Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Jutta Verkest (Gymflex) en Lisa Vaelen (Gympies Keerbergen) in deze finale tussen de 8 beste landen.

Jutta Verkest (Foto: Thomas Schreuyer)

Overzicht: Belgische turnsters op de Spelen sinds 1960

Maandag 26 jul 2021

Gymnastiek is één van de sporten die sinds 1896 op het programma staat van de vernieuwde Olympische Spelen. 32 jaar lang was er enkel een competitie voor mannen, sinds 1928 (Amsterdam) werden ook vrouwen toegelaten.

Team BELGYM haalt teamfinale in Tokyo en schrijft Belgische geschiedenis

Zondag 25 jul 2021

Zondag 25 juli, de kwalificaties voor Team BELGYM op de Olympische Spelen in Tokyo. Verdeeld over 5 subdivisies kwamen de gymnasten in de discipline Toestelturnen meisjes in actie, onder hen 4 Belgische atleten. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Jutta Verkest (Gymflex) en Lisa Vaelen (Gympies Keerbergen) schrijven Belgische geschiedenis en halen 4 finales.

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) - Foto: Christian Degrooote

"Team BELGYM: een evenwichtsoefening" op Eén

Donderdag 22 jul 2021

Donderdag 22 juli zendt Eén “Team BELGYM: een evenwichtsoefening” uit, een documentaire over het nationale meisjesteam toestelturnen. De documentaire is een vervolg op het eerste deel dat begin januari op antenne kwam en volgt de gymnasten in hun Olympische voorbereiding.

Ilse Arys, algemeen manager Gymfed: “Na het uitstel van de Spelen in 2020 is het eindelijk zover voor onze gymnasten. We zijn ongelofelijk trots op de weg die alle atleten afgelegd hebben en kijken enorm hard uit om hen tijdens de kwalificaties in actie te zien.”

Gymfed zet verder in op de bevordering van een gezond, ethisch en veilig sportklimaat

Vrijdag 16 jul 2021

Eerder dit jaar presenteerde Vlaams minister van Sport Ben Weyts het rapport van de Onafhankelijke Onderzoekscommissie Gymnastiek. De commissie formuleerde in dit rapport 13 aanbevelingen die moeten bijdragen aan een geïntegreerd beleid binnen de Gymnastiekfederatie waarbij een gezonde ontwikkeling voorop staat en dit hand in hand met het nastreven van topsportprestaties. Sindsdien heeft Gymfed verschillende acties en initiatieven opgestart of verdergezet ter bevordering van een gezond, ethisch en veilig (top)sportklimaat.

Planning juryopleidingen beschikbaar

Donderdag 8 jul 2021

Wil jij jurylid worden of ga je een recyclage of opfrissing volgen?... De planning voor de zomer en het najaar is gekend! We hebben dit seizoen gezocht naar de ideale combinatie tussen online en offline, afgestemd op de doelgroep.

Dynamo Project verdwijnt en wordt Vlaamse Sportfederatie

Woensdag 7 jul 2021

Zag je het ook al? Dynamo Project wordt Vlaamse Sportfederatie. Met een nieuw logo, een nieuwe look & feel en een nieuwe website. Als sportclubbestuurder kan je rekenen op hetzelfde team, dezelfde spirit en dezelfde vertrouwde support.

Team BELGYM Tokyo 2021

Zaterdag 3 jul 2021

Voor de tweede opeenvolgende keer sinds 1948 konden de meisjes van Team BELGYM zich plaatsen voor de Olympische Spelen. Tijdens het WK in Stuttgart 2019 plaatsten ze zich in de top 12, goed voor de teamselectie. De gymnasten die de Belgische driekleur vertegenwoordigen in Tokyo werd 3 juli bekend gemaakt.

Programma's en reglementen wedstrijden 2021-2022 online

Woensdag 30 jun 2021

Nu de coronamaatregelen indoor sporten terug toelaten op een min of meer normale manier, kunnen we enkel vooruit kijken. En we zien de toekomst en een nieuw - normaal - wedstrijdseizoen positief tegemoet.

Nina Derwael pakt goud aan de brug - FIT2021

FIT-Challenge 2021- Goud & drie keer brons voor Team BELGYM

Zondag 27 jun 2021

Op 26 en 27 juni ging in de Gentse Topsporthal de Flanders International Team Challenge door. Op zondag 27 juni stonden de toestelfinales op het programma, zes Belgische gymnasten kwamen in actie en er werden in totaal vier medailles verzameld!